iPhone 6S vs 6S Plus

Wat is het verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus?

De iPhone 6S en de grotere iPhone 6S Plus kwamen gelijktijdig uit in 2015. Twijfel je tussen het kopen van één van deze toestellen? Dan wil je waarschijnlijk het verschil weten tussen de twee. In dit blogartikel leggen we het je uit.

Plus-size iPhone

Zoals je waarschijnlijk al had geraden is de iPhone 6S Plus de grote broer van de iPhone 6S. Logisch ook, want waarom zou het toestel anders de benaming ‘Plus’ krijgen. Het formaat van de iPhone 6S is 138,3 x 67 x 7,1 millimeter. De 6S Plus daarentegen heeft een formaat van 158,2 x 77,9 x 7,3 millimeter. In feite komt het erop neer dat de 6S Plus bijna 2 centimeter langer en 1 centimeter breder is dan de ‘normale’ 6S. De dikte is bij beide toestellen gelijk.

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Beeldschermen iPhone 6S (Plus)

Een groter toestel betekent in veel gevallen ook een groter beeldscherm. Als je bijvoorbeeld graag gamet, dingen leest of films kijkt op je iPhone, dan zul je veel plezier beleven aan het extra grote beeldscherm van de iPhone 6S Plus. De Plus-variant heeft een 5.5-inch beeldscherm met 401 ppi (pixels per inch). De kleinere 6S heeft een 4.7-inch beeldscherm met 326 ppi. Het beeldscherm van de 6S Plus is hierdoor scherper dan het ‘standaard’ model. Of je dit in de praktijk ook zal opvallen, valt te betwijfelen.

Camera’s

In vergelijking tot de eerder uitgekomen iPhone 6 (2014), is de camera van de 6S sterk verbeterd. De iPhone 6 heeft namelijk een 8-megapixel camera aan de achterzijde en de 6S een 12-megapixel camera. Hierdoor maak je foto’s met meer detail en kun je verder inzoomen. De iPhone 6S Plus camera beschikt over hetzelfde aantal megapixels, maar beschikt over ‘optische beeldstabilisatie’. Deze ontbreekt bij de iPhone 6S. Voornamelijk bij bewegende beelden merk je dit verschil, de onderstaande video illustreert dit goed.

De camera aan de voorzijde is bij zowel de iPhone 6S en de 6S Plus onveranderd gebleven. Beiden beschikken over een 5-megapixel camera. Ook is er een flits-modus in het beeldscherm ingebouwd, waardoor je ook bij slecht licht betere selfies kunt maken.

iPhone 6S Plus camera

Langere batterijduur

Niet alleen het toestel zelf, maar ook de batterij van de 6S Plus is groter dan de normale 6S. In het Plus-model is een 2915 mAh-batterij geplaatst door Apple, de 6S heeft een 1715 mAh. Dit is niet zonder reden, want een groter beeldscherm vergt natuurlijk ook meer energie. Door de grotere batterij kun je ook nog eens langer met je toestel doen, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik.

iPhone 6S batterij

Specificaties

iPhone 6S

iPhone 6S Plus

Beeldschermformaat 4.7 inch 5.5 inch
Resolutie 1334 x 750 1920 x 1080
Pixeldichtheid 326 401
Processor A9 Dual-core 1.84GHz A9 Dual-core 1.84GHz
Coprocessor M9 M9
Werkgeheugen 2GB 2GB
Opslagruimte 16GB, 64GB en 128GB 16GB, 64GB en 128GB
Camera achterzijde 12 megapixel 12 megapixel
Camera voorzijde 5 megapixel 5 megapixel
Kleuren Space Grey, Silver, Rose Rose, Gold Space Grey, Silver, Rose Rose, Gold

Ons advies

Of je nu de iPhone 6S of de grotere iPhone 6S Plus moet kopen, is wat ons betreft voornamelijk afhankelijk van het formaat. Gaat jouw voorkeur uit naar een groot beeldscherm? Dan moet je natuurlijk kiezen voor het Plus-model. Bijkomend voordeel is dat de batterijduur van de 6S Plus iets beter is en dat de camera aan de achterzijde beschikt over optische beeldstabilisatie. Voor de rest zijn beide toestellen gelijk.

Geef je de voorkeur aan een compacter toestel wat ook iets makkelijker in de hand ligt? Kies dan voor de normale 6S. Eén ding is zeker: welke toestel je ook kiest, met een refurbished iPhone heb je altijd de scherpste prijs.

Waarom een (Forza) refurbished iPhone 6S (Plus) kopen?

  • Tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • Gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Met twee jaar garantie, ook op de accu (één jaar meer dan Apple);
  • Niet goed? Geld terug garantie!;
  • Gecontroleerd door speciale robots, gereviseerd door ervaren technici.