Wanneer komt de iPhone 16 uit?

24 April 2024 - 5 min. read time
Wanneer komt de iPhone 16 uit?

afbeelding: MacRumors

 

De iPhone-serie van Apple blijft een van de meest geanticipeerde productlijnen in de technologie-industrie. Met elke nieuwe ontwikkeling bruist de markt van speculaties en geruchten, en de aanloop naar de iPhone 16 is geen uitzondering. Terwijl fans en technologie-analisten al aan het speculeren zijn, zijn hier enkele van de meest prominente geruchten rondom de iPhone 16, die naar verwachting in het najaar van 2024 zal worden gelanceerd. Wanneer de iPhone 16 uitkomt? Dat lees je hier.


Ontwerp iPhone 16 (Plus) & 16 Pro (Max)

Eén van de meest gehoorde geruchten is dat Apple mogelijk een grote verandering in het ontwerp van de iPhone 16 overweegt. De iPhone 16 (Plus) modellen zouden verkrijgbaar komen in de kleuren geel, blauw, roze, groen, zwart, wit en paars. Voor de Pro (Max)-modellen zouden er meer veranderingen plaats gaan vinden. Zo zouden de 16 Pro en 16 Pro Max een iets groter beeldscherm genieten (6,3 inch vs 6,1 inch & 6,9 inch vs 6,7 inch). Daarnaast zouden de Pro modellen ook in een aantal andere kleuren verkrijgbaar komen. Zo zou het huidige Natural Titanium model van de iPhone 15 Pro (Max) bij de 16 Pro (Max) wat grijzer worden en zou het huidige witte titanium wat meer richting het zilver kleuren. Blue titanium zou waarschijnlijk geschrapt worden en er zou een rosé-kleurig model van de 16 Pro (Max) verkrijgbaar komen.

Displaytechnologie: nog meer innovatie

Het display van de iPhone heeft elk jaar aanzienlijke verbeteringen ondergaan, en de iPhone 16 zou hierop geen uitzondering zijn. Volgens geruchten zou Apple kunnen overstappen op een nog geavanceerder type displaytechnologie, zoals micro-LED. Dit zou niet alleen een hogere helderheid en betere energie-efficiëntie bieden, maar ook een verbeterde kleurweergave. Micro-LED is bekend voor zijn potentieel om extreem dunne en energiezuinige displays te produceren, wat zou kunnen resulteren in een lichtere en dunnere iPhone. We weten niet of dit alleen voor de 16 Pro (Max) modellen geldt, of voor de gehele 16-serie.

Wanneer komt de iPhone 16 uit

Camera-verbeteringen

De camera's van de iPhone staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Geruchten suggereren dat de nieuwe iPhone zal beschikken over een geavanceerdere versie van de dieptesensor, die betere portretfoto's en mogelijk nieuwe augmented reality (AR) functies zou ondersteunen. Ook wordt er gesproken over de mogelijkheid van een periscoop-telelens, die een veel hogere optische zoom zou bieden zonder de dikte van het apparaat te vergroten. En nog een saillant detail, zoals te zien op bovenstaande foto: het camera-eiland op reguliere 16 (Plus) modellen zou een frisse, estetische update krijgen. Zo zouden de lenzen nu (weer) onder elkaar staan in plaats van in de diagonaal zoals dat bij de iPhone 13, 14 en 15 het geval was.

Hardware en software-synergie: Focus op AI

Met de recente vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML), wordt er gespeculeerd dat de iPhone 16 aanzienlijk verbeterde AI-capaciteiten zal hebben. Dit zou niet alleen de gebruikerservaring in termen van interface en app-interacties verbeteren, maar ook nieuwe mogelijkheden openen voor ontwikkelaars om meer geavanceerde apps te creëren. Geruchten suggereren dat Apple's volgende generatie chipset, mogelijk de A18 Bionic, zou kunnen zorgen voor een enorme sprong voorwaarts in verwerkingskracht, vooral gericht op AI. Hoewel deze geruchten opwindend zijn, is het belangrijk te onthouden dat ze niet bevestigd zijn totdat Apple zelf officiële aankondigingen doet. 

Wanneer komt de iPhone 16 uit?

Het gerucht gaat dat de iPhone 16 tijdens het Apple Event op dinsdag 10 september 2024 zal worden gepresenteerd.

Kan jij niet wachten?

Ongetwijfeld zullen de nieuwe iPhone 16-modellen een hoog prijskaartje krijgen. De vraag is of de verbeteringen voor jou de moeite waard zijn om de portemonnee open te trekken. Bij Forza schaf je een refurbished iPhone voor een zeer voordelige prijs aan. Forza voert op elke iPhone een uitvoerige kwaliteitscontrole uit, door deskundige technici met behulp van geavanceerde software. Dankzij onze strenge controles beschikken we met trots over het Keurmerk Refurbished. Daarnaast is de aanschaf van een refurbished iPhone ook nog eens goed voor het millieu, omdat extra CO2-uitstoot bespaard blijft. Als je bij Forza op een werkdag of zondag vóór 22:30 bestelt, ontvang je jouw refurbished iPhone de volgende dag al in huis!

gerucht
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?