Top 5 sport & health apps

Topfit in 2020? Deze populaire iOS-apps helpen je op weg!We zitten in het nieuwe jaar! 2020 is een feit en zo rond de jaarwisseling is het razend populair om goede voornemens te bedenken. Of de goede voornemens uiteindelijk ook worden nageleefd is een tweede, maar toch: we maken ze wel massaal. Meer bewegen of afvallen door te gaan sporten staat met stipt op nummer één. Om dit in 2020 nu écht te kunnen volhouden, zijn er een aantal goede apps voor Apple devices die je helpen met jouw goede voornemens. In dit blogartikel lichten we een aantal apps voor je uit.Apple Health

Apple

Heb je een iPhone en/of Apple Watch? Dan zit de gezondheid-app Apple Health standaard op je device. Deze app verzamelt automatisch stappen-, wandel- en hardloopafstanden. Ook houdt de app activiteitgegevens bij van apps die compatibel zijn met de gezondheid-app. Als je gezondheids- en sportapps installeert is het wel zo handig dat ze samenwerken met Apple Health. Zo kun je gegevens eenvoudig vanaf één plek beheren en met elkaar uitwisselen. Het aanbod is enorm, dus we beperken ons tot apps die volgens ons niet op je Apple device mogen ontbreken.

Runkeeper

Runkeeper

Helaas vliegen de kilo’s er niet vanzelf af. Met hardlopen gebeurt dit wel! Hardlopen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het enige wat je nodig hebt is een goed paar hardloopschoenen én een hardloopcoach, want dat is wat je in huis haalt met de gratis Runkeeper app. De app, die draait vanaf iOS 11.2+ helpt je stap voor stap naar een actiever leven.

Terwijl jij je focust op de weg voor je, wordt iedere stap en hartslag gemeten. De coach houdt je op de hoogte van je prestaties en motiveert je om de eindstreep te halen. De app met nauwkeurige GPS is te bedienen op de Apple Watch en iPhone waar alle prestaties overzichtelijk worden opgeslagen, zodat je eenvoudig doelen kunt stellen, behalen en verbreken. Diensten als Spotify en Apple Music worden naadloos geïntegreerd, zodat je altijd een up-tempo nummer bij de hand hebt om de eindstreep te halen.

Adidas Training

Adidas

Wil je liever fit worden in de sportschool maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Adidas Training is dé app die je nodig hebt. Of je nu behoefte hebt aan korte snelle trainingen of een rustigere work-out: met de Workout Creator creëer je trainingen die op jouw behoeften zijn afgestemd. Op basis van je lichaamsgewicht, fitnessniveau en beschikbaarheid stel je eenvoudig zelf een trainingsschema samen.

De work-outs kun je altijd en overal doen. Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Doe jouw work-out dan eenvoudig thuis. Meer dan 180 lichaamsgewichttrainingsvideo's met gedetailleerde instructies en demo’s zijn de mogelijkheden eindeloos. iOS 12.0+ is vereist voor het gebruik van deze app.

7 Minute Workout

7

We willen allemaal sporten maar vaak hebben we simpelweg niet genoeg tijd voor een hardloopronde of een uitgebreide work-out. 7 Minute Workout is dé gratis app die uitkomst biedt. De trainingen van deze app zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies om in de kortst mogelijke tijd het maximale voordeel uit de trainingen te behalen. Stel in de app je doel en fitnessniveau in en de app doet de rest.

Je kunt altijd en overal trainen zonder apparatuur en met ruim 200 oefeningen kun je jezelf uitdagen én concurreren met vrienden die de app ook gebruiken. Een extra motivatie om elke dag te trainen: de app bevat een drie ‘levens’ systeem die je kunt verliezen als je besluit om een dagje over te slaan. Voor gebruik van de app is iOS 12.0+ vereist.

Lifesum

Lifesum

Lifesum maakt gezond leven nog eenvoudiger. Deze gratis app voor iOS 11.2+ is een dieetplanner, calorieteller en eetplanner in één. Lifesum spreekt de taal van gezondheid en dat zie je terug in de geavanceerde tools die elke koolhydraat en calorie telt. De app houdt je op het juiste spoor met de juiste adviezen, dieetschema’s en heerlijke en voedzame recepten.

Deze app kan eenvoudig gesynchroniseerd worden met diverse gezondheidsapps, waaronder Runkeeper en Apple Health. In Lifesum werk je alle activiteiten en het aantal verbrande calorieën automatisch bij, zodat de weg naar gezondheid op voedingsgebied een soepele rit is.

Nét dat beetje extra motivatie

Fitness- en sportapps worden steeds uitgebreider en luxer. Sommigen maken zelfs al gebruik van kunstmatige intelligentie die je progressie bijhouden en de oefeningen hierop automatisch aanpassen. Een sportapp op je Apple device heeft, als deze compatibel is met Apple Health, veel voordelen en kan nét dat extra zetje in de rug geven om jouw goede voornemens in 2020 waar te maken. Waar wacht je nog op? Duik de Appstore in om bovenstaande motiverende apps snel eens uit te proberen.


Alle apps kun je vinden in de App Store

Abonneer je op onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van alles op het gebied van Refurbished.