Waarom mensen voor Apple kiezen?

De één zweert erbij, de ander heeft er een hekel aan: Apple. Ondanks het feit dat Apple niet de meest goedkope speler in de markt is, kiezen veel mensen toch vaak voor dit merk. De loyaliteit van Apple-klanten ligt duidelijk hoger dan bij andere merken. Indien je eenmaal de overstap hebt gemaakt naar Apple, dan is de kans aanzienlijk klein dat je overstapt naar een ander merk.

In dit blog lees je waarom mensen voor Apple-producten kiezen in plaats van andere producten. Geen zin om het hele artikel te lezen? Onderstaand de meest voorkomende redenen om te kiezen voor Apple-producten:1. Prachtig design

Uiteraard is dit een kwestie van persoonlijke smaak, maar de meerderheid van de Apple-gebruikers kiest met name voor Apple-producten vanwege het prachtige design. Sterker nog, steeds vaker worden designs van Apple gekopieerd door andere tech-fabrikanten. In hoeverre deze factor voor jou meetelt is natuurlijk subjectief, maar als je veel werkt op een device, dan wilt het oog ook wat.

2. Direct aan de slag zonder gedoe

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen voor Apple kiezen, is vanwege het feit dat alle devices perfect met elkaar samenwerken. Je hoeft geen aparte software te installeren voordat je aan de slag kunt met je nieuw gekochte toetsenbord of muis. Apple’s accessoires en devices werken in perfecte harmonie met elkaar samen. Het is gewoon een kwestie van een paar klikken en je kunt direct aan de slag. Ook worden al je bestanden (via iCloud) met elkaar ‘gesynchroniseerd'. Een presentatie die je bijvoorbeeld in Keynote op je MacBook hebt gemaakt is ook op hetzelfde moment ook toegankelijk op je iPad of iPhone.

3. Hoge restwaarde

Het klopt dat Apple niet bepaald bekend staat om het verkopen van goedkope producten. Desondanks heeft de hoge aanschafwaarde ook een voordeel: de producten hebben namelijk tegelijkertijd ook een hoge restwaarde. Dit maakt het zakelijk aanschaffen van een Apple-product extra aantrekkelijk.

Kijk maar eens voor de grap op Marktplaats naar de prijs van tweedehands Windows-PC's en MacBooks van Apple. Als je een Windows-PC nieuw hebt gekocht voor 1.000 euro, dan mag je blij zijn als hij na één jaar nog tussen de 200 à 300 euro opbrengt.

Bekijk nu eens de restwaarde van een één jaar oude MacBook. Stel je hebt hier ook 1.000 euro voor betaald. Dan is de kans groot dat deze voor 700 à 800 euro wordt aangeboden. Er zijn zelfs tweedehands MacBooks o Marktplaats te vinden die slechts enkele tientjes onder de nieuwprijs worden verkocht.

4. Lange levensduur

Indien je een dure laptop koopt dan wil je hier ook lang van kunnen profiteren, toch? MacBooks staan erom bekend dat zij een lange levensduur hebben. Zo kan een zes jaar oude MacBook vandaag de dag nog even snel werken als toen hij als nieuw werd verkocht. Dit komt omdat Apple’s software (MacOS) en hardware perfect op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast blijft Apple haar producten ook lang ondersteunen met software-updates.

Neem bijvoorbeeld de iPhone 6S, één van Apple’s beste toestellen ooit. Het toestel werd in 2015 door Apple gelanceerd en is vandaag de dag alweer vier jaar ‘oud'. Toch wordt het toestel vandaag de dag nog steeds ondersteunt met Apple’s iOS 12 en hoogstwaarschijnlijk ook met de nieuwe iOS 13. Dit zou betekenen dat het toestel zelfs in 2020 en 2021 nog zeer snel werkt! Dan hebben we het dus over 6 jaar ondersteuning.

5. Eenvoud en duidelijkheid

Naast het feit dat Apple-producten lang meegaan, heb je bij de MacBooks bijvoorbeeld ook geen gedoe met diverse soorten softwareversies. Apple ontwikkelt simpelweg één besturingssysteem tegelijkertijd, bijvoorbeeld ‘Mojave'. Elke MacBook – mits de hardware specificaties compatible zijn – kunnen gebruiken maken van alle nieuwe features van deze nieuwe MacOS.

Bij Windows werkt dit een enigszins tegenstrijdig. Je hebt namelijk diverse verschillende Windows-versies, waarvan de één uitgebreider is dan de ander. Je hebt bijvoorbeeld een Home Edition, Professional Edition, Ultimate Professional Edition en ga zo maar door. Dit is niet alleen verwarrend, maar het komt de gebruikerservaring ook niet bepaald ten goede. Stel je koopt de absolute basis-versie van Windows, dan heb je geen toegang tot bepaalde programma’s. Indien je hier wél gebruik van zou willen maken, dan moet je je Windows-versie upgraden. En dat kost bij Windows uiteraard extra geld. Bij Apple is dat dus inclusief. Apple is bij aanschaf dus weliswaar duur, maar op langere termijn verdien je dit verschil (deels) weer terug.

6. Makkelijk in gebruik

Een reden waarom veel mensen voor Android of Windows kiezen ten opzichte van Apple’s besturingssystemen, is omdat de software ‘customizable' is. Hierdoor kun je het systeem meer naar je persoonlijke smaak inrichten. Met Apple’s besturingssystemen ben je hier wat beperkter in. Echter, de meeste mensen zullen hier geen gebruik van maken en willen simpelweg een systeem dat direct goed werkt en makkelijk in gebruik is. In deze gevallen ben je beter af met een MacBook. Het besturingssysteem MacOS is gewoon ‘rechttoe rechtaan’. Je klapt het beeldscherm van je MacBook open, doorloopt een paar stappen en klaar ben je. Je kunt direct aan de slag met het gebruiken van je MacBook.

7. Veiligheid en stabiliteit

We zeggen niet dat andere software onveilig is, maar een andere reden om te kiezen voor Apple is vanwege de veiligheid en stabiliteit van haar producten. De één vindt het OS (besturingssysteem) dichtgetimmerd, terwijl de ander erbij zweert. Het krijgen van virussen is hierdoor in ieder geval op een MacBook near to impossible. Apple neemt de veiligheid van haar gebruikers namelijk uiterst serieus. Een nieuwe app van een derde partij verschijnt pas na een strenge inspectie door Apple in de App-store. Hierdoor worden slechte programma’s geweerd. Tevens blijft Apple haar apparaten lang voorzien van software-updates, waarom deze langdurig veilig en stabiel blijven.

Apple kopen zonder aanslag op je portemonnee

Ben je overtuigd van de kwaliteit en voordelen van Apple-producten, maar wil je niet onnodig veel geld uitgeven? Dan is refurbished waarschijnlijk dé optie voor jou. Het is duurzaam voor het milieu én voor je portemonnee. Met een refurbished Apple iPhone, iPad of MacBook kun – in vergelijking met de originele nieuwprijs - tot wel 60% besparen. Jouw voordeel loopt dus al snel op tot honderden euro’s.