4G-iPad en wifi-iPad, wat is het verschil?

22 Juli 2022 - read time
4G-iPad en wifi-iPad, wat is het verschil?

Koop je een refurbished iPad, dan heb je altijd de keuze uit twee internetverbinding-opties: 4G-connectiviteit of wifi-connectiviteit. Wat is precies het verschil en wanneer kies je welke variant?


iPad met wifi-connectiviteit

Een wifi-iPad kun je alléén gebruiken op plaatsen met een wifinetwerk. Naast privénetwerken (thuis en op kantoor) kun je ook via openbare netwerken (restaurant) verbinding maken met het internet. Voor openbare netwerken is vaak een wachtwoord nodig en vaak zijn deze netwerken niet helemaal veilig. Je moet dus oppassen met privacygevoelige gegevens. Gebruik je de iPad voornamelijk op vaste locaties. Dan is een iPad met wifi-connectiviteit goed geschikt voor jou.

iPad met 4G-connectiviteit

Met een 4G-iPad kun je overal gebruikmaken van het internet. Denk aan op de camping, tijdens een lange autorit en in het park. Op plekken waar geen wifi is gebruik je het mobiele netwerk, waarvoor je een data-abonnement afsluit bij een provider. Vaak zijn dit soort abonnementen te gebruiken binnen de hele Europese Unie. Een iPad met 4G-connectiviteit is vooral aan te raden als je vaak onderweg bent en niet afhankelijk wilt zijn van een wifinetwerk. Een 4G-iPad kun je óók via een wifinetwerk met het internet verbinden.

iPad met 4G-connectiviteit

Refurbished iPad kopen

Heb je de keuze tussen wifi of 4G gemaakt, maar weet je nog niet precies welke iPad je wilt kopen? Onze keuzehulp helpt je bij dit dilemma. Wat je uiteindelijke keuze ook wordt, bij Forza profiteer je altijd van een scherpe prijs, 2 jaar garantie, een gratis oplaadset en de beste service. Zondag t/m vrijdag voor 22:30 uur besteld? Morgen al in huis!

keuzehulp ipad
← Vorige Volgende →