Heeft de iPhone SE 2020 5G?

30 Mei 2022 - read time
Heeft de iPhone SE 2020 5G?

De iPhone SE 2020 refurbished is een compact en veelzijdig toestel. Er zit verrassend veel power in deze kleine smartphone en je kan er dan ook buitenshuis goed mee uit de voeten. Maar buitenhuis is er natuurlijk niet altijd wifi, waardoor je aangewezen wordt op mobiel internet. De vraag is echter: heeft de iPhone SE 2020 5G?


Het antwoord

Nee, de iPhone SE 2020 heeft geen 5G. Wél heeft de iPhone SE 2020 4G. Op het moment van schrijven zijn 4G en 5G in Nederland eigenlijk even snel. Er is op de meeste plekken in Nederland geen significant verschil tussen de twee soorten netwerken. Dit komt omdat alle providers in Nederland gebruik maken van Dynamic Spectrum Sharing (DSS). Hierdoor worden, heel simpel gezegd, de frequenties voor 4G óók voor 5G gebruikt. Door deze dynamische verdeling van bandbreedte is er nauwelijks snelheidswinst voor het 5G-netwerk. De frequentieband voor sneller 5G komt pas eind 2023 beschikbaar.

Welke iPhone SE heeft wel 5G?

Op dit moment beschikt de iPhone SE 2022 als enige iPhone mét Touch ID over 5G. Als je een geschikt mobiel abonnement hebt dat je toegang geeft tot 5G, dan kan met de iPhone SE 2022 verbinden met 5G. Behoefte aan een andere kleine iPhone met 5G? Kijk dan eens naar de iPhone 12 Mini refurbished.

Wifi-router

Geen iPhone SE 2020 5G, maar aan snel internet geen gebrek

De iPhone SE 2020 heeft dan misschien geen toegang tot 5G, maar kan wel hogere snelheden aan dan 5G op dit moment kan bieden. De iPhone SE 2020 ondersteunt wifi 6, waardoor internetten via wifi razendsnel gaat. Met wifi 6 op de iPhone SE 2020 kan je in theorie internetsnelheden van 9,6 Gbps halen. Daarnaast is de verbinding van wifi 6 niet gevoelig voor grote hoeveelheden gebruikers, dus met de hele familie kan je ongestoord gebruik maken van hetzelfde netwerk.

Refurbished iPhone kopen

Heeft 5G geen meerwaarde voor jou? Dan ben je met de iPhone SE 2020 op het juiste adres. Een refurbished iPhone is niet alleen voordeliger dan nieuw, maar het is ook een schonere keuze. Met een refurbished aankoop draag je namelijk bij aan een lagere CO2-uitstoot, omdat er niet meer gegraven hoeft te worden naar schaarse delfstoffen. Bovendien beschikt Forza over het keurmerk Refurbished, waardoor je verzekerd bent van een goed refurbished product. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

iphone se 2020
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?