iPhone, iPad en MacBook afschrijven, zo zit dat

iPhone, iPad en MacBook afschrijven, zo zit dat

Laatste update: 16-10-2020

Als ondernemer moet je veel geld in je bedrijf investeren. Ook de aanschaf van een bedrijfstelefoon, laptop en/of tablet zijn onvermijdelijke kosten, maar door de juiste aankopen te doen kun je de winst drukken, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Hoe zit dat? Je leest het in dit artikel.

Kosten versus investering

Belastingvoordeel; dat is wel een prettig idee als je ondernemer bent. Het kopen van een refurbished iPhone, iPad en/of MacBook als zakelijk product is vanwege de voordelige aanschafprijs een verstandige keuze, want het prijsvoordeel ten opzichte van nieuw kan oplopen tot 60%. Daarnaast is - met de aanschaf van deze devices – de kans groot dat je aan het einde van het jaar minder belasting betaalt. Hoe? Door ervoor te zorgen dat jouw aankopen gezien worden als kosten in plaats van investeringen! De belastingdienst ziet een aankoop als kosten als de waarde minder bedraagt dan €450 exclusief btw. Kosten mag je in het jaar van aanschaf bij de aangifte inkomstenbelasting van de winst aftrekken.

Goede refurbished toestellen voor minder dan €450

Als je er dus voor zorgt dat je bij de aanschaf van bedrijfsapparatuur onder de €450 exclusief btw blijft, levert je dit over dat jaar belastingvoordeel op. Bij Forza kun je elke refurbished iPhone, iPad en MacBook aanschaffen voor zakelijk gebruik. Van refurbished is bekend dat het even goed én een stuk voordeliger is dan nieuw. Zo kun je bijvoorbeeld de iPhone X refurbished aanschaffen. Dit toestel beschikt over veel innovaties waarmee je nu én in de toekomst intensief kunt werken.

Refurbished iPhone X, iPad 2019 en MacBook Air

Wil je daarnaast ook een tablet zakelijk kopen? Dan raden wij de refurbished iPad 2019 aan. Met een iets groter beeldscherm dan gebruikelijk kun je comfortabel werken en de meest uiteenlopende basistaken uitvoeren. Omdat deze iPad accessoires als Apple Pencil en Smart Keyboard ondersteunt, kun je er nét zo veelzijdig mee werken als op een laptop. Beide devices zijn verkrijgbaar voor minder dan €450, dus je kunt ze gegarandeerd bij je aftrekbare kosten optellen. Wil je toch liever een goede vaste basislaptop? Kies dan voor de MacBook Air refurbished.

In 5 jaar afschrijven

Heb je een Apple-device van meer dan €450 exclusief btw op het oog? Dan wordt deze aankoop gezien als investering en moet je de aankoop gaan afschrijven. In 2007 heeft de belastingdienst wettelijk bepaald dat het fiscale afschrijvingspercentage maximaal 20% per jaar mag zijn. Je schrijft dus af over een periode van minimaal 5 jaar.

Belastingvoordeel dankzij de Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Koop je meerdere refurbished Apple-devices in hetzelfde jaar en ligt de investering hoger dan €2.400? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de kleinschaligheidsaftrek (KIA), mits elke investering minimaal €450 exclusief btw bedraagt. De KIA is een aftrekpost die wordt gebruikt voor bedrijfsmiddelen in het algemeen. Het verlaagt je fiscale winst, waardoor je als ondernemer minder belasting betaalt. Ook als je interesse hebt in de duurdere producten van Apple, kun je dus in aanmerking komen voor belastingvoordeel.

Refurbished Apple aanschaffen

Investeringen afschrijven is verplicht. Als ondernemer kun je belastingvoordeel behalen door zo veel mogelijk aftrekbare kosten op te voeren. Uitgaven onder de €450 exclusief btw mogen als kosten in aftrek worden gebracht. Het aanschaffen van refurbished Apple-apparatuur is dus een verstandige keuze, zeker als je net begint met ondernemen en de kosten van alle kanten op je af komen. Refurbished is nét zo goed als nieuw, maar dan tot 60% voordeliger.

Bij Forza krijg je als zakelijke klant persoonlijke service, waarbij de accountmanager meedenkt met jouw zakelijke situatie en hiervoor een offerte op maat maakt. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kopen op rekening, zodat je kunt betalen op een moment dat het jou goed uitkomt.

zakelijk
← Vorige Volgende →