Wat is de iPhone 12 chip?

02 Januari 2023 - read time
Wat is de iPhone 12 chip?

De iPhone 12 refurbished is uitgerust met de A14 Bionic-chipset, die is ontwikkeld door Apple. De A14 Bionic is de snelste en meest krachtige smartphone-chipset van Apple uit 2020. Hij is gebouwd op een 5-nanometerproductieproces en bevat zes kernen, waarvan twee snelle kernen en vier efficiënte kernen. De A14 Bionic is ook voorzien van een nieuwe 16-core Neural Engine die speciaal is ontworpen voor machine learning-taken. Wat dit precies voor jou inhoudt lees je in dit artikel.


iPhone 12 chip: A14 Bionic

De A14 Bionic biedt een aanzienlijke prestatie- en efficiëntieverbetering ten opzichte van zijn voorgangers, wat resulteert in snellere app-laadtijden, beter multitasking en verbeterde batterijduur. Hij is ook krachtig genoeg om de nieuwe 5G-connectiviteit van de iPhone 12 te ondersteunen.

Wat kan je met de iPhone 12 chip?

Al met al is de A14 Bionic een uitzonderlijk krachtige en efficiënte chipset die de prestaties van de iPhone 12 aanzienlijk verbetert. Dankzij de A14 Bionic chip switch je moeiteloos tussen zware apps en games. Zo speel je een grafisch zware game, maar kan je ook nog even gauw je vakantievideo monteren in iMovie. Voor de iPhone 12 is dit geen probleem.

iPhone 12 chip voor het gamen

Welke devices hebben een A14 Bionic chip?

De volgende toestellen hebben een A14 Bionic chip:

-        iPhone 12 Mini

-        iPhone 12 Pro

-        iPhone 12 Pro Max

-        iPad 2022

-        iPad Air 4 (2020)

Een stukje geschiedenis over de chips van Apple

Apple heeft sinds de lancering van de iPhone in 2007 een reeks van eigen chipsets ontwikkeld om de prestaties van haar smartphones te verbeteren. Deze chipsets, die bekend staan als A-serie chips, zijn ontworpen en gebouwd door Apple zelf en worden gebruikt in alle iPhone-modellen. De A-serie chips zijn gebouwd op een kleiner productieproces dan de chips van andere smartphone-fabrikanten, wat resulteert in kleinere, snellere en efficiëntere chips. Apple heeft ook de Neural Engine-technologie geïntroduceerd, die speciaal is ontworpen voor machine learning-taken en is geïntegreerd in de A-serie chips. Zo kan de iPhone 12 dus ook aan de hand van je gedrag bepaalde voorspellingen en aanbevelingen voor je doen. Rijd jij dagelijks dezelfde route naar je werk? Dan kan de iPhone 12 je na een tijdje waarschuwen voor files.

A14 Bionic chip in de iPhone 12

Refurbished iPhone kopen

Is de iPhone 12 niet snel genoeg voor je en ben je op zoek naar een voordelige iPhone? Bij Forza bespaat je in sommige gevallen tot wel 60% in vergelijking met nieuw. Refurbished iPhones van Forza staan bekend om hun kwaliteit en zekerheid. En mocht je nu toch problemen hebben met je iPhone? Dan staat ons kundige team aan servicedeskmedewerkers voor jou klaar om jouw problemen op te lossen. Met refurbished bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook nog eens bij aan een minder CO2-uitstoot. Bestel dus gauw jouw nieuwe refurbished iPhone vóór 22:30 uur en je hebt hem de volgende dag al in huis!

iphone 12
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?