Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een grondig nagekeken, indien nodig gerepareerde én professioneel gereinigde tweedehands iPhone. Letterlijk vertaald betekent refurbished in het Nederlands ‘gereviseerd'. Meestal is er bij refurbished iPhones sprake van eerder gebruikte toestellen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een toestel kan namelijk ook afkomstig zijn vanuit voorraadoverschotten. In dit geval is een toestel ongebruikt, maar kan het niet meer als nieuw worden verkocht.

refurbished iPhone

Inhoud van dit artikel

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over refurbished iPhones. Via de onderstaande links kun je snel naar de juiste sectie in dit artikel scrollen.

OVEREENKOMSTEN TUSSEN REFURBISHED EN TWEEDEHANDS

Allereerst beginnen we dit artikel door naar de overeenkomsten te kijken tussen refurbished en tweedehands telefoons. Zoals gezegd is er bij refurbished in veel gevallen ook sprake van eerder gebruikte toestellen, net zoals tweedehands dus. Een andere overeenkomst is de prijs ten opzichte van een nieuwe iPhone. Beide type toestellen zijn duidelijk goedkoper dan een nieuwe iPhone. Jouw voordeel kan – afhankelijk van het type toestel – tot wel honderden euro’s oplopen. Tot slot zijn zowel refurbished als tweedehands iPhones duurzaam voor het milieu. Door een toestel te hergebruiken, voorkom je namelijk dat deze onnodig wordt weggegooid. Hetgeen ertoe leidt dat het milieu niet verder vervuild raakt.

Verschillen tussen refurbished en tweedehands

Tot zover de overeenkomsten. Laten we nu eens kijken naar de verschillen tussen beiden, want die zijn er zeker! We vallen maar direct met de deur in huis: het verschil zit met name in de productkwaliteit en de mate van betrouwbaarheid.

Aanzienlijk risico

Indien je ervoor kiest om een tweedehands iPhone van een particulier te kopen, dan is de kans aanzienlijk dat je een miskoop begaat. Zo kan het toestel er aan de buitenkant als nieuw uitzien, terwijl het toestel inhoudelijk beschadigd is. Vaak kom je hier pas na verloop van tijd na aankoop achter. Andere mogelijke nadelen van kopen van een particulier:

  • Toestel kan gestolen zijn;
  • Er is geen sprake van een gecertificeerde datawipe (gegevens gegarandeerd verwijderd van het toestel);
  • Geen garantie;
  • Niet hygiënisch gereinigd;
  • Geen nieuwe accessoires toegevoegd;
  • Geen nieuwste iOS-update geïnstalleerd;
  • Etc.

Kies voor zekerheid

In tegenstelling tot tweedehands van een particulier, is het kopen van een refurbished iPhone van Forza Refurbished wél een betrouwbare aankoop. Al onze toestellen zijn namelijk 100% technisch in orde. Dit komt omdat onze iPhones direct na binnenkomst op méér dan 50-technische aspecten worden gecontroleerd door speciale robots. Eventuele defecte onderdelen vervangen onze ervaren techniekers door nieuwe onderdelen. Het bewijs van onze hoogwaardige productkwaliteit is een gemiddelde klantbeoordeling van een 9,0 - op basis van meer dan 4.000 reviews - én het Keurmerk Refurbished welke wij hebben mogen ontvangen van Techniek Nederland.

Video: Techniek Nederland overhandigd Keurmerk Refurbished

Vraag naar refurbished neemt toe

Steeds meer mensen raken bekend met het begrip ‘refurbished’. Niet alleen is het aanbod van refurbished iPhones de laatste jaren flink toegenomen, ook zoeken steeds meer mensen bewust naar refurbished toestellen. Kijk maar eens naar de onderstaande afbeelding.

Bron: Google trends (2019)

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN REFURBISHED IPHONES?

Twijfel je nog of een refurbished iPhone wel de juiste keuze voor jou is? Onderstaand lees je de belangrijkste redenen om te kiezen voor refurbished toestellen:

1. Tot wel honderden euro’s goedkoper

Een van de voornaamste redenen om voor een refurbished iPhone te kiezen is de factor prijs. Een nieuwe iPhone kost tegenwoordig al snel tussen de € 800 á € 1.659. Dit terwijl een iets ouder refurbished-exemplaar al snel vele honderden euro’s goedkoper is, terwijl er amper verschil is tussen de toestellen. Een voorbeeld hiervan is de iPhone XS. Nieuw verkrijgbaar vanaf ongeveer € 1.000. Zijn voorganger, de iPhone X, is als refurbished exemplaar reeds verkrijgbaar vanaf € 689. Hiermee bespaar je dus meteen meer dan €300. En wat is nou écht het verschil tussen beiden? Een iets snellere processor, betere camera en een nieuwe kleur (namelijk goud).

2. Geleverd met twee jaar garantie

Er zijn refurbished aanbieders die slechts een garantieperiode aanbieden van één jaar. Een tweejarige garantieperiode is in dat geval alleen beschikbaar tegen een meerprijs. Zelfs als je kiest voor een nieuw toestel van en bij Apple, heb je standaard maar één jaar garantie. Bij Forza Refurbished staan we 100% achter de hoogwaardige kwaliteit van onze producten, daarom ontvang je standaard twee jaar garantie. Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief betrouwbare aankoop.

3. Kies hoeveel je bespaart met productcondities

De cosmetische kenmerken verschillen per refurbished iPhone. Dit verschil uit zich alleen op basis van uiterlijke kenmerken. Zoals gezegd zijn onze toestellen inhoudelijk allemaal 100% technisch in orde. Om duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen een toestel met één enkel minimaal gebruikersspoor of een toestel met meerdere gebruikerssporen, werkt Forza met de onderstaande productcondities:

  • A-grade: zo goed als nieuw;
  • B-grade: licht gebruikt;
  • C-grade: zichtbaar gebruikt.

Hét voordeel van de drie verschillende productcondities is dat je zelf kunt kiezen hoeveel je bespaart per toestel. Een iPhone met een B-grade (licht gebruikt) gradatie heeft meer gebruikerssporen dan een A-grade (zo goed als nieuw), hierdoor betaal je logischerwijs ook minder (in de meeste gevallen € 30) voor een B-grade. Je bent nóg voordeliger uit indien je kiest voor een C-grade. Meer weten over onze productcondities? Kijk dan eens rond op deze pagina. Indien je gebruikerssporen wilt voorkomen, dan doe je er goed aan om ook een beschermhoes in combinatie met een screenprotector aan te schaffen. Bij Forza al verkrijgbaar voor slechts € 15.

4. Duurzaam voor het milieu

Last but not least. Naast een betaalbare iPhone, twee jaar garantie, een grondig technische controle én gratis laad accessoires, is er nog een voordeel met refurbished. Het is namelijk duurzaam voor het milieu. Jaarlijkse worden er bijna twee miljard mobiele devices geproduceerd! Dit zorgt voor een milieutechnisch zware aanslag op onze wereld. Dit komt onder meer door de uitstoot van broeikasgassen, het ontstaan van gevaarlijk afval en de mijnbouw naar schaarse delfstoffen. Deze delfstoffen zijn (helaas) noodzakelijk voor de productie van deze devices. Refurbished iPhones krijgen een tweede leven en zijn daarom duurzaam voor het milieu.