Welke iPhone heeft de beste camera voor jou?

19 Juli 2022 - read time
Welke iPhone heeft de beste camera voor jou?

Elke iPhone heeft minimaal één camera achterop. Sommigen hebben er zelfs twee of drie. Ook verschillen de functies per iPhone. Een goede keuze maken kan dus lastig zijn. Wij helpen je bij je zoektocht naar de iPhone camera die het beste bij jou past.


Groothoeklens, aanwezig op elke iPhone

iPhone met groothoek camera

Elke refurbished iPhone heeft standaard een groothoeklens. Hiermee maak je 12-megapixel foto’s en 4K-video’s. Hoe jonger de iPhone, hoe mooier het beeldmateriaal. Dat komt door jaarlijkse verbeteringen in de lens, de camerasoftware en de chip. In ons hele assortiment is de refurbished iPhone SE 2020 de beste single-camera iPhone. Deze iPhones hebben enkel een groothoeklens:

 • iPhone 7
 • iPhone 8
 • iPhone XR
 • iPhone SE 2020
 • iPhone SE 2022

Telelens, verre objecten scherp vastleggen

iPhone met groothoek en telelens camera

Tussen 2016 en 2018 heeft Apple iPhones uitgebracht met een tweede camera achterop. Dat is een telelens. Hiermee zoom je tot op zekere hoogte optisch in zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Je kunt verre objecten dus eenvoudig scherp vastleggen. Ook kun je de telelens gebruiken voor Portretfoto’s, waarbij de achtergrond vervaagd wordt ten opzichte van de voorgrond. Deze iPhones hebben een groothoek- en een telelens:

 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XS (Max)

Ultratroothoeklens, extra beeld op één foto

iPhone met groothoek en ultragroothoek camera

De iPhones die vanaf 2019 zijn uitgebracht met twee camera’s, hebben een ultragroothoeklens. Hiermee leg je veel meer beeld vast op één foto. Dat is juist handig als je grote gebouwen of brede landschappen fotografeert. Deze iPhones hebben een groothoek- en een ultragroothoeklens:

 • iPhone 11
 • iPhone 12 (Mini)
 • iPhone 13 (Mini)

Pro-iPhones hebben de beste camera

iPhone met groothoek, ultragroothoek en telelens camera

Indien iPhones drie camera’s hebben, beschikken ze over alle drie de lenzen en beschik je dus over de meeste camerafuncties- en opties. Dat zijn alléén de Pro-modellen:

 • iPhone 11 Pro (Max)
 • iPhone 12 Pro (Max)
 • iPhone 13 Pro (Max)

Nachtmodus, mooie foto’s bij weinig licht

Scherpe foto’s maken bij weinig daglicht is een uitdaging voor veel iPhones. Gelukkig heeft de iPhone 11-serie een Nachtmodus op de groothoeklens. Bij de iPhone 12- en 13-serie is Nachtsmodus zelfs aanwezig op alle lenzen. Wil je goed beeldmateriaal tijdens een avondje uit? Dan moet je bij deze iPhones zijn. Bij de iPhones die deze modus niet hebben is de kwaliteit beduidend minder. Je ziet minder details en meer ruis op de foto.

Haarscherpe selfies maken

Mensen maken steeds vaker foto’s van zichzelf. Apple past hier de kwaliteit van de camera aan de voorkant op aan. De frontcamera van de iPhone 11-, 12- en 13-serie maakt filmpjes in 4K en foto’s in 12-megapixel. Bij alle andere iPhones stokt de kwaliteit bij Full HD-video en 7-megapixel foto. Maak je graag foto’s van jezelf? Ook dan moet je voor het beste resultaat bij de nieuwere iPhone-modellen zijn. Kies je voor een iPhone uit de 12- en 13-serie, dan maak je ook via de frontcamera gebruik van de Nachtmodus.

Conclusie

Maak je af en toe foto’s, doe je dat voornamelijk overdag en zit je niet te wachten op veel instellingen en opties? Dan past een iPhone met enkele camera goed bij jou. Pak je de iPhone-camera er regelmatig bij en wil je meer variatie in je beeldmateriaal aanbrengen? Neem dan een iPhone met dubbele camera. Deze foto’s kun je in hoge kwaliteit laten afdrukken voor bijvoorbeeld een vakantieboek. Bepaal voor jezelf of je meer gebruikmaakt van de telelens of de ultragroothoeklens. Kun je niet kiezen en wil je de beste foto’s in iedere situatie? Ga dan voor een Pro-model dat over drie cameralenzen beschikt.

Refurbished iPhone kopen

Indien je een iPhone met één of twee camera’s zoekt maar hier niet teveel geld aan wilt uitgeven, hebben wij een betaalbaar en betrouwbaar alternatief: refurbished iPhones! Met 2 jaar garantie, gratis nieuwe oplaadset én een scherpe prijs vind je gegarandeerd een goede deal. Bestel zondag t/m vrijdag voor 22:30 uur, dan kun je de volgende dag al met je iPhone-camera aan de slag.

iphone camera
← Vorige Volgende →