iPhone 11 Pro Max vs iPhone 12: de keuze is lastig

27 Januari 2023 - read time
iPhone 11 Pro Max vs iPhone 12: de keuze is lastig

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone met goede specificaties en wil je niet te veel betalen? Dan zit je met de iPhone 11 Pro Max en de iPhone 12 refurbished goed. Het lastige is alleen: ze zijn allebei ongeveer even duur. En dus rest de vraag: welke van de twee moet je kiezen? Daar gaan we je in dit blog antwoord op proberen te geven!


Verschil iPhone 11 Pro Max vs iPhone 12

De iPhone 11 Pro Max en de iPhone 12 zijn beide smartphones van Apple, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. Hieronder zet ik enkele van de belangrijkste verschillen voor je op een rij:

  • Behuizing en gewicht
  • Beeldscherm
  • Chip
  • Camera
  • Software
  • 5G
  • Functionaliteiten

Behuizing en gewicht iPhone 11 Pro Max vs iPhone 12

De iPhone 12 heeft een nieuw, modern design met hoekige randen en een glazen achterkant, terwijl de iPhone 11 Pro Max een afgerond design heeft met afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. De iPhone 12 heef aluminium randen daar waar die van de iPhone 11 Pro Max uit roestvrijstaal bestaan. Hoewel de iPhone 12 een moderner design heeft, is het design van de iPhone 11 Pro Max wel meer premium.

iPhone 11 Pro Max vs iPhone 12 op een rij

Prachtige displays

De iPhone 12 heeft een 6,1-inch Super Retina XDR-display met een hoge resolutie en HDR-ondersteuning, terwijl de iPhone 11 Pro Max een 6,5-inch Super Retina XDR-display heeft. Beide schermen zijn erg goed te noemen, maar het scherm van de iPhone 11 Pro Max kan nét wat helderder worden in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld bij fel zonlicht.

Chipset: allebei zeer krachtig

De iPhone 12 heeft een nieuwere en krachtigere A14 Bionic-processor, terwijl de iPhone 11 Pro Max een A13 Bionic-processor heeft. Hoewel de iPhone 12 dus in theorie sneller is, zal je hier in de praktijk waarschijnlijk niet zoveel van merken. De iPhone 11 Pro Max heeft echter wel 6GB aan RAM, waar de iPhone 12 ‘slechts’ 4GB aan RAM heeft. Dit zou betekenen dat je met de iPhone 11 Pro Max tussen nét wat meer apps kan multitasken, dankzij het grotere werkgeheugen.

Camera’s: beiden indrukwekkend

De camera van de iPhone 11 Pro Max is een zeer goede camera. Het heeft drie achterste camera's met elk 12 megapixel, waaronder een groothoeklens, een telelens en een ultragroothoeklens. De camera's zijn in staat om hoge kwaliteit foto's en video's te maken, met goed belichte en gedetailleerde beelden, zowel binnen als buiten. De camera van de iPhone 12 is ook een uitstekende camera. Het heeft echter ‘maar’ twee achtercamera's, waaronder een groothoeklens en een ultragroothoeklens, beide met 12 megapixel. Net als de iPhone 11 Pro Max biedt de camera van de iPhone 12 hoge kwaliteit foto's en video's, met goed belichte en gedetailleerde beelden, zowel binnen als buiten. Het voordeel van de derder camera op de iPhone 11 Pro Max? Je kan er verder mee inzoomen.

iPhone 11 Pro Max camera

iPhone 12 camera

5G

De iPhone 12 ondersteunt 5G-netwerken, wat betekent dat je sneller internettoegang hebt wanneer je in een gebied bent waar 5G beschikbaar is. De iPhone 11 Pro Max ondersteunt alleen 4G-netwerken.

Functionaliteiten iPhone 11 Pro Max vs iPhone 12

De iPhone 12 heeft MagSafe-technologie, wat betekent dat er magneten in de telefoon zijn die accessoires als hoesjes en opladers kunnen aantrekken. De iPhone 11 Pro Max heeft geen MagSafe-ondersteuning. Daarnaast hebben beide telefoons hebben een IP68-certificering, wat betekent dat ze bestand zijn tegen stof en water tot een bepaalde diepte. De iPhone 12 heeft echter een verbeterde stof- en waterbestendigheid.

iPhone 12 MagSafe

Conclusie

De iPhone 11 Pro Max en iPhone 12 zijn zeer gewaagd aan elkaar. Ben je zoekende naar de meest moderne iPhone die ook goed draagbaar is? Ga dan voor de iPhone 12. Ben jij iemand die niet per se het nieuwste van het nieuwste hoeft en óók op zoek is naar een grote iPhone waarop je goed kan multitasken? Dan is de iPhone 11 Pro Max jouw nieuwe iPhone.

Refurbished iPhone kopen

Een refurbished iPhone is niet alleen beter voor je portemonnee, het is ook nog eens goed voor het milleu. Doordat er voor een refurbished aankoop minder gegraven hoeft te worden naar schaarse delfstoffen die nodig zijn voor de productie van een iPhone, komt er minder CO2-uitstoot in de atmosfeer vrij. Bestel dus je nieuwe refurbished iPhone bij Forza en je hebt hem, wanneer je vóór 22:30 uur besteld, de volgende dag al in huis!

vergelijking
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?