3 jaar garantie op je device bij Forza Refurbished

13 Juni 2023 - 3 min. read time
3 jaar garantie op je device bij Forza Refurbished

Per 1 juni 2023 heeft Forza Refurbished haar garantietermijn met één jaar verhoogd. De wettelijke garantie is volgens de Europese richtlijnen één jaar, bij Forza deden we daar al een jaar bovenop. We zijn zo overtuigd van onze kwaliteit dat we hier nog één jaar aan toevoegen, dus in totaal heb je een garantieperiode van drie jaar op alle devices!


Garantie bij Forza Refurbished

De vraag die we vaak krijgen is: wat valt er nu eigenlijk onder de garantie bij Forza Refurbished? Wanneer je een iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook bij Forza Refurbished aanschaft hoor je een goed werkend product te krijgen. Ontvang je je device niet compleet of defect, neem dan gelijk contact met ons op. Gebruik je je device al een geruime tijd en krijgt het last van een technisch mankement, dan repareren we dat kosteloos voor je wanneer dit in de 36 maanden garantie van Forza Refurbished valt. Onderstaande technische mankementen vallen hieronder:

 •  Problemen met de microfoon/luidspreker
 • Problemen met de wifi- en/of netwerkverbinding
 • Problemen met het moederbord
 • Touchscreen die gedeeltelijk of niet functioneert
 • Knoppen op het device die niet werken, m.u.v. de Touch-ID functionaliteit
 • Accu's/batterij die snel leegloopt of warm wordt
   
  Het komt helaas ook wel eens voor dat wij het technisch mankement niet kunnen repareren. Wanneer dit het geval is proberen wij altijd eerst het device om te ruilen voor een vergelijkbaar device. Als dit niet mogelijk blijkt, krijg je een restitutie in de vorm van een voucher. In het overzichtje hieronder vindt je hoeveel je vergoed krijgt.
 • 0-12 maanden na aanschaf: 100% van de aankoopprijs
 • 13-18 maanden na aanschaf: 60% van de aankoopprijs
 • 19-24 maanden na aanschaf: 40% van de aankoopprijs
 • 25-36 maanden na aanschaf: 20% van de aankoopprijs

Garantie op de batterij

De garantietermijn op de batterij bedraagt twee jaar. Bij aanschaf van een iPhone of iPad is het percentage van de batterijcapaciteit minimaal 85%. Wanneer dit na twee jaar is teruggelopen naar minder dan 70%, wordt de batterij kosteloos door ons vervangen.

Wat valt niet onder de garantie?

Een aantal aspecten vallen niet onder de garantie. Schade die door eigen toedoen is ontstaan door val-, stoot-, of waterschade vallen niet onder de garantie. Daarnaast vervalt de garantie ook wanneer je je device laat repareren bij een externe partij of als er een illegale software op geïnstalleerd wordt. Verder vallen onderstaande punten buiten onze garantietermijn van drie jaar:

 • Gebogen devices
 • Gebroken simkaartlezer
 • Touch-ID bij vervangen home button
 • Face-ID bij vervangen frontcamera (bij een iPhone X, XS, XR, 11 (Pro), 12 (Mini en Pro), 13 (Mini, Plus en Pro, 14 (Plus)
 • Gebroken cameralens
 • Beschadigde of vieze laadconnector
 • Loszittende onderdelen
 • Loslatende coating bij Retina MacBook-schermen

Garantie op accessoires

Voor accessoires geldt een wettelijk garantietermijn van één jaar. Wanneer deze binnen de periode van 12 maanden garantie defect gaan, repareren wij dit kosteloos. Uiteraard geldt dit niet voor defecten die door eigen toedoen, door bijvoorbeeld val-, stoot-, of waterschade zijn ontstaan.

Reparatie

Is jouw gekochte device bij Forza Refurbished kapot en wil jij zeker weten of dit nog binnen onze garantietermijn valt? Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met onze servicedesk, zij kunnen je het beste helpen met je vragen over de garantietermijn. Valt jouw device nog in de 36 maanden garantieperiode en valt het defect onder onze voorwaarden? Dan kun jij jouw device aanmelden voor reparatie via onze website.

Refurbished kopen

Met een garantietermijn van drie jaar op alle devices koop je bij Forza niet alleen een betrouwbaar product, maar betaal je ook niet de hoofdprijs voor je Apple-producten. Daarnaast draag je ook bij aan een beter milieu doordat de toestellen hierdoor een tweede leven krijgen. Forza beschikt over het Keurmerk Refurbished, waardoor je verzekerd bent van de beste refurbished aankoop. Bestel jouw refurbished iPhone, refurbished iPad, refurbished Apple Watch of refurbished MacBook op werkdagen óf zondag voor 22.30 uur en je hebt jouw device de volgende dag al in huis! 

nieuws macbook iphone ipad garantie apple watch
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?