Simlockvrije telefoon kopen

10 November 2017 - 5 min read time

Wil je een simlockvrije telefoon kopen omdat je huidige toestel kapot is en je abonnement nog doorloopt? Of misschien ben je je huidige smartphone beu en wil je graag een nieuwe. Wil je een los toestel kopen? Zorg er dan voor dat deze simlockvrij is, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat is simlock?

Een simlock is niets meer dan een blokkade in je telefoon die ervoor zorgt dat je enkel de simkaart van je eigen provider kunt gebruiken in het toestel. Voorheen werden veel toestellen door providers voorzien van een simlock, maar tegenwoordig wordt daar niet veel aandacht meer aan besteed. Toch kan het zo zijn dat je in aanraking komt met een simlock op een smartphone.

Simlockvrije iPhone kopen

Wil je graag een iPhone overnemen van iemand? Dan is het belangrijk dat de iPhone simlockvrij is. Wanneer dit niet het geval is, kun je met jouw simkaart deze telefoon niet gebruiken. Het voordeel van een simlockvrije telefoon is dat je geen nieuw abonnement hoeft af te sluiten om een nieuw toestel te krijgen. Maar waarom zou je op zoek gaan naar een simlockvrije iPhone als je ook een refurbished iPhone kunt kopen? Deze losse toestellen zijn altijd simlockvrij en kennen veel voordelen.

Simlock vrij maken

Wanneer je geen simlockvrije telefoon koopt, kun je deze niet gebruiken met je eigen simkaart. Je moet in deze situatie je telefoon simlock vrij maken voordat je deze kunt gebruiken. Je kunt een smartphone simlock vrij maken door contact op te nemen met je provider. Er zijn ook speciale unlockbedrijven die telefoons simlockvrij maken, maar het is verstandiger om dit door je provider te laten doen. Die heeft hiervoor een aantal gegevens nodig om je telefoon simlockvrij te maken.

Wil je zelf je telefoon simlockvrij maken? Houd er dan rekening mee dat er een kans is dat er fouten in de software optreden. Wanneer je daarna naar je provider gaat voor garantie, krijg je deze niet meer. Het is overigens niet verboden om zelf je telefoon simlockvrij te maken.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?