Hoe werkt de Smart Connector op een iPad?

16 Mei 2019 - 5 min read time
Hoe werkt de Smart Connector op een iPad?

Laatste update: 18-05-2021

Op bepaalde refurbished iPads is een aansluiting aanwezig waarop je een draadloos toetsenbord kunt aansluiten. Apple noemt deze aansluiting de Smart Connector. Maar hoe werkt dat precies?


Hoe werkt een Smart Connector?

De Smart Connector is een aansluiting die bestaat uit drie bolletjes. Deze bolletjes hebben als functie om data en stroom door te voeren van en naar het draadloze toetsenbord. Draadloze toetsenborden die dit type aansluiting ondersteunen, kun je dus met je iPad verbinden. Zo tover je de iPad om tot mini laptop en kun je eenvoudig en op een prettige manier lange tekstuele documenten uitwerken. Via een Smart Connector komt een fysieke koppeling tot stand, iets wat bij een verbinding via Bluetooth niet gebeurt. Door de directe verbinding via de Smart Connector heb je dus géén last van haperingen tijdens het typen. En dat werkt veel prettiger!

Smart Connector iPad Pro 2018

Waar bevindt de Smart Connector zich?

De Smart Connector is een aansluiting die zich aan de zijkant of achterkant van de iPad bevindt. Het zijn drie bolletjes naast elkaar die vrijwel direct opvallen als je naar de zijkant van de iPad kijkt.

Welke iPads hebben een Smart Connector?

Niet elke iPad heeft deze aansluiting. Zo beschikken alle iPad Mini’s en alle 9.7 inch tablets niet over een Smart Connector. Deze iPads zijn te klein en hebben dus geen ruimte voor dit type aansluiting. Nieuwere iPads die ook een groter (beeldscherm) formaat hebben, hebben deze aansluiting wel. Onderstaande iPads hebben een Smart Connector en werken dus samen met een Smart Keyboard:

Wat als je geen Smart Connector hebt?

Als je iPad geen Smart Connector heeft en je tóch gebruik wilt maken van een draadloos toetsenbord, moet je een variant met Bluetooth aanschaffen. Je stopt dan batterijen in het toetsenbord, zet hem aan en maakt via je iPad verbinding met het toetsenbord. Het nadeel hiervan is dat als de Bluetooth-verbinding slecht is, de overdracht van het toetsenbord naar de iPad ook slecht is.

ondersteuning ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?