Het verschil tussen een tweedehands en refurbished iPhone

04 Februari 2021 - read time
Het verschil tussen een tweedehands en refurbished iPhone

iPhones zijn enorm populair, maar ook zó duur! Tóch wil je er graag één hebben. Je zoekt op Marktplaats, hebt al snel een tweedehands iPhone gevonden en zo heb je lekker veel geld bespaard! Totdat je erachter komt dat je tweedehands iPhone helemaal niet goed werkt en je honderden euro’s hebt weggegooid.. Wat doe je nu? Je geld proberen terug te krijgen? Je geld investeren in reparaties? Alsnog een nieuwe iPhone kopen? Had liever voor refurbished van Forza gekozen!


Je wilt zekerheid, toch?

Eén ding weet je zeker: als je een iPhone gaat kopen, kost dat hoe dan ook wat meer geld dan bij een gemiddelde smartphone. Of je nu een nieuwe- of tweedehands iPhone koopt, het blijft een behoorlijk bedrag dat je moet betalen. Je wilt zo voordelig mogelijk uit zijn, maar wél zekerheid hebben, toch? Een refurbished iPhone met het Keurmerk Refurbished biedt dan de uitkomst.

Refurbished is zo goed als nieuw, tweedehands niet

Refurbished is het controleren, renoveren en schoonmaken van een product. Hier zit meteen het verschil met een tweedehands iPhone die niet zorgvuldig schoongemaakt en nagelopen wordt. Een refurbished iPhone is in feite tweedehands, maar wordt wél in technische nieuwstaat teruggebracht tijdens een professioneel refurbishment proces. Hierbij worden 50 technische punten gecontroleerd met behulp van speciale software, professionele apparatuur en ervaren technici. Een tweedehands iPhone kan er aan de buitenkant als nieuw uit zien, maar inhoudelijk flink beschadigd zijn. Bij een refurbished iPhone is dat niet het geval en weet je dat de technische staat in orde is.

Forza controlepunten refurbished iPhone

Refurbished is betrouwbaarder en veiliger dan tweedehands

Als je een tweedehands iPhone via Marktplaats koopt, moet je er maar van uitgaan dat de verkoper te vertrouwen is. Een webshop met refurbished iPhones kun je gemakkelijk op betrouwbaarheid controleren. Zo beschikt Forza over het Keurmerk Refurbished, zijn we gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg én hebben we duizenden onafhankelijke reviews van echte klanten. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare tweedehands iPhone koopt bij een betrouwbaar adres.

Wél garantie en bedenktijd bij refurbished

Bij een tweedehands iPhone heb je geen garantie. Koop je er één en gaat hij na een bepaalde tijd stuk? Dan heb je pech en ben je het geld kwijt. Bij een refurbished iPhone van Forza heb je 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023)! Ook heb je 14 dagen bedenktijd en kun je de aankoop gewoon ontbinden binnen deze herroepingstermijn als je er niet tevreden over bent.

Iets duurder dan tweedehands, veel voordeliger dan nieuw

Een tweedehands iPhone is vaak lekker voordelig. Een refurbished iPhone is dat óók, al is dat vaak wel nét iets duurder dan tweedehands. Daar staat dan wel een hoop zekerheid tegenover. Refurbished is in ieder geval wél veel voordeliger dan nieuw. Het is dus een betrouwbare gullen middenweg, waarbij je ‘goedkoop = duurkoop’ voorkomt.

Conclusie

Een tweedehands iPhone kopen lijkt een goede deal voor de portemonnee te zijn, maar je kunt al snel bedrogen uitkomen. Je weet niet wat je koopt, er is géén kwaliteitsgarantie en ook géén garantie op je aankoop. Als je een refurbished iPhone met het Keurmerk Refurbished koopt, is dat een verstandige keuze omdat je deze garanties dan wél hebt. Het kost vaak nét wat meer dan een tweedehands iPhone maar het is veel voordeliger én even betrouwbaar als een nieuw device.

refurbished iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?