Verschil micro sim en nano sim

16 Juli 2020 - 5 min read time
Verschil micro sim en nano sim

Laatste update: 22-10-2020

Het zal je maar overkomen. Je hebt een nieuwe smartphone besteld en bent helemaal blij wanneer deze bij je afgeleverd wordt. Snel het device in de oplader om deze klaar te maken voor gebruik. Alleen je simkaart moet er nog in en je bent klaar om te pronken met je nieuwe aankoop. Om er vervolgens achter te komen dat je simkaart niet past.. Hoe kan dit nou?

Verschillende simkaarten

Er zijn verschillende simkaarten die werken in verschillende smartphones. Je hebt een standaard sim, micro sim en nano sim. De nano simkaart is de kleinste variant en de meeste toptoestellen gebruiken deze simkaart. Door de simkaart in smartphones zo klein mogelijk te maken, blijft er ruimte over in het device voor andere technieken.

Check vooraf welke simkaart je nodig hebt

Als je een smartphone online koopt, vind je eigenlijk altijd wel een specificatietabel. Hierin staat welk type simkaart je nodig hebt om het device te kunnen gebruiken. Zoek dit op voordat je het toestel koopt, zodat je zeker weet dat je over de juiste simkaart beschikt. Heb je een micro sim in je huidige toestel en heb je voor je aankoop een nano sim nodig? Dan kun je een nieuwe simkaart aanvragen bij je provider en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

iPhone SE met nano simkaart
Alle gangbare iPhones een nano simkaart

De iPhone is, ook refurbished, enorm populair. Of je nu een compacte iPhone SE uit 2016 wilt aanschaffen of één van de nieuwere devices zoals de iPhone XS uit 2018 wilt aanschaffen; ze gebruiken allemaal een nano simkaart. Alles wat ouder is dan een iPhone 5 gebruikt nog de micro simkaart.

Simkaart knippen: niet doen

De meeste providers kun je vragen om een nieuwe simkaart toe te sturen die in je nieuwe toestel past. Dat is natuurlijk altijd aan te raden. Het is mogelijk om de grotere micro sim te knippen in het kleine formaat van de nano sim, maar dit raden we af. Je knipt in dik plastic en de kans dat je in het koper knipt is behoorlijk groot. Beschadigd koper zorgt voor een verminderde dekking, wegvallende gesprekken en het kan zelfs leiden tot een sneller leeglopende accu. Wanneer er iets misgaat kun je jouw oude simkaart niet meer gebruiken en moet je wachten tot je nieuwe simkaart geleverd wordt. En in de tijd dat je op je nieuwe simkaart wacht, kun je ook je oude telefoon niet meer gebruiken.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?