Wanneer komt iOS 17 uit en wat zijn de nieuwe functies?

13 September 2023 - read time
Wanneer komt iOS 17 uit en wat zijn de nieuwe functies?

Fanatieke Apple-aanhangers kunnen binnenkort hun hart weer ophalen: de nieuwe, jaarlijkse iOS-update staat weer voor de deur met een tal van nieuwe functies. In september zal iOS 17 live gaan en zal deze voor iedereen te gebruiken zijn. iOS 17 zal naar zeggen communiceren naar een hoger niveau gaan tillen, je de mogelijkheid geven je creativteit volledig los te laten op verschillende nieuwe stickerfuncties én zul je voor het eerst gebruik kunnen maken van live voicemail. Als we de kijken naar de afgelopen jaren, gaan we ervan uit dat Apple iOS 17 op maandag 18 september beschikbaar stelt om te downloaden!


 

wanneer komt ios 17 uit posterwanneer komt ios 17 uit poster

Pas je belweergave aan in iOS 17

Een opvallende functie van iOS 17 op je refurbished iPhone is de mogelijkheid om een 'persoonlijke weergave' te creëren. Ontwerp je eigen weergave met je favoriete afbeelding of Memoji en pas het lettertype naar jouw voorkeur aan. Voeg wat kleur toe om je weergave te laten opvallen. Het mooie is dat deze nieuwe weergave nu deel uitmaakt van je contactkaart in de Contacten-app, wat betekent dat jouw aangepaste weergave wordt weergegeven op elke iPhone (met iOS 17) die je belt. Hoe geweldig is dat?!

wanneer komt ios 17 uit spraakmemo'swanneer komt ios 17 uit spraakmemo's

Automatische berichten

Met iOS 17 wordt het verzenden van berichten leuker en veelzijdiger dan ooit tevoren. Ben je nieuwsgierig of je vrienden of familie veilig thuis zijn aangekomen na een gezellig avondje borrelen? Dankzij de 'Check-in' functie kan je iPhone automatisch een bericht sturen om te melden dat je op je bestemming bent aangekomen. Een andere handige feature is het transcriberen van spraakberichten die naar je zijn verzonden. Dit kan van pas komen wanneer je je bevindt op een plek waar luisteren lastig is, zoals in een luidruchtige club of tijdens het wachten in de supermarkt. iMessage in iOS 17 introduceert nog veel meer nieuwe functies, maar deze twee springen er zeker uit.

wanneer komt ios 17 uit stickerswanneer komt ios 17 uit stickers

Extra stickers, extra genieten

We zijn allemaal bekend met die gezichtsuitdrukkingen die zonder woorden veel betekenen. En je zult zeker zulke expressieve gezichten vinden tussen de foto's op je iPhone. Het wordt nog leuker als je die gezichten kunt omzetten in stickers. Met iOS 17 is dit een eenvoudige taak. Houd gewoon de foto ingedrukt en selecteer de sticker-optie uit het menu. En als je een bewegende sticker wilt maken, kun je een Live Photo als basis gebruiken.

iOS 17 release date FaceTime videoboodschapiOS 17 release date FaceTime videoboodschap

FaceTime in iOS 17

Je kent vast wel de situatie waarin je iemand belt en die persoon neemt niet op, waardoor je uiteindelijk een voicemail moet inspreken. In iOS 17 wordt voicemail naar een geheel nieuw niveau getild. Als de persoon die je via FaceTime probeert te bereiken niet antwoordt, heb je nu de optie om een videoboodschap achter te laten. Hiermee kun je je verhaal nog beter overbrengen! En als je een Apple TV hebt, kun je met iOS 17 je iPhone koppelen aan je Apple TV en FaceTimen op het grote tv-scherm. Je gebruikt dan de achtercamera van je iPhone als webcam.

iOS 17 release date interactieve widgetsiOS 17 release date interactieve widgets

Interactieve Widgets

Een subtiele, maar uiterst handige functie: interactieve widgets. Met iOS 17 hoef je niet langer een widget te openen om een taak uit te voeren. Neem bijvoorbeeld de herinneringen-app. Met interactieve widgets kun je taken rechtstreeks vanaf je startscherm, vergrendelscherm of zelfs in de Stand-by-modus (voor iPhone 14 Pro en nieuwere modellen) beheren.

iOS 17 release date shareplayiOS 17 release date shareplay

Samen van muziek en series genieten met iOS 17

Als je naast elkaar zit in het openbaar vervoer en beiden tegelijkertijd een Apple TV-serie wilt bekijken of naar muziek via Apple Music wilt luisteren, kun je eenvoudig elkaars iPhones tegen elkaar houden en gelijktijdig op je eigen iPhone de content bekijken of beluisteren.

iOS 17 release date namedropiOS 17 release date namedrop

NameDrop

Nooit meer onhandig handmatig telefoonnummers uitwisselen? Plaats gewoon je iPhone naast een andere iPhone en laat de magie haar werk doen. Hierdoor kun je snel en moeiteloos iemands contactgegevens verkrijgen en zelfs direct je eigen contactinformatie delen.

iOS 17 release date toetsenbord suggestieiOS 17 release date toetsenbord suggestie

Toetsenbordfuncties in iOS 17

Ben je een snelle WhatsApp-gebruiker, maar maak je gemakkelijk typefouten? iOS 17 heeft hier mogelijk een oplossing voor. De automatische correctie tijdens het typen is namelijk verbeterd. Bovendien biedt je iPhone suggesties om woorden of hele zinnen af te maken zodra je op de spatiebalk tikt. Dat bespaart je weer tijd!

iOS 17 release date visueel opzoekeniOS 17 release date visueel opzoeken

Visueel Zoeken

iPhones evolueren voortdurend, net als het iOS-besturingssysteem. In iOS 17 wordt het zelfs mogelijk om recepten voor gerechten te ontdekken door gewoon een foto van het gerecht te maken. Hoe interessant is dat? Dit geldt ook voor het herkennen van afbeeldingen van diverse dierensoorten en planten in de natuur.

iOS 17 release date offline kaarteniOS 17 release date offline kaarten

Altijd je weg vinden, zelfs zonder internet!

Apple Kaarten introduceert een nieuwe functie: het downloaden van offline kaarten. Dit is perfect voor situaties waarin je je in afgelegen gebieden bevindt zonder wifi of mobiele dekking, en je toch je route moet kunnen volgen. Het is echter van cruciaal belang om te onthouden dat je de kaart van het specifieke gebied vooraf moet downloaden terwijl je wel verbonden bent met internet.

iOS 17 release date dagboekiOS 17 release date dagboek

Last but not least: Dagboek

Van traditioneel schrijven met pen en papier maak je nu de overstap naar je iPhone. De Dagboek-app is ontworpen om al je herinneringen op te slaan, zodat je ze op een later moment kunt herbeleven. Of het nu gaat om tekst, afbeeldingen, video's of spraakmemo's, je kunt alles hierin bewaren. Bovendien kun je belangrijke momenten markeren, waardoor je ze later eenvoudig terug kunt vinden.

Ondersteuning voor iOS 17: Enkele modellen komen niet in aanmerking

Dit jaar zullen opnieuw oudere iPhone-modellen geen toegang hebben tot iOS 17-ondersteuning. Concreet gaat het om de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Dit betekent dat gebruikers van deze toestellen en oudere modellen geen update naar iOS 17 kunnen verwachten. Hier kun je controleren welke iPhone-modellen iOS ondersteunen. Als de jouwe niet in de lijst staat, kan het wellicht een goed moment zijn om te overwegen te upgraden naar een refurbished iPhone.

Refurbished iPhone kopen

Heb jij een iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X of ouder? Dan is het nu tijd om te upgraden naar een nieuwer toestel, om zo software-updates te blijven ontvangen. Een refurbished iPhone kan hierbij een goede uitkomst zijn, omdat je hier al tientallen euro's kan besparen. Bij Forza ondergaan al onze iPhones een grondige controle, worden ze schoongemaakt en worden eventuele defecte onderdelen vervangen. Dankzij dit zorgvuldige en uitgebreide proces zijn we er trots op dat we het Keurmerk Refurbished mogen dragen. Hierdoor ben je verzekerd van hoogwaardige refurbished producten, profiteer je van drie jaar garantie en ontvang je gratis oplaadaccessoires. Plaats je bestelling op zondag tot en met vrijdag vóór 22:30 uur, en je hebt je refurbished iPhon de volgende dag al in huis!

ios
← Vorige Volgende →