iOS 16 is uit! Dit zijn de nieuwe functies voor jouw iPhone

16 September 2022 - read time
iOS 16 is uit! Dit zijn de nieuwe functies voor jouw iPhone

Apple heeft iOS 16 officieel aangekondigd. Sinds maandagavond 12 september 2022 kun je de nieuwe software installeren op je iPhone. Wil je weten welke nieuwe functies Apple heeft uitgebracht en of het ook voor jouw iPhone beschikbaar komt?

iOS 16 toegangsscherm personalisereniOS 16 toegangsscherm personaliseren

Aanpasbaar toegangsscherm in iOS 16

Met iOS 16 maak je jouw refurbished iPhone persoonlijker dan tot nu toe mogelijk is. Dat begint op het toegangsscherm, waar je nieuwe manieren krijgt tot personaliseren. Zo kun je hier widgets toevoegen en zelf je lettertype- en kleur kiezen. Je kunt verschillende toegangsschermen aanmaken en deze opslaan voor later. Als je de één beu bent, switch je gemakkelijk om naar een toegangsscherm dat je eerder gepersonaliseerd hebt.

iOS 16 berichten intrekken en achteraf bewerkeniOS 16 berichten intrekken en achteraf bewerken

Oeps. Dat had naar iemand anders gemoeten

Heb je spijt van een berichtje dat je zojuist stuurde? Of heb je per ongeluk een bericht gestuurd dat voor iemand anders bedoeld was? In iOS 16 kun je verstuurde berichten weer intrekken. Ook kun je spelfouten verwijderen uit berichten die je al verzonden hebt. Handig! Je hebt voor beide functies een kwartier de tijd.

iOS 16 Livetekst en Visueel opzoekeniOS 16 Livetekst en Visueel opzoeken

Doe meer met foto's dan er alleen naar kijken

Livetekst herkent tekst in foto's. Je kunt het vertalen, een gefotografeerd nummer bellen, valuta's omrekenen en meer. In iOS 16 maakt Apple deze functies ook in video's beschikbaar. Als je een video pauzeert op een moment dat er tekst in beeld is, kun je die tekst kopiëren, delen, opzoeken of laten vertalen. Ook Visueel opzoeken heeft een nieuwe feature. Houd je vinger op een foto zodat het onderwerp uit de achtergrond wordt gelicht. Vervolgens kun je het versturen in een bericht als een sticker.

iOS 16 gedeelde bibliotheek iCloudiOS 16 gedeelde bibliotheek iCloud

Gedeelde iCloud-foto­bibliotheek in iOS 16

Met Gedeelde iCloud-fotobibliotheek krijgen gezinnen en groepen een nieuwe manier om foto’s met elkaar te delen. In deze speciale bibliotheek kunnen zes gebruikers foto’s plaatsen, bekijken, bewerken en verwijderen. Als iemand een foto maakt en/of uploadt, zijn ze direct voor iedereen toegankelijk. Het beeldmateriaal komt voor elke deelnemer bij Terugblikken en Uitgelichte foto’s te staan. Zo kun je samen nog beter van gezamenlijke herinneringen genieten. Extra handig: iOS 16 herkent dubbele foto's en plaatst deze in een aparte map, die je vervolgens in één keer kunt verwijderen. Je hoeft dus niet zelf te ontdubbelen.

iOS 16 Kaarten-appiOS 16 Kaarten-app

Kaarten-app: een complete reisassistent

De Kaarten-app bevat alles om jou soepel naar je eindbestemming te laten reizen. Zo kun je meerdere stops toevoegen op je route, je OV-kaart aan je Wallet toevoegen, je saldo bekijken en aanvullen en je reis betalen met Apple Pay. De Kaarten-app wordt gesynchroniseerd op al je Apple-apparaten. Stippel je een route uit op je Mac, dan staat hij ook meteen op je iPhone wanneer je vertrekt.

iOS 16 overige functiesiOS 16 overige functies

Nóg meer functies in iOS 16

Er komt nog veel meer naar je iPhone als je iOS 16 installeert, zoals:

  • Losse beveiligingsupdates
  • Nintendo-controllers koppelen
  • Een nieuwe iPhone configureren en beheren voor kinderen
  • Face ID horizontaal gebruiken
  • Face ID / Touch ID slot op foto albums
  • Siri dicteren met leestekens en emoji
  • Mails intrekken en inplannen

iOS 16 ondersteuning. Veel afvallers in 2022

Met zoveel leuke functies vraag jij je vast af: kan ik iOS 16 op mijn iPhone installeren? Wel als je een iPhone 8 of nieuwer (2017) in je bezit hebt. Apple biedt gemiddeld 6 jaar software-ondersteuning aan iPhones en dat betekent dat de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus (2016) buiten de boot gaan vallen. Ook de iPhone SE1 (2016) en de iPhone 6S en 6S Plus (2015) zijn niet te updaten zijn naar iOS 16. Hoe dat precies zit, zie je in het volledige overzicht.

Refurbished iPhone kopen

Kun je jouw iPhone niet updaten naar iOS 16? Vervang dan je oude iPhone voordelig voor een nieuwe, zodat je jouw iPhone volledig veilig en met alle recente functies kunt gebruiken. Bij Forza vind je een breed assortiment aan refurbished iPhones. Dat is het betrouwbare en betaalbare alternatief voor nieuw, altijd mét twee jaar garantie, Keurmerk Refurbished en gratis oplaadset. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen al in huis!

iphone ios
← Vorige Volgende →