Dual sim op de iPhone 12 Mini: zo gebruik je het

18 Mei 2023 - 4 min. read time
Dual sim op de iPhone 12 Mini: zo gebruik je het

Als je op zoek bent naar een compacte maar betaalbare iPhone, dan is de refurbished iPhone 12 Mini een uitstekende keuze. Het toestel biedt dezelfde krachtige prestaties als de nieuwere iPhones, maar dan in een kleinere behuizing. Bovendien presenteerde Apple in het najaar van 2020 een interessante functie genaamd: Dual SIM. De gehele iPhone 12-serie beschikt over deze functie, waaronder de refurbished iPhone 12 Mini! Een handige functie waarmee je twee simkaarten tegelijkertijd kunt gebruiken. Maar wat is dual sim eigenlijk en hoe gebruik je het? Dat lees je in dit blog!  


iPhone 12 Mini Dual SIM, fysiek of digitaal? 

De Dual SIM functie wordt door Apple eSIM genoemd. Met Dual SIM kun je twee telefoonnummers gebruiken op één toestel. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een privénummer en een werknummer hebt, of als je vaak in het buitenland bent en een lokale simkaart wilt gebruiken om kosten te besparen.  

Twee simkaartslots

De refurbished iPhone 12 Mini Dual SIM heeft twee simkaartslots, één fysieke simkaartslot en één eSIM. Een eSIM is een digitale simkaart die in de telefoon is ingebouwd. Met de eSIM kun je eenvoudig een abonnement afsluiten bij een provider zonder dat je daarvoor een fysieke simkaart nodig hebt. Het is zelfs mogelijk om de eSIM te activeren terwijl je al een fysieke simkaart in je iPhone hebt geplaatst. Voor meer informatie lees je hier alles over wat eSIM is en hoe het werkt. 

Voordelen van Dual SIM

Met je iPhone 12 Mini Dual SIM kun je instellen welke simkaart je wilt gebruiken voor gesprekken, sms-berichten en mobiele data. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je privénummer wordt gebruikt voor gesprekken en sms-berichten, terwijl je werknummer wordt gebruikt voor mobiele data.  

 

De iPhone 12 Mini Dual SIM heeft ook als voordeel dat je altijd bereikbaar bent op beide nummers. Je hoeft dus niet steeds van simkaart te wisselen als je een oproep of sms-bericht op je andere nummer ontvangt. Zelfs als je in het buitenland bent, kun je zonder problemen op beide nummers bereikbaar blijven! 

 

iPhone 12 Mini Dual Sim instellen

Hoe gebruik je mobiel internet met Dual SIM op de iPhone 12 Mini? 

Wanneer je gebruik wilt maken van mobiel internet op je iPhone 12 Mini Dual SIM, dien je dit eerst in de instellingen aan te passen. Je iPhone 12 Mini Dual SIM moet namelijk weten van welk abonnement het dataverbruik moet gebruiken. Gelukkig is dit simpel in te stellen. Navigeer naar de Instellingen en kies voor "Mobiel netwerk". Selecteer vervolgens "Mobiele data" en kies het abonnement waarvan je gebruik wilt maken voor mobiel internet. Op deze manier kun je zonder problemen gebruik maken van mobiel internet via Dual SIM op je iPhone 12 Mini. 

Hoe stel je je iPhone 12 Mini Dual SIM in? 

De Dual SIM is een handige toevoeging aan de refurbished iPhone 12 Mini, maar hoe stel je het eigenlijk in? Dit leggen wij in 7 stappen uit: 

  • Je moet verbonden zijn met wifi 
  • Open Instellingen 
  • Selecteer ‘Mobiel netwerk’ 
  • Kies ‘Voeg mobiel abonnement toe’ 
  • Scan de QR-code met je iPhone-camera 
  • Voer de activeringscode in 
  • Voltooi de stappen op je scherm 

Refurbished iPhone 12 Mini Dual SIM kopen

Of je nu een privé- en werknummer hebt, of vaak in het buitenland bent, dan is de refurbished iPhone 12 Mini Dual SIM wellicht een interessante keuze voor jou! Met deze iPhone 12 Mini Dual SIM beschik je onder andere over Dual SIM die de flexibiliteit biedt, die je nodig hebt. Alle refurbished iPhones bij Forza zijn op meer dan 50 punten gecontroleerd door ervaren technici en professionele software. Mede hierdoor dragen we met trots het Keurmerk Refurbished. Daarnaast geniet je van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en krijg je gratis laadaccessoires je aankoop. Bestel je op werkdagen óf zondag vóór 22:30 uur? Dan heb je de refurbished iPhone 12 Mini de volgende dag al in huis! 

esim dual sim
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?