Hoelang ondersteunt Apple oudere iPhones nog?

Hoelang ondersteunt Apple oudere iPhones nog?

iOS is het besturingssysteem van Apple en jaarlijks (in september) brengt Apple een grote software-update uit. Momenteel is iOS 14 de meest recente versie en het is een kwestie van tijd voordat iOS 15 beschikbaar komt. Is jouw iPhone te updaten naar deze versie? En hoelang ondersteunt Apple oudere iPhones eigenlijk nog? Dit blogartikel geeft een overzicht van welke iPhones door welke iOS-versie worden ondersteund.


Minimaal 5 jaar ondersteuning, soms zelfs langer!

Apple biedt gemiddeld 5 jaar software-ondersteuning aan iPhones, en dat is lang! Maar dit jaar gebeurt er iets unieks, want Apple kiest ervoor om de iPhone 6S (2015) en de iPhone SE (2016) nog een jaartje langer binnen de boot te houden. Dat betekent dat je alle iPhones die nu op iOS 14 draaien in september 2021 kunt updaten naar iOS 15! En dat is goed nieuws, want je kunt zo óók op je oude iPhone de meest recente functies gebruiken. Hieronder vind je het totaaloverzicht.

iPhone en iOS-ondersteuning

Géén iOS 15 ondersteuning

Apple laat in september 2021 géén iPhones uit de ondersteuning vallen. Alles wat nu werkt met iOS 14, is te updaten naar iOS 15!

Wél iOS 15 ondersteuning

Onderstaande iPhones draaien nu op iOS 14 en zijn in september 2021 te updaten naar iOS 15:

  • iPhone 6S / 6S Plus
  • iPhone SE 2016
  • iPhone 7 / 7 Plus
  • iPhone 8 / 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS / XS Max
  • iPhone 11 / 11 Pro / 11 Pro Max
  • iPhone SE 2020
  • iPhone 12 / 12 Mini / 12 Pro / 12 Pro Max

Waarom worden sommige iPhones niet meer ondersteund?

Bij elke nieuwe iPhone die Apple uitbrengt, wordt de hardware (zoals de processor en het werkgeheugen) significant verbeterd. Zo is de iPhone 11 – uitgebracht in 2019 - een stukje krachtiger dan de iPhone XR die een jaar eerder is uitgekomen. Dit geldt anderzijds ook voor de mobiele-software (iOS). Er komen jaarlijks steeds meer nieuwe functionaliteiten bij. Er komt een punt waarop oudere iPhones over te weinig rekenkracht beschikken om met iOS te kunnen werken. Deze oudere iPhones vallen dan buiten de software-ondersteuning.

Wat als mijn iPhone de nieuwste iOS-versie niet ondersteunt?

Als je oudere iPhone niet meer ondersteund wordt, voert Apple wél regelmatig beveiligingsupdates door. Wel vallen door de maanden / jaren heen steeds meer functies uit, omdat je óók applicaties niet meer kunt updaten naar de laatste versie vol nieuwe functionaliteiten. Op een gegeven moment is een app zo verouderd dat je deze simpelweg niet meer kunt gebruiken. Lees er meer over in ons blogartikel.

iPhone zonder ondersteuning

Bekijk hier hoelang Apple je iPad ondersteunt

Wist je dat iOS niet alleen het besturingssysteem van de iPhone is, maar ook van de iPad? Lange tijd draaiden beide devices op hetzelfde besturingssysteem, maar dat heeft Apple met de komst van iPadOS veranderd. Sommige iPads zijn te oud en blijven op iOS draaien, andere iPads kun je updaten naar dit nieuwe, veelzijdige besturingssysteem. Ben je benieuwd of jouw iPad te updaten is naar iPadOS en hoelang Apple jouw iPad ondersteunt?

iPadOS ondersteuning iPad

De leukste functies van iOS 15

iOS 15 functies

iOS 15 is aangekondigd en zal medio september 2021 te downloaden zijn op jouw iPhone. Inmiddels is er al veel over iOS 15 bekend. Zo wordt FaceTime enorm uitgebreid, kunnen zelfs mensen met een Windows- of Android-apparaat het gebruiken én kun je samen op afstand naar muziek luisteren en films kijken. Ook helpt iOS 15 je te focussen op dingen die belangrijk zijn door je tijdelijk niet te storen met voor jou onbelangrijke meldingen. Verder is de camera-app in staat live tekst om te zetten naar getypte tekst, wordt de privacy verder aangescherpt en ondergaan ook verschillende apps een upgrade. Benieuwd geworden?

Vernieuwingen in iOS 15

iOS optimaal gebruiken zónder de hoofdprijs te betalen

Ondersteunt jouw oude iPhone geen iOS 14? Dan kun je jouw toestel straks niet updaten naar iOS 15. Overweeg in dat geval om een recenter toestel aan te schaffen. Zo kun je veilig en vooral volledig aan de slag. Dat hoeft niet duur te zijn, want een refurbished iPhone is hét betaalbare en betrouwbare alternatief voor nieuw. De iPhone X refurbished is één van onze best verkochte iPhones. Dat is met een OLED-scherm, een goede dubbele camera, Face ID en een aantrekkelijke prijs niet voor niets. Ook de iPhone SE 2020 refurbished doet het vanwege de kleine prijs en grote prestaties goed. Natuurlijk zijn er nog veel meer toestellen voor een zacht prijsje aan te schaffen, inclusief 2 jaar garantie (óók op de batterij!) en gratis laadaccessoires.

Bekijk refurbished iPhones

ondersteuning iphone ios
← Vorige Volgende →