Alles over iPhone SE 2020: specs en info

26 November 2020 - 5 min read time
Alles over iPhone SE 2020: specs en info

De iPhone SE 2020 is hét compacte en krachtige budgetgerichte toestel van Apple. Dit toestel kan met recht een kleine krachtpatser worden genoemd, want de specs liegen er niet om. Wie de refurbished iPhone SE 2020 aanschaft, heeft er over 4 jaar nog plezier van. Bekijk hier alle specificaties.


In dit artikel

iPhone SE 2020 specs: een mix van de iPhone 8 en de iPhone 11

De iPhone SE 2020 is een Special Edition iPhone en dat is niet voor niets. Apple heeft het oude vertrouwde en nog altijd populaire design van de iPhone 8 gecombineerd met de kracht en snelheid van de iPhone 11. Zo is een compact, krachtig en voordelig toestel ontstaan. Niet voor niets is Apple’s slogan: “meer dan verwacht voor minder dan je dacht”. Dit zijn de grote pluspunten van de refurbished iPhone SE 2020:

  • Sneller dan de iPhone 8 en hetzelfde compacte design
  • Even snel en krachtig als de iPhone 11 dankzij de A13-chip
  • Veel camerafuncties voor een enkele camera
  • Verkrijgbaar in 3 strakke eigentijdse kleuren

iPhone SE 2020: design

iPhone SE 2020 specs kleuren

Design

iPhone SE 2020

Lengte 138.4 mm
Breedte 67.3 mm
Dikte 7.3 mm
Gewicht 148 gram
Afwerking achterkant Glas
Afwerking behuizing Aluminium
Beschikbare kleuren Black, White, Red
 

 

De refurbished iPhone SE 2020 is een compact toestel. Je houdt hem gemakkelijk met één hand vast en is ook eenvoudig met één hand volledig te bedienen. Het toestel beschikt over het oude vertrouwde design waarmee Apple destijds groot werd. De dunne vormgeving, subtiel afgeronde hoeken en een handformaat-iPhone zijn nog altijd razend populair. De behuizing is gemaakt van aluminium en de achterkant is afgewerkt met glas, waardoor je het toestel draadloos kunt opladen. Je hebt de keuze uit de drie basic kleuren Black, White en Red. Voor welke kleur je ook gaat, in alle gevallen is de voorkant zwart.

iPhone SE 2020: beeldscherm specs

Beeldscherm

iPhone SE 2020

Type Retina LCD
Diagonaal in inch 4.7 inch
Diagonaal in cm 11.75 cm
Resolutie 1334 X 750 pixels
Pixels per inch 326
Extra functies True Tone, Haptic Touch
 

 

De iPhone SE 2020 heeft een 4.7 inch (11.75 cm) beeldschermdiagonaal. Dit is perfect om alles duidelijk te kunnen zien en eenvoudig met één hand te kunnen bedienen. Functies die het beeldscherm gebruiksvriendelijk maken zijn True Tone en Haptic Touch. Bij True Tone wordt de helderheid automatisch aan jouw omgeving aangepast, waardoor je overal dezelfde duidelijke kleurweergave hebt. Bij Haptic Touch verschijnt een lijstje met snelfuncties als je een knop of app-icoon langer ingedrukt houdt. Je kunt hierdoor acties, zoals iets op je Facebook-profiel plaatsen, sneller uitvoeren omdat je minder handelingen hoeft te doen.

iPhone SE 2020: snelheid

iPhone SE 2020 specs snelheid

Snelheid

iPhone SE 2020

Processor A13 bionic
Aantal kernen 6
Werkgeheugen 3GB
 

 

De refurbished iPhone SE 2020 is razendsnel, omdat het toestel wordt aangestuurd door de A13-chip van Apple. Dit is de op één na snelste chip in een smartphone ooit en zit óók verwerkt in de iPhone 11. Hij is zelfs 20% sneller dan de A12-chip van de iPhone XR en iPhone XS. De iPhone SE 2020 is dus klein én snel. In combinatie met 3GB werkgeheugen voelt alles wat je doet heel soepel aan. Zo zijn grafische games spelen, Augmented Reality ervaren en al je favoriete apps tegelijkertijd gebruiken geen enkel probleem. De A13-chip is zó gemaakt dat het altijd de optimale snelheid biedt, zónder onnodig accuduur te verspillen.

iPhone SE 2020: batterij specs

Batterij

iPhone SE 2020

Capaciteit 1820 mAh
Accuduur internetten via wifi 11 uur
Accuduur internetten via 4G 9 minuten
Laadtijd van 0% naar 100% 2 uur en 45 minuten
Procent vol na 30 minuten 29%
Standaard oplader 5 Watt
Geschikt voor draadloos laden ✔️
Geschikt voor snelladen ✔️
 

 

De refurbished iPhone SE 2020 is een compact toestel en dus heeft deze iPhone ook een relatief kleine batterij. 1820 mAh is vrij weinig ten opzichte van de toestellen van nu, en dat terwijl de accu toch wel één van de belangrijkste componenten in een smartphone is. De iPhone 8 uit 2017 heeft deze batterijcapaciteit ook, al gaat de iPhone SE 2020 wel iets langer mee. Dat komt omdat de A13-chip zijn werk energiezuiniger doet. Volgens Apple kun je tot 13 uur lang video’s kijken zonder opladen en volgens Tweakers is dat 10 uur en 45 minuten. Hoeveel het uiteindelijk ook mag zijn: bij normaal gemiddeld gebruik kom je de dag moeiteloos door. Via draadloos opladen, snelladen én standaard opladen zit de accu gelukkig wel weer snel vol.

iPhone SE 2020: frontcamera

Frontcamera

iPhone SE 2020

Resolutie 7 megapixel
Videoresolutie Full HD
Belangrijkste functies Portretmodus, QuickTake-video
 

 

De refurbished iPhone SE 2020 heeft een enkele 7-megapixel frontcamera aan de voorkant en die is behoorlijk goed. Je kunt er mee filmen in Full HD en mooie portretfoto’s mee maken mét diepteregeling. Ook QuickTake-video is een leuke functie. Hierbij kun je snel een filmpje maken zonder naar de uitgebreide videomodus te gaan. Dat is handig als je op het allerlaatste moment tóch een video wilt maken.

iPhone SE 2020: camera specs

Camera

iPhone SE 2020

Resolutie 12 megapixel
Soort camera Groothoek
Videoresolutie 4K
Belangrijkste functies Portretmodus, Slimme HDR
 

 

Veel oudere iPhones en instapmodellen van Apple hebben een enkele 12-megapixel camera, zo ook de refurbished iPhone SE 2020. Ten opzichte van de oudere toestellen is de camera van de iPhone SE 2020 wel verbeterd. Zo kun je de portretmodus met diepteregeling gebruiken en kun je portretbelichting gebruiken om foto’s van bijna studiokwaliteit te realiseren. Ook is Slimme HDR een aangename toevoeging. De camerasoftware maakt automatisch 9 foto’s wanneer jij één keer op de knop drukt. De beste elementen per foto worden tot één schitterend eindplaatje gecombineerd. HDR is niet nieuw, maar dat er 9 foto’s worden gemaakt (dat waren er 3) én dat dit automatisch gebeurt is wél nieuw! Je kunt dus bijna geen slechte foto’s meer maken met de refurbished iPhone SE 2020-camera.

iPhone SE 2020: waterbestendigheid

Waterbestendigheid

iPhone SE 2020

Classificatie IP67
Waterdicht
Waterbestendig ✔️
 

 

Apple noemt de iPhone SE 2020 ‘oeps-bestendig’, wat eigenlijk gewoon betekent dat het toestel waterbestendig is. Even bellen in de regen of wat drinken morsen is geen probleem, maar je moet niet met dit toestel gaan zwemmen. Apple én Forza vergoeden sowieso geen schade die door vloeistoffen zijn ontstaan, dus we raden altijd aan om contact met vloeistoffen zoveel mogelijk te beperken.

iPhone SE 2020: ontgrendelen

iPhone SE 2020 specs Touch ID

Ontgrendelen

iPhone SE 2020

Face ID
Touch ID ✔️
 

 

Bij de iPhone SE 2020 is de vingerafdrukscanner terug van weggeweest. De iPhone SE 2020 heeft het oude vertrouwde design en daarbij hoort ook de thuisknop met vingerafdrukscanner. Deze Touch ID-functie werkt snel en is een veilige vorm van toestelvergrendeling. Je kunt tot vijf vingers registreren en als back-up altijd nog een cijfercode instellen om toegang tot het toestel te verkrijgen.

iPhone SE 2020: iOS-ondersteuning

iOS-ondersteuning

iPhone SE 2020

iOS-versie iOS 14 (actueel)
Te updaten tot iOS 18 (2024)
 

 

De iPhone SE 2020 is uitgebracht met iOS 13. Een iPhone is gemaakt om minimaal vijf jaar mee te kunnen en dat blijkt wel uit de lange software-ondersteuning van 5 jaar. Volgens de verwachtingen kun je het toestel dus tot en met 2024 updaten, maar de specs zijn zó krachtig dat het toestel zomaar eens langer mee kan. De refurbished iPhone SE 2020 is dan ook een hele goede keuze als je voordelig wilt investeren in de toekomst van jouw smartphonegebruik.

iPhone SE 2020 refurbished kopen

Bij de iPhone SE 2020 krijg je volgens Apple meer dan verwacht voor minder dan je dacht. Dat klopt ook zeker, want de specs zijn erg goed en voor Apple-begrippen betaal je hier relatief weinig voor. Tóch vinden wij de aanschafprijs nog te hoog en kan het zeker voordeliger. De iPhone SE 2020 refurbished kopen is dan ook hét betaalbare en betrouwbare alternatief. We controleren elke refurbished iPhone op meer dan 50 technische punten waardoor het toestel 100% functioneel is. Daarnaast beschikken wij over het Keurmerk Refurbished, waardoor jij verzekerd bent van een betrouwbare aankoop met 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023). Waarom nog meer betalen dan nodig is?

Bekijk refurbished iPhone SE 2020

Alternatief voor de iPhone SE 2020

De iPhone 8 heeft óók een 4.7-inch beeldscherm, een enkele 12-megapixel camera, een glazen achterkant voor draadloos opladen en de Touch ID-ontgrendelfunctie. Dit toestel is dan ook hét alternatief voor de refurbished iPhone SE 2020, al lever je dan wel iets in op accuduur, snelheid en software-ondersteuning. Het is echter een prima keuze als je een goed en nóg voordeliger device zoekt voor de komende 2 jaar.

iphone se 2020 iphone se iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?