Loopt je iPhone batterij snel leeg? Dit kun je doen!

19 April 2022 - 5 min read time
Loopt je iPhone batterij snel leeg? Dit kun je doen!

Laatste update: 27-07-2022

Raakt de batterij van je iPhone snel leeg en moet je hierdoor regelmatig tussentijds bijladen? Er zijn een aantal veel voorkomende oorzaken. Door hier naar te kijken loopt je iPhone-batterij minder snel leeg en verleng je mogelijk de accuduur.


Batterij iPhone snel leeg door appsBatterij iPhone snel leeg door apps

Batterij iPhone snel leeg door bepaalde apps

Apps die je vaak gebruikt, slurpen je batterij snel leeg. Vooral social media-apps doen dat. Om batterij te besparen en óók meteen opslagruimte vrij te maken kun je deze apps het beste verwijderen. Facebook en YouTube zijn ook prima via de internetbrowser te gebruiken. Via de Instellingen-app > Batterij kun je van elke app op je iPhone zien wat het batterijverbruik ervan is.

Batterij iPhone snel leeg door True ToneBatterij iPhone snel leeg door True Tone

Batterij iPhone snel leeg door fel scherm

iPhone heeft de functie True Tone, waarbij de helderheid van het scherm zich automatisch aan jouw omgeving aanpast. Zo kun je altijd alles duidelijk zien, al kan een te fel scherm ervoor zorgen dat de batterij sneller leegloopt. Je zet deze functie uit via het Bedieningspaneel. Ook via de Instellingen-app > Beeldscherm en helderheid > True Tone kun je dit doen.

Batterij iPhone snel leeg door locatievoorzieningenBatterij iPhone snel leeg door locatievoorzieningen

Batterij iPhone snel leeg door locatievoorzieningen

Locatievoorzieningen is essentieel voor het gebruik van sommige apps (zoals de Kaarten-app), maar het vergt veel energie als het standaard aanstaat. Via de Instellingen-app > Privacy > Locatievoorzieningen kun je per app de locatievoorzieningen aanzetten, uitzetten of alleen aanzetten bij het gebruik van die specifieke app. Je kunt het óók in één keer voor alle apps uitschakelen als je dat wilt.

Batterij iPhone snel leeg door achtergrondactiviteitenBatterij iPhone snel leeg door achtergrondactiviteiten

Batterij iPhone snel leeg door achtergrondactiviteiten

Achtergrondactiviteiten, zoals het automatisch ophalen van e-mails, kunnen de batterij snel laten leeglopen. Het inschakelen van de Energiebesparingsmodus kan de batterijduur van je iPhone ten goede komen. Deze achtergrondactiviteiten worden dan stilgelegd. Het nadeel is dat je bijvoorbeeld geen e-mails ontvangt, tenzij je de Mail-app handmatig opent. De Energiebesparingsmodus inschakelen doe je via de Instellingen-app > Batterij.

Batterij iPhone snel leeg door verversen op achtergrondBatterij iPhone snel leeg door verversen op achtergrond

Batterij iPhone snel leeg door automatisch verversen

Apps als Facebook, WhatsApp en Netflix kunnen hun informatie op de achtergrond verversen. Het is lang niet altijd duidelijk wat ze precies doen, maar dit soort apps werken óók goed als je automatisch verversen uitschakelt. Schakel automatisch verversen uit via de Instellingen-app > Algemeen > Ververs op achtergrond.

Donkere Modus iPhoneDonkere Modus iPhone

Tip: schakel de Donkere Modus in

Indien je een iPhone met OLED-scherm hebt, kun je overwegen om de Donkere Modus aan te zetten. Bij OLED wordt elke pixel apart opgelicht. Om zwart te tonen, staat de pixel uit en verbruikt je batterij dus minder energie. Donkere Modus schakel je in via het Bedieningspaneel of via de Instellingen-app > Beeldscherm en Helderheid > Donkere Modus.

Alle tips in een video uitgelegd

In deze handige video laten we je zien hoe je alle tips eenvoudig in je iPhone doorvoert.

Kalibreer de batterij

Geeft de batterij 30% aan en valt je iPhone ineens uit? Of is je batterij op 30% en 5 minuten later ineens op 45%? Dan werkt de meter van je batterij niet goed. Door de batterij te kalibreren blijft de batterij zo efficiënt mogelijk werken. Bovendien klopt het percentage in de menubalk beter.

Batterij vervangen

De batterij slijt als gevolg van intensief dagelijks gebruik. Hierdoor kan het zijn dat de batterij simpelweg sneller leegloopt dan voorheen. De conditie van de batterij kun je controleren via de Instellingen-app > Batterijconditie. Als je bij Forza een refurbished iPhone gekocht hebt waarvan de batterijconditie onder de 70% duikt, wordt de batterij binnen de garantietermijn van 2 jaar kosteloos vervangen. Buiten de garantieperiode om kunnen we het óók repareren. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice. Er zijn veel plekken waar je terecht kunt voor het vervangen van een batterij. De kosten kunnen dan variëren. Houd rekening met €30 tot €60.

tips & tricks iphone batterij
← Vorige Volgende →