Kalibreer de batterij van je iPhone om er langer mee te doen

22 Juli 2020 - 5 min read time
Kalibreer de batterij van je iPhone om er langer mee te doen

Laatste update: 27-07-2021
De batterij van een iPhone kan zich soms wel eens vreemd gedragen. Zo kan het voorkomen dat de batterij sneller leeg raakt dan gebruikelijk, dat het batterijpercentage blijft hangen op 30% of dat je iPhone bij 30% accu ineens uitvalt. In dit soort gevallen werkt de meter van je batterij niet goed. Dit is vrij eenvoudig op te lossen door de batterij van je iPhone te kalibreren.


Waarom een batterij kalibreren?

De batterij van je iPhone slijt als gevolg van intensief dagelijks gebruik. Als de batterij ouder wordt, komt er een punt waarop iOS niet meer goed kan berekenen wat de slijtage precies is. Het gevolg hiervan is dat de iPhone plotseling kan uitvallen of dat een onjuiste batterij-percentage wordt weergegeven. Door de batterij één keer in de drie maanden te kalibreren, kun je ervoor zorgen dat de batterij ook op de lange termijn goed blijft functioneren. iOS kan de huidige slijtage opnieuw berekenen en jou weer de juiste percentages tonen. Zo weet je ook precies wanneer je de iPhone het beste kunt opladen en overbelast je de batterij nooit meer dan nodig is. Win-win dus.

Wat gebeurt er als je de iPhone kalibreert?

De cellen van de batterijen worden ontladen en geladen door je Apple apparaat (iPhone, iPad of iPod). Tijdens het kalibreren worden de cellen volledig opgeladen totdat ze de spanning van 4,20 Volt hebben bereikt. Hierdoor worden de cellen van de batterij volledig geladen.

Hoe kan ik de batterij van mijn iPhone kalibreren?

Je iPhone-batterij kalibreren is heel eenvoudig. Sluit je iPhone op de oplader aan, voer een harde reset uit en je iPhone zal de batterij nu gaan kalibreren. De harde reset doe je middels een toetsencombinatie die je ingedrukt houdt totdat het Apple-logo in beeld verschijnt:

  • iPhone SE: homeknop + aan/uitknop
  • iPhone 6S: homeknop + aan/uitknop
  • iPhone 7: volume min-knop + aan/uitknop
  • iPhone 8: (1) volume plus-knop, (2) volume min-knop (3) aan/uitknop
  • iPhone X en nieuwer: (1) volume plus-knop, (2) volume min-knop (3) aan/uitknop

Het is belangrijk dat je de iPhone tot 100% laat opladen. Vooral de laatste paar procenten duren erg lang, maar dit is een goed teken. Het betekent dat de iPhone in de kalibreer-modus staat. Als je toestel helemaal is opgeladen, laat deze dan nog 60-90 minuten aan de oplader liggen voor een optimaal effect. Hierna kun je de iPhone verwijderen van het netstroom en zal je merken dat de batterijmeter weer een stuk beter functioneert.

tips & tricks iphone batterij
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?