Loopt je iPhone batterij snel leeg? Dit kun je doen!

Loopt je iPhone batterij snel leeg? Dit kun je doen!

Laatste update: 21-10-2021

Waarschijnlijk is er niets frustrerender dan een batterij die snel leegloopt en jij je refurbished iPhone om de paar uur moet opladen. Als er met de batterij niets mis is maar deze tóch snel leegloopt, kun je de iPhone waarschijnlijk energiezuiniger gebruiken dan je op dit moment doet. Door naar onderstaande oorzaken te kijken, kun je de accuduur mogelijk verlengen.


Batterij iPhone snel leeg door bepaalde apps

Batterij iPhone snel leeg door apps

Bepaalde apps op je iPhone kunnen je batterij snel leegslurpen. Vooral social media-apps doen dat. Een goede tip om de accuduur te verlengen en ook meteen kostbare opslagruimte vrij te maken is: verwijder deze apps! Facebook en YouTube kun je ook prima via je internetbrowser gebruiken. Via de Instellingen-app > Batterij kun je van elke app op je iPhone zien wat het batterijverbruik ervan is. Apps die veel verbruiken maar die jij zelf amper gebruikt, kun je dan ook beter meteen verwijderen.

Batterij iPhone snel leeg door een fel scherm

Batterij iPhone snel leeg door fel scherm

iPhone heeft de functie True Tone, waarbij de helderheid van het scherm automatisch aan jouw omgeving worden aangepast. Zo kun je altijd alles duidelijk zien, al kan een te fel scherm ervoor zorgen dat de batterij sneller leegloopt. Je zet deze functie eenvoudig uit via het Bedieningspaneel. Ook via de Instellingen-app > Beeldscherm en helderheid > True Tone kun je dit doen.

Batterij iPhone snel leeg door locatievoorzieningen

Batterij iPhone snel leeg door locatievoorzieningen

Locatievoorzieningen is essentieel voor het gebruik van sommige apps (zoals de Kaarten-app), maar vergt veel energie als het standaard aanstaat. Via de Instellingen-app > Privacy > Locatievoorzieningen kun je per app de locatievoorzieningen aanzetten, uitzetten of alleen aanzetten bij het gebruik van die specifieke app. Je kunt het óók in één keer voor alle apps uitschakelen als je dat wilt.

Batterij iPhone snel leeg door achtergrondactiviteiten

Batterij iPhone snel leeg door achtergrondactiviteiten

Achtergrondactiviteiten, zoals het automatisch ophalen van e-mails, kunnen de batterij snel laten leeglopen. Het inschakelen van de Energiebesparingsmodus kan de batterijduur van je iPhone ten goede komen. Deze achtergrondactiviteiten worden dan stilgelegd. Het nadeel is dat je bijvoorbeeld geen e-mails ontvangt, tenzij je de Mail-app handmatig opent. De Energiebesparingsmodus inschakelen doe je via de Instellingen-app > Batterij.

Batterij iPhone snel leeg door automatisch verversen

Batterij iPhone snel leeg door automatisch verversen

Apps als Facebook, WhatsApp en Netflix kunnen hun informatie op de achtergrond verversen. Het is lang niet altijd duidelijk wat ze precies doen, maar dit soort apps werken óók goed als je automatisch verversen uitschakelt. Schakel automatisch verversen uit via de Instellingen-app > Algemeen > Ververs op achtergrond.

Tip: schakel de Donkere Modus in

Donkere Modus iPhone inschakelen

Indien je een iPhone met OLED-scherm hebt, kun je overwegen om de Donkere Modus aan te zetten. Bij OLED wordt elke pixel apart opgelicht. Om zwart te tonen, staat de pixel uit en verbruikt je batterij dus minder energie. Donkere Modus schakel je in via het Bedieningspaneel of via de Instellingen-app > Beeldscherm en Helderheid > Donkere Modus.

Kalibreer de batterij

Geeft de batterij 30% aan en valt je iPhone ineens uit? Of is je batterij op 30% en 5 minuten later ineens op 45%? Dan werkt de meter van je batterij niet goed. Door de batterij te kalibreren, blijft de batterij zo efficiënt mogelijk werken. Bovendien klopt het percentage in de menubalk beter. De batterij kalibreren doe je zó.

Batterij vervangen

De batterij slijt als gevolg van intensief dagelijks gebruik. Hierdoor kan het zijn dat de batterij simpelweg sneller leegloopt dan voorheen. De conditie van de batterij kun je controleren via de Instellingen-app > Batterijconditie. Als je bij Forza een refurbished iPhone gekocht hebt waarvan de batterijconditie onder de 70% duikt, wordt de batterij binnen de garantietermijn van 2 jaar kosteloos vervangen. Buiten de garantieperiode om kunnen we het óók repareren. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice. Er zijn veel plekken waar je terecht kunt voor het vervangen van een batterij. De kosten kunnen dan variëren. Houd rekening met €30 tot €60.

tips & tricks iphone batterij
← Vorige Volgende →