Waarom je de iPhone X wilt hebben

Laatste update: 01-10-2020

De iPhone X is Apple’s eerbetoon aan het 10-jarige bestaan van de iPhone. De ‘X’ spreek je dan ook uit als ‘tien’. Een mijlpaal als deze kon Apple natuurlijk niet ongehinderd voorbij laten gaan. Om dit te vieren introduceerde Apple een bijzondere en vooruitstrevende telefoon met onder meer een volledig beeldscherm en zéér krachtige specificaties. In dit blog lees je 11 redenen waarom je de iPhone X wilt hebben.

Inhoud blogartikel

1. Volledig beeldscherm

De iPhone X is de eerste telefoon van Apple die een volledig beeldscherm heeft. Het formaat van het beeldscherm is groter dan bij de iPhone 8 Plus, terwijl de iPhone X zelf een stuk compacter is. Dat komt omdat een ander type beeldscherm (OLED) is gebruikt dat buigzaam is en strak op de rand afgewerkt kan worden. Ook is de homeknop verdwenen. Hierdoor is er meer ruimte vrijgekomen voor het beeldscherm. De iPhone X is een handzame telefoon, met veel beeldscherm.

display iPhone 8 en iPhone X

2. OLED-display: beter contrast, goed voor de batterij

Vóór de iPhone X had elke Apple iPhone een LCD-beeldscherm. De iPhone X daarentegen is uitgerust met een OLED-beeldscherm. Bij een OLED-beeldscherm geeft elke afzonderlijke beeldschermpixel op zichzelf licht. Met andere woorden: er is geen aparte achtergrondverlichting meer nodig om pixels op te lichten. Dit is nog wel nodig bij LCD-beeldschermen. Het voordeel van deze techniek is dat kleurcontrasten beter zijn. Zo is zwart bijvoorbeeld écht zwart en vereist het beeldscherm minder energie van de iPhone-batterij. Je krijgt dus een betere kleurweergave en kunt langer gebruik maken van je telefoon, zonder deze op te laden.

verschil OLED en LCD

3. True Tone: automatisch aanpassen aan omgevingslicht

True Tone is een techniek die we al eerder zagen bij Apple’s iPads. Het beeldscherm van de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X zijn ook voorzien van deze technologie. True Tone zorgt ervoor dat het beeldscherm van je device automatisch meekleurt met het omgevingslicht waarin je je bevindt. Waar je ook bent, je krijgt altijd dezelfde levensechte kleuren te zien op je beeldscherm.

True Tone bij de iPad Pro

4. Face ID: ontgrendelen met je gezicht

Bij de iPhone X ontgrendel je je toestel niet meer met de vertrouwde Touch ID, maar simpelweg door ernaar te kijken. Apple noemt dit ‘Face ID’. Volgens Apple is Face ID een stuk veiliger dan Touch ID. De kans dat iemand anders jouw toestel kan ontgrendelen met Face ID is één op de miljoen, aldus Apple. Bij Touch ID is deze kans één op de 50.000.

Face ID iPhone X

5. Animoji: van je gezicht een emoticon maken

Met Animoji kun je je gezicht transformeren in bewegende emoticons. Welke gezichtsuitdrukking je ook maakt, de camera van de iPhone X bootst je gezicht tot in de detail na. Momenteel zijn de iPhone X, iPhone XR, iPhone XS en iPhone 11 de enige Apple iPhones die beschikken over Animoji.

Animoji iPhone X

6. Een goed stel camera's

De iPhone X maakt betere foto’s dan alle voorgaande iPhone-camera’s. Zowel de camera aan de voor- als achterzijde zijn flink verbeterd. De ‘selfie-camera’ is uitgerust met ‘True Depth’-technologie waardoor je prachtige selfies kunt maken. Dezelfde technologie zorgt er ook voor dat je je telefoon kunt ontgrendelen met je gezicht. Ook kun je foto’s maken als een professionele fotograaf met de ‘Portretmodus’. Aan de achterzijde van de iPhone X bevinden zich twee 12-megapixel camera’s, één ‘normale’ variant en een camera met een telelens.

iPhone X selfie camera

7. Filmen in een 4K-resolutie

Met de iPhone X kun je video’s opnemen in een 4K (Ultra-HD) kwaliteit met 60 FPS (frames per second). Er worden dus 60 beelden per seconden opgenomen. Het resultaat hiervan zijn zeer soepele en haarscherpe beelden. Omdat 4K-beeldmateriaal veel opslag vereist, kun je er ook voor kiezen om in andere formaten te filmen. Dit stel je eenvoudig in bij de camera-instellingen.

8. Razendsnelle- en energiezuinige processor

Apple heeft de iPhone X voorzien van een A11 Bionic processor. Deze processor is niet alleen heel snel, maar ook nog eens energiezuinig. Dat komt omdat de processor uit verschillende kernen is opgebouwd. Een aantal kernen zijn verantwoordelijk voor de zware taken en de andere kernen nemen de lichte taken voor hun rekening. De processor is slim genoeg om deze processorkernen uit te schakelen indien deze op dat moment niet nodig zijn. Zo wordt de processor zo effectief mogelijk gebruikt en dat merk je terug in de batterijduur.

9. Draadloos oplaadbaar: geen gedoe met kabels

Vanaf de iPhone 8 zijn alle iPhones geschikt voor draadloos opladen. Dat komt omdat de aluminium behuizing heeft plaatsgemaakt voor een glazen achterkant. Draadloos opladen is erg handig en steeds meer openbare voorzieningen bieden de mogelijkheid om devices draadloos op te laden. Geen zorgen, je kunt de iPhone X ook nog steeds opladen met de vertrouwde lightning kabel.

draadloos opladen iPhone X

10. Augmented Reality: de digitale en echte wereld worden één

Augmented Reality betekent ‘vertekende werkelijkheid’. Dankzij de krachtige specificaties van de iPhone X is het toestel uiterst geschikt voor de mogelijkheden van augmented reality apps- en games. Je kunt dus bijvoorbeeld zien hoe een bank in de rest van het interieur past, nog voordat je hem gekocht hebt! Bekijk maar eens de onderstaande video om een beter beeld te krijgen van deze techniek.

Bron: IKEA YouTube Channel

11. Volledige iOS-ondersteuning

De iPhone X wordt volledig door iOS - het besturingssysteem van Apple - ondersteund. Apple ondersteunt elke iPhone gemiddeld 5 jaar. De in 2017 uitgebrachte iPhone X kun je dus nog jarenlang updaten naar de laatste versie van iOS, waardoor je nog jaren gebruik kunt maken van de meest recente functionaliteiten die dit besturingssysteem te bieden heeft.

iPhone X betaalbaar kopen

Voor het kopen van een nieuwe iPhone X moet je flink in de buidel tasten. Met een refurbished iPhone X kun je veel geld besparen. Bijkomend voordeel van het los kopen van een iPhone X is dat je ook niet vastzit aan hoge maandelijkse lasten. Het toestel is voor zowel particulier- als zakelijk gebruik een populair toestel. En geen zorgen, met de twee jaar garantie van Forza ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.