iPad accessoires, welke keuzes heb ik?

10 Februari 2022 - read time
iPad accessoires, welke keuzes heb ik?

Een iPad is extra veelzijdig als je hem gebruikt met accessoires. Gelukkig heeft Apple een heel scala aan accessoires, waardoor jij het beste uit jouw iPad kan halen. In dit artikel vertellen we je welke accessoires het meest voor jou en je iPad geschikt zijn.


Smart Cover: minimale bescherming

Smart Cover

Allereerst is daar de iPad Smart Cover. De Smart Cover van Apple is een stijlvolle beschermhoes voor de iPad, maar van alle iPad accessoires is de Smart Cover de hoes die het minste bescherming biedt. De reden hiervoor is dat deze hoes alleen de voorkant van je iPad beschermt. Dit geldt in ieder geval voor iPads uit de basis-serie, de Mini-serie en de eerste generatie iPad Pro. Bij de Pro-modellen van 2018 en nieuwer, de iPad Air 2020 en de iPad Mini 6 is dit probleem opgelost en beschermt de Smart Cover ook de achterkant.

Smart Keyboard: toetsenbord en beschermhoes in één

Smart Keyboard

Het Smart Keyboard is de perfecte combinatie tussen een compacte, volledige beschermhoes en een prettig toetsenbord. Het voordeel van het toetsenbord is dat het vingerafdrukken op je beeldscherm verlaagd. En dankzij de Smart Connector is je Smart Keyboard altijd opgeladen. Je hoeft het draadloze toetsenbord dus nooit zelf aan de lader te leggen. Het Smart Keyboard is geschikt voor de iPad 2019 en nieuwer, de iPad Air 3 en nieuwer en de iPad Pro-modellen.

Magic Keyboard: laat je iPad zweven

Magic Keyboard

Bij het Magic Keyboard zweeft je iPad op magische wijze boven het toetsenbord. Daarnaast beschikt het keyboard over een trackpad, wat handig is voor het bewerken van bestanden. Verder verlicht het toetsenbord in donkere ruimtes en beschikt het over een USB-C-poort. Met de USB-C-poort kan je bijvoorbeeld een externe harde schijf aansluiten. Het Magic Keyboard is geschikt voor alle iPad Pro-modellen uit 2018 en nieuwer. Ook de iPad Air 2020 biedt ondersteuning.

Apple Pencil: creëer erop los

Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun je handgeschreven aantekeningen maken in Word- en Pdf-bestanden, tekenen en schetsen. Ook is een handschriftherkenning aanwezig, waarbij jouw geschreven tekst wordt omgezet in getypte tekst. Zo kun je iets opzoeken in Google, je eindbestemming in de Kaarten-app invoeren of je adresgegevens invullen bij het plaatsen van een online bestelling, simpelweg door het uit te schrijven met het penseel. Er zijn twee generaties van de Apple Pencil. De eerste generatie Apple Pencil is geschikt voor de iPad 2018 en nieuwer, de iPad Air 3 en de iPad Pro 12.9 inch (2015 & 2017). De tweede generatie Apple Pencil is geschikt voor de iPad Mini 6, de iPad Air 2020 en alle iPad Pro-modellen uit 2018 en nieuwer.

Beeldscherm: extra werkruimte

iPad USB-C-poort extra beeldscherm

Sommige iPads beschikken over een USB-C-poort. Dankzij deze poort kan je bijvoorbeeld USB-C beeldschermen met resoluties tot 5K aansluiten. Ook kun je iPads met een USB-C-poort aansluiten op normale beeldschermen of tv’s als je een USB-C-naar-HDMI-adapter gebruikt. Zo kun je op een groter scherm video’s bekijken, foto’s bewerken, presentaties afspelen en meer. De iPad Mini 6, iPad Air 2020 en de iPad Pro 2018 en nieuwer beschikken over een USB-C-poort.

Externe iPad accessoires

Externe iPad accessoires

Een iPad met USB-C-poort biedt nog meer mogelijkheden. Zo kan op de iPad accessoires van derden toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een MP3-speler met belangrijke audio, of een digitaal fototoestel. Dankzij de koppeling kan je razendsnel grote foto’s en video’s uitwisselen tussen je fototoestel en je iPad.

Lightning-naar-USB-C-kabel, handig voor iPhone-bezitters

Lightning-naar-USB-C-kabel

Bezit je een iPhone? Dan is van alle accessoires de Lightning-naar-USB-C-kabel misschien wel het meest waardevol. Via deze kabel kun je de iPhone opladen via de iPad. De iPad Pro 2018 beschikt over een grote en sterke accu. Hiermee kun je je iPhone waarschijnlijk meerdere keren zonder problemen opladen via de iPad.

Conclusie

De iPad kan je met verschillende accessoires verbinden, waardoor je er enorm uitgebreid mee kunt werken. Hierdoor wordt de grens tussen tablet en computer steeds verder vervaagd, omdat de apparaten veel dezelfde functionaliteiten hebben. Een iPad met USB-C-poort opent zelfs nog meer deuren. In tegenstelling tot een laptop, profiteer je bij een iPad wél van de voordelen van een tablet: licht van gewicht, handzaam in gebruik en handig voor onderweg.

ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?