eSIM vs nano-SIM: wat zijn de verschillen?

06 Maart 2023 - 2 min. read time
eSIM vs nano-SIM: wat zijn de verschillen?

Met de komst van de eSIM breekt er een nieuw digitaal tijdperk aan wat simkaarten betreft. Langzaam maakt de eSIM zijn opmars en steeds meer providers bieden het aan. Maar wat zijn precies de verschillen tussen de eSIM en de welbekende nano-SIM? In deze blog lichten we ze voor je uit. 


Het in gebruik nemen van de twee simkaarten

De nano-SIM is de kleinste van de drie beschikbare simkaartformaten, na de standaard simkaart en de micro-simkaart. Deze simkaart wordt voor vrijwel alle iPhones gebruikt. De nano-SIM in werking nemen doe je op de manier die we allemaal kennen, namelijk via de simkaartsleuf aan de zijkant van je telefoon. Waar hier voorheen een fysieke simkaart in ging in de vorm van bijvoorbeeld een nano-SIM, hoeft dat nu niet meer. Reden hiervoor is omdat de eSIM een virtuele simkaart is die in de hardware van een iPhone is ingebouwd. Ook is deze mogelijkheid er voor de nieuwere generatie iPads en Apple Watches. 

 

esim-vs-nano-sim

Wat zijn de voordelen van eSIM?

Hieronder staan een aantal voordelen beschreven van het gebruiken van eSIM: 

  • In tegenstelling tot traditionele simkaarten hoeft een eSIM niet handmatig te worden geplaatst of verwijderd. Het kan op afstand worden geactiveerd. 
  • Een eSIM kan meerdere mobiele profiele bevatten, waardoor gebruikers tussen verschillende providers of plannen kunnen schakelen zonder de moeite te nemen van fysieke simkaart te wisselen. Dit is handig voor mensen die vaak reizen of die een tweede nummer nodig hebben voor zakelijke of persoonlijke doeleinden. 
  • Een eSIM is ruimtebesparend. Doordat de eSIM is ingebouwd in de hardware van het toestel blijft er meer ruimte over voor andere componenten, zoals een grotere batterij of een groter scherm. Ook wordt het toestel slanker wat bijdraagt aan een strakkere uitstraling. 
  • Door een ingebouwde crypto-processor zijn gegevens veiliger bewaakt en zijn deze bijvoorbeeld moeilijker te hacken of kopiëren.
  • Geen gedoe met formaat: eSIM's zijn altijd dezelfde grootte en passen dus in elk apparaat dat compatibel is met eSIM. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de juiste SIM-kaartgrootte voor je telefoon.

Forza en eSIM: hand in hand op weg naar een schonere wereld!

Nog een voordeel van het gebruiken van een toestel met eSIM is dat dit ervoor zorgt dat er geen fysieke, plastic simkaart meer gemaakt hoeft te worden wat resulteert in minder CO2-uitstoot. Dit gaat hand in hand met hetgeen waar Forza voor staat: het aanzienlijk verminderen van de uitstoot van CO2. Dit doet Forza door Apple devices een tweede leven te geven. Zo hoeft er niet gegraven te worden naar schaarse delfstoffen wat resulteert in onnodige uitstoot van CO2.

Refurbished iPhone met eSIM kopen

Koop jij een iPhone refurbished met eSIM, zoals de iPhone 14, bij Forza? Dan kun je deze morgen al in huis hebben wanneer je deze bestelt vóór 22:30 op zon- en werkdagen. Daarnaast krijg je standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je toestel én leveren wij gratis laadaccessoires mee! 

vergelijking esim
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?