Ook Phone House kiest voor Forza Refurbished!

17 September 2019 - 5 min read time
Ook Phone House kiest voor Forza Refurbished!

Met gepaste trots presenteren wij de samenwerking tussen Phone House en Forza Refurbished. Vanaf heden koop je de beste kwaliteit refurbished iPhones bij één van de Phone House winkels.

Refurbished, wat is dat nu precies?

Refurbished iPhones zijn vaak eerder gebruikte toestellen. Na een grondige technische controle, eventuele reparatie van defecte onderdelen en professionele reinigingsbeurt mag het toestel bekroond worden met label ‘refurbished'. Letterlijk vanuit het Nederlands vertaald betekent dit gereviseerd.  

Waarom zou je voor een refurbished toestel gaan?

Uit onderzoek van Bigspark (2018) blijkt dat steeds meer consumenten kiezen voor een betaalbaar alternatief in plaats van een nieuwe iPhone. Wereldwijd wordt er verwacht dat er in 2020 222 miljoen refurbished smartphones verkocht worden.

Dé hoofdreden voor deze trend is de prijs van nieuwe toestellen. Een nieuwe iPhone kost gemiddeld € 800 tot € 900. Een iets ouder toestel (circa één jaar oud) met nagenoeg dezelfde specificaties is al verkrijgbaar voor bijna de helft van dat bedrag. Waarom zou je dan meer betalen dan nodig is?

Een andere reden om voor refurbished te kiezen is duurzaamheid. Met zijn allen moeten we er voor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen nog van deze mooie wereld kunnen genieten. Dan kun je het niet maken om elke twee jaar een nieuwe iPhone aan te schaffen. Vooral niet als je weet dat voor de productie van een nieuwe smartphone 134 kilo erts, 190 liter water en 20,5 gram cyanide (uiterst giftig) nodig is.

Door te gaan voor een refurbished variant bespaar je maar liefst 27 kilo CO2.

Is refurbished hetzelfde als 2e hands?

94% van de consumenten geeft aan bekend te zijn met de term “refurbished”. De term “refurbished” wordt in veel gevallen echter onterecht gebruikt. Partijen die apparaten inkopen, deze verder niet controleren en vervolgens direct doorverkopen zonder enige vorm van garantie, worden ook als ‘refurbished’ aangeboden. Dit zorgt voor een significant hoge kans op defecten en tevens zorgt dit in veel gevallen voor een nare nasmaak. Om deze reden krijgt refurbished een slechte naam.

Om de markt van refurbished Apple producten te stimuleren, zorgt Techniek Nederland in samenwerking met de Nederlandse overheid ervoor dat de consument hiertegen in bescherming wordt genomen.

Sinds maart 2019 mag door een selecte groep leveranciers – waaronder Forza Refurbished - het Keurmerk gevoerd worden. Deze leveranciers moeten aan strenge criteria voldoen. Koop je een refurbished toestel met het Keurmerk, dan heb je de garantie dat je een goed product koopt bij een betrouwbare leverancier. 

Wat houdt het Keurmerk Refurbished in?

De criteria om het Keurmerk Refurbished te mogen voeren zijn:

1. Kwaliteit gegarandeerd

De eerste belofte die het Refurbished Keurmerk behelst is kwaliteitsgarantie. Keurmerk-bedrijven testen de iPhones professioneel op minimaal 50 punten met de juiste testprogramma’s. Deze processen zijn gecontroleerd middels een technische audit door TÜV Nederland. TÜV test de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving door middel van certificering, keuring, inspectie, CE-markering en training. TÜV opereert op Europees niveau, maar ook wereldwijd.

2. Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)

Zelfs al is je product of reviewscore nóg zo goed, het kan voorkomen dat een toestel niet (meer) naar behoren functioneert door een technisch mankement. Dan wil je als consument kunnen bouwen op een eerlijke-, duidelijke- en uitgebreide garantieperiode. Toestellen die onder het Keurmerk vallen beschikken altijd over een tweejarige garantieperiode. Op het toestel, maar óók op de laadaccessoires en batterij.

3. Uniforme gradaties

Refurbished iPhones met het Keurmerk worden onderverdeeld in drie categorieën (gradaties) aan de hand van cosmetische kenmerken. Dit heeft dus puur te maken met het uiterlijk van een Apple-iPhone. Binnen het Refurbished Keurmerk is sprake van drie uniforme definities van de verschillende gradaties:

productgradaties iphone

4. Professionele aanbieders

Een vierde eis die gesteld wordt betreft het professioneel aanbieden van producten. Bedrijven die onder Het Keurmerk Refurbished vallen, moeten het zelf refurbishen van devices als corebusiness hebben.

5 Financieel gezonde aanbieders

EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Daarbij wordt onder meer meegewogen: solvabiliteit, vermogenspositie, omzet / resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Deze audit maakt inzichtelijk hoe een bedrijf er op financieel vlak voor staat en biedt de zekerheid dat een partij niet zomaar failliet verklaard zal worden.

Keurmerk Refurbished

Waarom Forza Refurbished?

Forza Refurbished is één van de eerste bedrijven in Nederland met het officiële refurbished Keurmerk. Forza Refurbished importeert al haar refurbished Apple toestellen vanuit de VS en Europa. Als de toestellen in Breda aankomen, worden deze stuk voor stuk uitvoerig getest door robots. Deze controle vindt je via de volgende link:

Middels deze controle ben je als klant verzekerd van een apparaat dat technisch aan alle criteria van het Keurmerk voldoet.

Als het apparaat technisch volledig goedgekeurd is, wordt deze cosmetisch gegradeerd. Hierbij krijgt een toestel het A-Grade / B-Grade of C-Grade stempel afhankelijk van de gebruikerssporen. Het prijsverschil tussen de diverse gradaties bedraagt enkele tientallen euro’s.  Zo is er voor elk budget altijd genoeg keuze.

De keuze in assortiment is een van de sterke punten van Forza Refurbished. Forza Refurbished heeft te allen tijden meer dan 10.000 iPhones, 2.000 iPads en 200 Macbooks klaar voor de verkoop. Zodoende heeft iedereen altijd voldoende keuze.

Tenslotte is het belangrijk om prijzen te vergelijken. Hierbij is Forza Refurbished binnen de groep leveranciers met het Keurmerk, het meest voordelig. Dit zorgt ervoor dat Forza Refurbished altijd de beste prijs /-kwaliteitsverhouding biedt voor haar klanten. Phone House heeft er daarom ook voor gekozen om de Refurbished Apple producten exclusief aan te gaan bieden via Forza Refurbished.

Wil jij weten bij welke winkel jij terecht kunt voor jouw Forza Refurbished producten, kijk dan op de website van The Phone House.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?