iPhone 12 Mini vs iPhone 14 Plus: dit zijn de verschillen

21 Mei 2023 - 4 min. read time
iPhone 12 Mini vs iPhone 14 Plus: dit zijn de verschillen

Ben je van plan om een nieuwe iPhone te kopen, maar twijfel je tussen de iPhone 12 Mini en de iPhone 14 Plus? Dan ben je niet de enige! Beide telefoons zijn populair en hebben hun eigen voor- en nadelen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen de refurbished iPhone 12 Mini en de refurbished iPhone 14 Plus, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu op zoek bent naar een compacte telefoon die gemakkelijk in je broekzak past, of een grote telefoon met een indrukwekkend beeldscherm - we hebben alle details voor je op een rijtje gezet. Dus lees verder en ontdek welke iPhone het beste bij jou past! 


Size does matter: het design en formaat vergeleken 

Zowel de iPhone 12 Mini refurbished als de iPhone 14 Plus refurbished hebben een modern en slank ontwerp met afgeronde hoeken en randen. Echter heeft de refurbished iPhone 14 Plus een groter scherm van maar liefst 6.7 inch, terwijl de iPhone 12 Mini een compact scherm heeft van ‘slechts’ 5.4 inch. Ook is de behuizing van de refurbished iPhone 14 Plus iets groter, waardoor het toestel wat zwaarder is dan de iPhone 12 Mini refurbished. Beide refurbished iPhones beschikken over de OLED-technologie, wat zorgt voor scherpere beelden en heldere kleuren. Het OLED-scherm van de iPhone 12 Mini refurbished is echter minder geavanceerd als die van de refurbished iPhone 14 Plus. Meer weten over deze technologie? Hier lees je alles over de OLED-technologie.

iphone 12 mini versus iphone 14 plus Eye candy: beeldscherm en resolutie in de spotlight 

De hogere resolutie van de iPhone 14 Plus refurbished zorgt voor een scherper beeld en meer detail, wat vooral goed te zien is bij het bekijken van foto's en video's. Ook heeft het scherm van de refurbished iPhone 14 Plus een hogere helderheid en een groter kleurbereik dan dat van de refurbished iPhone 12 Mini, waardoor kleuren nog beter tot hun recht komen. 

 

Daarnaast heeft de iPhone 14 Plus refurbished een nieuw schermtype genaamd ProMotion, wat zorgt voor een verversingssnelheid van 120Hz. Dit betekent dat het scherm twee keer zo snel ververst als dat van de iPhone 12 Mini refurbished, waardoor animaties en scrollen nog vloeiender verlopen. 

Snap, click, perfection: camera's en fotokwaliteit vergeleken 

De camera's van de iPhone 14 Plus refurbished en de iPhone 12 Mini refurbished zijn beide van hoge kwaliteit. Echter, de refurbished iPhone 14 Plus heeft een aantal upgrades ten opzichte van de refurbished iPhone 12 Mini, zoals een verbeterde nachtmodus en een nieuwe ProRAW-modus waarmee je nog meer controle hebt over de fotokwaliteit. 

iphone 12 mini vs iphone 14 plus cameraStorage wars: opslagruimte en prestaties vergeleken 

Als het gaat om prestaties en opslagruimte, heeft de iPhone 14 Plus refurbished zeker een voorsprong op de iPhone 12 Mini refurbished. De iPhone 14 Plus wordt geleverd met de nieuwste A15 Bionic-chipset, terwijl de refurbished iPhone 12 Mini een A14 Bionic-chipset heeft. Dit betekent dat de refurbished iPhone 14 Plus sneller en efficiënter is in het verwerken van gegevens en apps. Wat betreft opslagruimte, heeft de iPhone 14 Plus refurbished meer opties dan de iPhone 12 Mini refurbished. De iPhone 14 Plus is beschikbaar in varianten met 128GB, 256GB en 512GB opslagruimte, terwijl de iPhone 12 Mini alleen verkrijgbaar is met 64GB, 128GB of 256GB. Als je veel apps gebruikt of veel foto's en video's opslaat, dan is de iPhone 14 Plus de betere keuze vanwege de verbeterde prestaties en de grotere opslagcapaciteit. 

Conclusie: iPhone 12 Mini vs iPhone 14 Plus   

Beide de refurbished iPhone 12 Mini en de refurbished iPhone 14 Plus zijn uitstekende smartphones met elk hun eigen unieke kenmerken. Als je op zoek bent naar een compacte en betaalbare optie, dan is de iPhone 12 Mini een goede keuze. Echter, als je op zoek bent naar de nieuwste technologie, betere prestaties, een groter scherm, meer camera-opties en opslagruimte, dan is de iPhone 14 Plus zeker de betere keuze. Kortom, het hangt allemaal af van wat je zoekt in een smartphone en welke functies en specificaties voor jou het belangrijkst zijn. 

Refurbished iPhone kopen 

Bij Forza kun je flink besparen op de aanschaf van een iPhone door te kiezen voor een refurbished toestel. Je bespaart tot wel 60% in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe iPhone. Bovendien biedt Forza enkel refurbished toestellen van de hoogste kwaliteit, waarvan het Keurmerk Refurbished getuigt. Bestel je jouw refurbished iPhone op werkdagen of zelfs op zondag vóór 22:30 uur, dan wordt jouw nieuwe aanwinst al de volgende dag bij je thuis afgeleverd! 

opslagruimte keurmerk refurbished design camera beeldscherm
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?