iPad 2018 opladen

iPad 2018 opladen

Oudere iPads, zoals de iPad 2018 refurbished, zijn niet geschikt voor snelladen. Deze en andere iPads laad je dan ook op met de standaard meegeleverde oplader. Hoe lang duurt het opladen van de iPad 2018 dan? En kun je dit proces nog enigszins versnellen?


Zó lang moet de iPad 2018 opladen

De iPad 2018 laadt relatief langzaam op. Dat komt omdat deze tablet uit de basisserie al wat ouder is en zodoende geen fast charge ondersteunt. Er zijn wel snelladers op de markt, maar omdat de iPad 2018 als het ware begrenst is, kan deze tablet hiermee niet sneller opgeladen worden. Je zult het dus moeten doen met de standaard accessoires. De accessoires waarmee je de iPad 2018 moet opladen, bestaat uit een USB-A-Lightning-kabel en een 12 Watt adapter. Hiermee zit de batterij na een uur voor ongeveer 40 procent vol. De iPad 2018 helemaal opladen duurt dan ook zo’n 2,5 uur en dat is vrij langzaam.

iPad 2018 sneller opladen tips

De iPad 2018 ondersteunt dus geen fast charge, maar je kunt wel zelf actie ondernemen om het oplaadproces iets te versnellen. De iPad 2018 opladen gaat natuurlijk het snelst wanneer de iPad helemaal uitstaat. Wil je de iPad 2018 wél gebruiken maar hoef je niet online te zijn? Schakel dan de vliegtuigmodus in. Zo ontvang je geen e-mails en berichten en kun je niet gebruikmaken van het internet en online diensten. Zo verbruikt de tablet geen onnodige stroom. Is offline zijn helemaal geen optie? Dan kun je de locatieservices uitschakelen, de helderheid van het scherm verlagen en apps op de achtergrond verversen uitschakelen. Zo kun je het opladen van de iPad 2018 zo snel mogelijk te laten verlopen.

Conclusie

De iPad 2018 is een oudere tablet die géén fast charge ondersteunt en dus alléén met de standaard laadaccessoires opgeladen kan worden. Met eenvoudige handelingen zou je het opladen iets wat kunnen versnellen, maar de oplaadtijd blijft relatief lang.

opladen ipad 2018 batterij
← Vorige Volgende →