Batterij snel leeg? Dit is waarom onze accu’s langer mee gaan

Bij Forza Refurbished zoeken we altijd naar nieuwe manieren om onze iPhones, MacBooks en iPads nóg beter te maken, zowel van binnen als van buiten. Wij garanderen dat onze producten in topconditie zijn, hetgeen betekent dat er met elk mogelijk probleem rekening gehouden wordt.

Eén van de meest voorkomende problemen is bijvoorbeeld de batterijduur van een iPhone. Maar daar hebben we gelukkig iets op gevonden. Lees alles over onze iPhone-batterijen en ontdek hoe je nóg langer plezier kunt hebben van jouw iPhone.


forza batterij gaat lang mee

Kwaliteitsgarantie door robotcontrole

Sinds november 2016 werkt Forza Refurbished met exclusieve robots die al onze iPhones op meer dan 50 punten controleren. De robot geeft objectief aan hoe goed het toestel scoort op diverse punten. Eén daarvan is de accu, het meest kwetsbare onderdeel van een iPhone. Met het blote oog is het onmogelijk te zien hoe goed de batterij van het toestel nog is. Onze uitgebreide robotcontrole kan meer informatie over de batterij ophalen. Dankzij de robots worden de accu’s van onze iPhones minutieus gecontroleerd.

Een accu wordt vervangen wanneer de capaciteit minder dan 85% is Binnen een paar minuten weten we dus hoe de accu eraan toe is. Wanneer een device niet door de test komt, gaan techniekers aan de slag met het herstel van de eventueel door de robot geconstateerde fouten. Zijn deze issues opgelost? Dan wordt de iPhone nogmaals gecheckt. Hierdoor is de kwaliteit 100% gegarandeerd.


Wist je dat slechts een derde van onze toestellen in één keer door de robotcontrole komen? Dit komt door de hoge eisen die wij aan onze devices stellen.batterij iphone

Hoe zorg ik dat mijn iPhone langer meegaat?

Telefoonbatterijen zijn, net als de batterijen van andere oplaadbare apparaten, onderdelen die minder goed werken naarmate ze verouderen. Met andere woorden, een iPhone die al 500 keer is opgeladen zal sneller leeg zijn dan een batterij die nieuw uit de verpakking komt. Maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat jouw iPhone-batterij zo lang mogelijk meegaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van de onderstaande tips:

Koud gaat fout

Een iPhone heeft een groot temperatuurbereik, maar de ideale temperatuur ligt tussen de 16 en 22 °C. Het is belangrijk om je toestel niet bloot te stellen aan extreem koude of extreem warme temperaturen. Bij temperaturen boven 35 °C loop je het risico dat de prestaties van je batterij worden aangetast. In een koude omgeving zal ook de batterij beinvloed worden, echter is dit tijdelijk. Schrik dus niet wanneer je toestel in de wintermaanden minder lang meegaat.

Telefoon pas uit bij 50%

Ben je van plan je toestel een lange tijd niet te gebruiken? Dan doe je er verstandig aan om je toestel pas uit te zetten wanneer je batterij op de helft van zijn laadvermogen zit. Met een laadpercentage van ongeveer 50% loop je het minste kans om capaciteit te verliezen door het ontladen van een batterij.

Exclusieve Forza-telefoons met krachtige batterij

Als enige partij in de Benelux heeft Forza Refurbished geïnvesteerd in robots, die toestellen volgens de hoogste standaard controleren. Deze high-tech machines zorgen ervoor dat u altijd een product ontvangt in uitstekende conditie. Om de zekerheid nóg beter te garanderen, ontvang je op al onze refurbished devices twee jaar garantie. Kortom, een duurzame én slimme koop.