Wat is het verschil tussen een micro- en macro simkaart?

25 Februari 2019 - 5 min read time
Wat is het verschil tussen een micro- en macro simkaart?

Wat is het verschil tussen een micro- en nano simkaart?

Er zijn drie verschillende soorten simkaarten in omloop. Inhoudelijk functioneren de simkaarten allemaal hetzelfde. Hét verschil tussen de drie schuilt in het formaat. Opeenvolgend van groot naar klein: de standaard, micro en nano-simkaart. Vrijwel elke smartphone heeft tegenwoordig een nano-simkaart.

simkaarten

Waarom simkaarten steeds kleiner worden?

De techniek blijft zich continu ontwikkelen. Compactere apparaten worden steeds beter dan voorgaande systemen. Dit zien we ook terug bij simkaarten. Simkaarten worden als maar kleiner. Het voornaamste voordeel van kleinere simkaarten, is dat er meer ruimte vrijkomt voor andere technieken. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor bijvoorbeeld grotere (stereo) speakers of een grotere batterij.

Wat als je een simkaart hebt die niet in je nieuwe toestel past?

Heb je een telefoon gekocht, maar heb je momenteel een simkaart die niet past in je nieuwe toestel? Neem dan even contact op met je telecomprovider. In vrijwel alle gevallen sturen zij jou een nieuwe (nano) simkaart toe, waardoor je direct gebruik kunt maken van je nieuwe aankoop.


Indien je een Forza Refurbished-telefoon koopt, staat er bij elk device onder ‘specificaties' aangegeven welke type simkaart in het device past. Al onze telefoons zijn uitgerust met een nano simkaart.

Wat als je niet wilt wachten op een nieuwe simkaart?

Heb je geen geduld om te wachten op je telecomprovider om een nieuwe simkaart toe te laten sturen? Dan kun je er ook voor kiezen om je micro-simkaart te laten knippen tot een nano-simkaart. Een micro-simkaart is namelijk groter dan een nano-simkaart. Je kunt ervoor kiezen om de simkaart eigenhandig te knippen, maar dit bevelen wij niet aan. Als er iets misgaat, dan is je simkaart namelijk niet meer bruikbaar. In plaats daarvan kun je beter een lokale telecomwinkel binnenstappen en vragen of zij dit voor je kunnen uitvoeren.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?