Wanneer is WWDC24: iOS 18 en meer!

02 Mei 2024 - 4 min. read time
Wanneer is WWDC24: iOS 18 en meer!

Het is weer zover: Apple heeft de datum van WWDC 2024 officieel aangekondigd. Op 10 juni onthult het bedrijf onder meer iOS 18, de grote software-update van dit jaar. Ook de iPad, Mac, Apple Watch en Vision Pro krijgen naar verwachting flinke updates. In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 


Wat gebeurt er tijdens WWDC 2024? 

Net zoals elk jaar, verstuurt Apple in juni uitnodigingen voor WWDC 2024 naar hun app-ontwikkelaars. Deze jaarlijkse conferentie vindt online plaats, net als in de voorgaande twee jaren en zal plaatsvinden van 10 tot en met 14 juni. Het evenement biedt onder andere de mogelijkheid voor app-ontwikkelaars om direct in contact te komen met Apple technici, maar is het voor de consument en doorgewinterde Apple-fanaten ook een evenement om naar uit te kijken. Naast dat er voor de app-ontwikkelaars online workshops en colleges te volgen zijn, worden natuurlijk ook alle software-updates onthuld en zijn deze ook live mee te volgen tijdens de keynote op 10 juni, om 19:00 (Nederlandse tijd). Naar verwachting zal Apple dit jaar iOS 18, macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 en iPadOS 18 aankondigen. Daarnaast krijgen we ook de eerste update van VisionOS te zien.  

WWDC 2024 live kijken 

Zoals gezegd zal de keynote, waarin de afgelopen jaren interessante dingen naar voren zijn gekomen zoals Apple’s eerste eigen mac-chip, nieuwe Macs en de onthulling van Apple Vision Pro, plaatsvinden op 10 juni om 19:00 (Nederlandse tijd). Deze livestream is voor iedereen te volgen via de volgende kanalen: 

 • De event-pagina van Apple 
 • Het YouTube-kanaal van Apple 
 • Via de Apple TV-app op de Apple TV 

WWDC24 live kijken

Wanneer komt iOS 18 uit? 

De hoofdrolspeler in dit evenement is natuurlijk wel Apple’s meest omvangrijke software: iOS. De software, ontwikkeld voor de iPhones, komt elk jaar rond september uit. Toch wordt tijdens de keynote vaak al het een en ander losgelaten en zelfs in aanloop daarnaartoe. Zo is nu al bekend dat Apple veel meer in gaat zetten op AI en machine-learning. Apple zou op dit moment interesse tonen in ‘Gemini-AI’ van Google en deze willen intergreren in iOS 18. Zo zou je veel gemakkelijker teksten en afbeeldingen kunnen genereren doormiddel van (tekst)prompts. Ook zou Apple Music afspeellijsten op basis van jouw muzieksmaak kunnen genereren. Deze twee voorbeelden zouden slechts een klein deel zijn van alles wat we kunnen verwachten binnen iOS 18. Kun je niet wachten om iOS 18 uit te proberen? Dan is er voor jou goed nieuws. Iedereen met een geschikte iPhone kan de iOS 18 bèta aankomende zomer al downloaden en zo kennis maken met alle nieuwe functies. Dit zal natuurlijk nog niet volledig foutloos zijn, maar daarvoor is het ook nog een bèta. De insteek vanuit Apple is dat gebruikers van de béta deze foutjes rapporteren aan hen, zodat zij deze op kunnen lossen en de software verbeterd kan worden. 

iOS 18 ondersteuning 

Ben je benieuwd of jouw iPhone nog meegaat met de nieuwe software-update, of dat deze uit de roulatie is? Bekijk dan onderstaand lijstje. 
 
Deze toestellen krijgen iOS 18: 

 • iPhone 15 Pro (Max) 
 • iPhone 15 (Plus) 
 • iPhone 14 Pro (Max) 
 • iPhone 14 (Plus) 
 • iPhone 13 Pro (Max) 
 • iPhone 13 (mini) 
 • iPhone 12 Pro (Max) 
 • iPhone 12 (mini) 
 • iPhone 11 Pro (Max) 
 • iPhone 11 
 • iPhone SE 2020 
 • iPhone SE 2022 
 • iPhone XS (Max) 
 • iPhone XR 

Refurbished iPhone met iOS 18 kopen 

Krijgt jouw toestel geen upgrade naar iOS 18? Geen zorgen. Deze zal nog steeds jarenlang beveiligingsupdates krijgen. Toch is het misschien tijd om te upgraden naar een nieuw toestel. Het kopen van een refurbished iPhone is dan zeker het overwegen waard. Wanneer je een iPhone refurbished koopt bespaar je niet alleen een hoop geld, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan een schonere wereld. Met een refurbished toestel wordt voorkomen dat er onnodig een nieuw toestel geproduceerd hoeft te worden terwijl de meeste toestellen nog vaak twee, of zelfs drie keer opnieuw meekunnen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze strenge controle die de toestellen doorlopen, waarbij ze op meer dan 50 punten worden gecontroleerd. Hierdoor beschikt Forza over het ‘Keurmerk Refurbished’. Bestel jij jouw refurbished iPhone vandaag nog vóór 22:30, dan heb je ‘m morgen al in huis met 3 jaar garantie én gratis laadaccessoires. 

apple event
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?