iPad 2018 met toetsenbord gebruiken

iPad 2018 met toetsenbord gebruiken

De iPad 2018 is een standaard 9.7-inch tablet die geschikt is voor basisgebruik. De tablet heeft géén Smart Connector en dat betekent dat je er géén Apple-toetsenbord op kunt aansluiten. Gelukkig is er een alternatief om je iPad 2018 refurbished tóch met dergelijke accessoires te kunnen uitbreiden!


iPad 2018 zonder directe toetsenbord-aansluiting

De iPad 2018 is een basistablet met het standaardformaat van 9.7-inch. Apple hield jarenlang vast aan dit gangbare formaat, totdat het bedrijf in 2019 besloot om de tablets iets te vergroten. Dat is niet zonder reden, want zo is er ruimte voor de Smart Connector ontstaan. Dit is de aansluiting waarop je het Apple-toetsenbord aansluit. Dat deze toetsenbord-aansluiting op de iPad 2018 ontbreekt, heeft dus een simpele reden: de tablet is te klein.

Waarom hebben iPads deze aansluiting?

Op de Smart Connector kun je Apple’s Smart Keyboard aansluiten. De gegevensoverdracht van het toetsenbord naar de tablet gebeurt via een vaste verbinding. Hierdoor heb je geen haperingen en vertragingen tijdens het typen. Ook heb je, vanwege de vaste verbinding, geen batterijen nodig. Het Smart Keyboard gebruikt namelijk de accu van de tablet.

Alternatief toetsenbord voor iPad 2018

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om je iPad 2018 tóch met accessoires te gebruiken. In het geval van een toetsenbord, kun je er gewoon één met Bluetooth kopen voor je iPad 2018. De kans bestaat alleen dat de Bluetooth-verbinding voor hapering of vertraging zorgt. We raden daarom aan om voorafgaand aan de aankoop de recensies te lezen, zodat je een goed toetsenbord aanschaft waarmee je op een prettige manier aan de slag kunt. Een Bluetooth-toetsenbord werkt vrijwel altijd op batterijen. Houd hier rekening mee.

iPad 2018 toetsenbord bluetooth

Bluetooth-toetsenbord met iPad 2018 koppelen

  1. Schakel het toetsenbord in
  2. Navigeer naar Instellingen op je iPad
  3. Open de optie Bluetooth
  4. Wacht tot het toetenbord verschijnt in de lijst
  5. Tik het toetsenbord aan
  6. Vul eventueel de koppelingscode in op het toetsenbord
  7. De koppeling is gelukt. Aan de slag!

iPad 2018 refurbished kopen

Met accessoires als een Bluetooth-toetsenbord en Apple Pencil kun je de iPad 2018 als mini-laptop gebruiken. Dat is handig voor studie- en werkgerelateerde taken. Heb je interesse in zo’n iPad 2018? Koop hem als refurbished iPad bij Forza. Dat is lekker voordelig en even goed als nieuw! Daarnaast krijg je er gratis nieuwe laadaccessoires én 2 jaar garantie bij. Zondag t/m vrijdag besteld? Morgen gratis thuisbezorgd.

tips & tricks ipad 2018 ipad
← Vorige Volgende →