iPad Mini 5 vs iPad 2018, wat is het verschil?

iPad Mini 5 vs iPad 2018, wat is het verschil?

De iPad Mini 5 is uitgebracht in 2019. De tablet verscheen een jaar na de iPad 2018. Beide tablets zijn bij Forza super scherp geprijsd, maar welke moet je nu kiezen? Alles over de iPad Mini 5 vs iPad 2018 lees je hier.


Formaatverschil

Formaat

iPad Mini 5

iPad 2018

Lengte 203,2 mm 240,0 mm
Breedte 134,8 mm 169,5 mm
Dikte 6,1 mm 7,5 mm
Schermdiagonaal in inch 7.9-inch 9.7-inch
Schermdiagonaal in cm 19.75 cm 24.25 cm
 

Wat meteen opvalt is het formaat. De iPad Mini 5 refurbished heeft zijn naam niet voor niets gekregen. De tablet is een stuk kleiner dan de gemiddelde iPad en moet het ook met een kleiner scherm doen: 7.9-inch. Dit formaat is perfect als je geen grote tablet wilt, maar wél iets comfortabeler wilt dan een klein smartphonescherm. De iPad 2018 refurbished heeft een 9.7-inch scherm en is hierdoor een stuk groter. Het is een standaard formaat tablet die beter geschikt is voor series kijken en spelletjes spelen.

Beeldscherm iPad Mini 5 vs iPad 2018

Het schermformaat is niet het enige verschil. Het scherm van de iPad Mini 5 heeft een hogere resolutie, waardoor de pixels dichter op elkaar zitten en kleine details nóg beter naar voren komen. Het is niet voor niets dat de iPad Mini ook vaak als E-reader wordt gebruikt. Ook is het scherm minder gevoelig voor lichtreflecties. Hierdoor kun je de iPad Mini 5 goed buiten gebruiken en is het een perfect (for)maatje voor onderweg. Het iPad 2018 scherm heeft een lagere resolutie, is dikker en is gevoeliger voor lichtreflecties. Dat maakt de tablet vooral geschikt voor gebruik binnenshuis.

iPad Mini 5 onderweg gebruiken

Snelheidverschil

De iPad Mini 5 draait op de A12-chip, die óók in de iPhone XS en XR verwerkt zit. Deze chip heeft een Neural Engine waardoor zaken als Siri en Touch ID ontgrendeling sneller verlopen. Ook is de chip opgewassen tegen zware apps als Photoshop en mobiele games. De iPad 2018 moet het met de A10-chip doen, die óók gebruikt wordt in de iPhone 7. De chip is niet zo snel en is vooral geschikt voor de simpele taken. Denk aan online winkelen, spelletjes spelen en series streamen.

Cameraverschil

iPads worden vaak gebruikt om mee te videobellen. Met de iPad Mini 5 kun je dat beter doen. Deze tablet brengt je in Full HD (1080p) in beeld. Bij de iPad 2018 is dat HD Ready (720p) en dus in iets mindere kwaliteit.

Conclusie iPad Mini 5 vs iPad 2018

Ondanks dat de één jaar jongere iPad Mini 5 een stuk kleiner is, troeft het de iPad 2018 op alle fronten af. Het scherm, de camera en de snelheid zijn op de Mini iPad beter. Bij de iPad 2018 zijn op deze fronten concessies gedaan. Het leidt tot een mindere kwaliteit, maar óók tot een betere prijs. Het grotere formaat biedt meer overzicht en bedieningsgemak, terwijl de iPad Mini 5 beter geschikt is voor gebruik onderweg en gemakkelijk in je tas past. De tablets zijn dus ieder voor zijn eigen doeleinde geschikt.

iPad refurbished kopen

Of je nu een grotere tablet zoekt voor thuis op de bank of een kleine tablet voor gebruik onderweg nodig hebt, Forza heeft wat je zoekt. Met een breed assortiment aan refurbished iPads is er altijd wel een iPad die bij jou wens en budget past. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd met gratis oplader en 2 jaar garantie.

verschillen ipad mini 5 ipad 2018
← Vorige Volgende →