Prepaid simkaart populair bij groot deel Nederlanders

27 Juli 2017 - 5 min read time
Prepaid simkaart populair bij groot deel Nederlanders

Abonnementen lijken steeds vaker uit de gratie te raken bij smartphonegebruikers. De prepaid simkaart lijkt terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat maar liefst 33% van alle Nederlanders een prepaid simkaart heeft. Wel is het grootste gedeelte van deze gebruikers 60-plusser. Slechts een kwart van de consumenten in de leeftijdscategorie van 25-40 jaar maakt gebruik van een prepaid simkaart. De reden die zij opgeven voor de keuze van een prepaid simkaart is dat ze weinig bellen. Een duur abonnement afsluiten is om deze reden niet interessant voor hen. Ook is het tegenwoordig niet altijd mogelijk om een abonnement af te sluiten omdat je te maken krijgt met de BKR-registratie. Hier heb je geen last van wanneer je een prepaid simkaart gebruikt.


Voordelen van prepaid simkaart

Een prepaid simkaart heeft echter behoorlijk wat voordelen ten opzichte van een abonnement. Eerder werd al bekend gemaakt dat het afsluiten van een abonnement negatieve gevolgen kan hebben voor je BKR-registratie en wanneer je het omrekent, ben je vaker ook niet goedkoper uit wat betreft een abonnement. Een los toestel in combinatie met een prepaid simkaart kan je veel geld besparen, en dat is uiteindelijk het grootste voordeel van een prepaid simkaart.

Een ander voordeel van een prepaid simkaart, is dat je niet hoeft te gaan zoeken naar een geschikt abonnement die aan jouw eisen voldoet. Je wilt natuurlijk een bepaalde smartphone en niet teveel extra kosten, daar komt bij dat het abonnement ook nog eens aan je eisen moet voldoen. Dit kan ertoe leiden dat je jezelf rot zoekt naar een geschikt abonnement. Kies je voor een prepaid simkaart? Dan heb je de keuze voor een smartphone compleet in eigen hand en bepaal je zelf de kosten van de prepaid simkaart.

Losse smartphone kopen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om voor een prepaid simkaart te gaan, is de volgende stap de nieuwe smartphone. Een losse smartphone kopen kan best prijzig uitvallen wanneer je niet weet hoe je moet zoeken. Ga je voor het allernieuwste model? Dan betaal je vaak de hoofdprijs. Wij raden je aan om een wat ouder model te kiezen. Tegenwoordig verschillen telefoons toch niet heel erg meer met hun voortgang en daar komt bij dat de levensduur van de meeste toestellen er ook op vooruit gaat.

Wil jij helemaal geld besparen op het kopen van een losse smartphone? Kies dan voor een refurbished iPhone van Forza Refurbished! Je bespaart veel geld bij het aanschaffen van een refurbished iPhone en daar komt bij dat je ook nog eens 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) krijgt. Technisch zijn alle refurbished iPhones 100% in orde en aan de hand van de gradaties kies je de uiterlijke conditie van het toestel. En alsof dit nog niet genoeg voordelen zijn, kies je met refurbished ook nog eens voor een duurzame oplossing!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?