Fun Fact: uit dit land komt Samsung

09 Mei 2024 - 5 min. read time
Fun Fact: uit dit land komt Samsung

Samsung, een van de meest herkenbare namen in de wereld van technologie en elektronica. Opgericht in 1938 door Lee Byung-chul als een handelsonderneming, is Samsung uitgegroeid van een klein bedrijf dat voedsel verwerkte, textiel verhandelde, en verzekeringen aanbood tot een wereldwijde conglomeraat dat een toonaangevende rol speelt in verschillende industrieën, waaronder de geavanceerde technologie, halfgeleiders, de bouw, en de petrochemie. Maar, uit welk land komt Samsung?


Uit welk land komt Samsung?

Samsung heeft zijn oorsprong in Zuid-Korea. In de vroege jaren was Samsung voornamelijk gericht op handel en andere industrieën buiten de elektronica. Dit veranderde in de late jaren 60 toen Samsung Electronics werd opgericht, waarmee het bedrijf zijn intrede deed in de elektronica-industrie. De focus lag aanvankelijk op de productie van apparaten zoals televisies, rekenmachines, koelkasten, airconditioners en wasmachines. Dit was een cruciale stap die de basis legde voor Samsung's toekomstige succes in de elektronica-industrie.

Samsung en haar geschiedenis

Gedurende de jaren 70 en 80 breidde Samsung zijn technologische expertise uit door te investeren in onderzoek en ontwikkeling, wat essentieel was voor het bevorderen van innovatie binnen het bedrijf. Het was ook in deze periode dat Samsung begon met de productie van halfgeleiders, een sector waarin het bedrijf uiteindelijk wereldleider zou worden. De oprichting van Samsung Semiconductor and Telecommunications Co. weerspiegelde de ambitie van het bedrijf om een belangrijke speler te worden op het gebied van geavanceerde technologie.

Uit welk land komt Samsung kantoor

Eerste mobiele telefoon Samsung

De jaren 90 markeerden een periode van aanzienlijke expansie en diversificatie voor Samsung, met name in de mobiele telecommunicatie-industrie. De lancering van de SH-100, de eerste mobiele telefoon van Koreaanse makelij, in 1988, legde de basis voor wat uiteindelijk een dominantie in de smartphone-industrie zou worden. In de daaropvolgende decennia bleef Samsung innoveren met producten zoals de Galaxy S-serie smartphones, die sinds hun introductie in 2010 enorm populair zijn geworden.

Uitbreiding Samsung assortiment

Samsung's toewijding aan innovatie is ook zichtbaar in zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling, wat heeft geleid tot baanbrekende technologieën in verschillende domeinen, waaronder smartphones, tablets, wearables, en smart home-apparaten. Naast elektronica en technologie, is Samsung actief in sectoren zoals de bouw, via Samsung C&T Corporation, en in zware industrieën door Samsung Heavy Industries.

Uit welk land komt Samsung smartphone

Over land en over zee

De reis van Samsung, van een bescheiden begin tot een wereldwijde leider in technologie en innovatie, illustreert niet alleen de visie en veerkracht van het bedrijf, maar ook de dynamische aard van de technologische industrie. Door voortdurend te streven naar verbetering en door grenzen te verleggen, heeft Samsung een centrale plek verworven in de technologische vooruitgang die de wereld vandaag de dag vormgeeft.

Refurbished Samsung kopen

Inmiddels heeft Samsung met haar Galaxy smartphone-lijn ook het Forza assortiment bereikt. Ben je op zoek naar een voordelige Samsung smartphone? Bij Forza kun je tegen een voordelige prijs een refurbished Samsung krijgen. Sinds 1 juni 2023 bieden we ook een driejarige garantieperiode. Elke Samsung Galaxy wordt zorgvuldig getest met gespecialiseerde software en door ervaren technische experts, waardoor we het Keurmerk Refurbished hebben bemachtigd. Voor eventuele vragen staat onze klantenservice klaar om je te helpen. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = de volgende dag al in huis!

samsung
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?