Ger Simjouw van Stichting BOOR verduurzaamt met Forza

15 November 2019 - 5 min read time
Ger Simjouw van Stichting BOOR verduurzaamt met Forza

Als een van de grootste scholenbesturen in Nederland, biedt stichting BOOR educatie in regio Rotterdam en omstreken. Denk hierbij aan basisonderwijs en (speciaal) voortgezet onderwijs. Ger Simjouw is verantwoordelijk voor het IT-programma binnen de organisatie en kiest bewust voor refurbished iPhones en iPads. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor hem dé reden om voor Forza te kiezen.

Start van een duurzame samenwerking

‘Op een gegeven moment ben ik telefonisch benaderd door een accountmanager van Forza en zo heb ik refurbished leren kennen’,geeft de project directeur aan. Voorheen was Ger nauwelijks bekend met dit concept. Hij heeft daarom beroep gedaan op een aantal proeftoestellen van Forza. Ger: ‘Ik wilde een paar toestellen in gebruik nemen om te kijken of het zou bevallen.’ Dat bleek het geval te zijn. Na een positieve ervaring is stichting BOOR het refurbished-programma breder uit gaan rollen. ‘Inmiddels zitten we op een punt waarbij alle te vervangen toestellen worden vervangen door refurbished’, aldus Ger.

Een kijkje bij de robotcontrole van Forza

Vertrouwen en transparantie spelen een cruciale rol in elke B2B-omgeving. Kwaliteit van de hardware, binnen een organisatie zoals BOOR, staat daarom hoog in het vaandel. Ger: ’Prijs is belangrijk, maar als de kwaliteit niet goed zou zijn dan maakt prijs niet zoveel uit.‘ Daarom vindt hij het belangrijk om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. Ger: ‘Ik wil graag een feeling krijgen bij bedrijven waarmee ik samenwerk. Hoe een product of dienst eruit ziet bijvoorbeeld, of wat voor werkwijze een bedrijf hanteert.’

Zodoende werd hij door Forza Refurbished uitgenodigd op locatie om de refurbishing van Apple hardware van dichtbij te bezichtigen. ‘Ik heb de hele productiestraat gezien. Van intake tot analyse en van de verschillende apparaten tot de reparatieafdeling.’

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

‘Omdat wij een onderwijsstichting zijn, wordt stichting BOOR gefinancierd met maatschappelijk geld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de hoofdonderwerpen in ons beleidsplan.’ Zodoende besteden Ger en zijn team veel tijd en energie in het verduurzamen van de onderwijsinstellingen van BOOR.

Refurbished sluit volgens Ger dus naadloos aan bij de kernwaarden van stichting BOOR. ‘Wij hebben 120 schoolgebouwen, dus daar doen we op het gebied van duurzaamheid het nodige mee’, aldus Ger. ‘Voor wat betreft de gebouwen zelf hebben wij helaas geen invloed, maar ten aanzien van het inkopen van bijvoorbeeld groene energie en mobiele refurbished hardware wél. Forza past perfect binnen het concept van duurzaam ondernemen’, concludeert hij.

Waarom kiezen voor Forza?

Dat refurbished bijdraagt aan de verduurzaming van bedrijven is niet onbekend. Voor stichting BOOR zijn er echter nog andere redenen om specifiek voor Forza te kiezen. Zo verklaart hij: ‘Los van het maatschappelijk verantwoorde- en duurzame aspect van refurbishing, zijn de garantievoorwaarden een pluspunt van Forza. ‘Forza geeft bijvoorbeeld drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op de toestellen, dat is meer dan je bij Apple krijgt.’

Service en dienstverlening

Over de service en dienstverlening laat Ger ook een positief woord vallen. ‘Hoewel er natuurlijk wel eens iets misgaat, gaat de herstel- of retourprocedure vrijwel altijd probleemloos. Er wordt snel en adequaat gehandeld door de verschillende afdelingen van Forza.’ De zogeheten RMA-procedure was voor hem éérst even wennen, maar inmiddels verloopt het bestellen van producten en het gebruik maken van de service vlekkeloos. ‘Forza maakt gebruik van een eigen verpakking, dus het is duidelijk dat het om refurbished gaat. Ook zit er bij elk toestel een nieuw snoertje en bijbehorende adapter. Dat ziet er professioneel uit.’

Gevolgen van het Keurmerk

Tot slot brengt het Keurmerk Refurbished veel verandering teweeg in het vertrouwen richting refurbished. ‘ Het keurmerk van Techniek Nederland maakt duidelijk onderscheid tussen kwalitatieve en betrouwbare refurbished leveranciers en de 'cowboys' in de refurbished markt. Er zijn ook refurbished-mogelijkheden die komen uit het verre Oosten, dat is toch allemaal wel anders’, concludeert Ger.

Refurbished een topspeler in de zakelijke markt

Net als stichting BOOR zijn er steeds meer bedrijven die de stap zetten richting refurbished. Dat is niet meer dan logisch, aangezien de refurbished verkoopaantallen exponentieel aan het stijgen zijn. Mede dankzij het Keurmerk Refurbished en de kwaliteitscontroles van Forza Refurbished ben je verzekerd van een duurzame én betrouwbare aankoop.

Door de zakelijke tak van Forza Refurbished maken honderden bedrijven in de hele Benelux gebruik van duurzame alternatieven op nieuwe Apple devices. Net als stichting BOOR kan ook jouw bedrijf kiezen voor duurzaam én de vruchten plukken van zakelijke kortingen. Weten hoeveel jij kunt besparen op Apple-hardware? Neem dan contact op met één van de accountmanagers.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?