iPad Air kopen? Alles wat je moet weten over dit device

19 Maart 2018 - 5 min read time
iPad Air kopen? Alles wat je moet weten over dit device

De iPad Air - ook wel de iPad Air 1 genoemd - werd in 2013 gelanceerd door Apple. Wat direct opviel aan de iPad Air - in vergelijking tot voorgaande iPad-modellen - is dat het toestel naast een verbeterde snelheid, ook een stuk dunner én lichter is geworden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste specificaties van de iPad Air.


Specificaties van de iPad Air

Hieronder allereerst de belangrijkste specificaties van de iPad Air:

  • 9.7-inch retina-display (2048 x 1536 pixels) met 264 ppi (pixels per inch);
  • Leverbaar in de kleuren zwart (spacegrijs) en wit (zilver);
  • A7-processor met 64-bits architectuur en M7-bewegingscoprocessor;
  • Video opnamefunctie in 1080p HD, FaceTime HD-camera met 1.2-megapixels;
  • Tot 10 uur internetten via Wifi;
  • Bluetooth 4.0-technologie;
  • Afmetingen: 240 x 169.5 x 7.5 millimeter met een gewicht van 469 gram.

Retina display

De iPad Air is uitgerust met een 9.7-inch retina-display. Dit type scherm zagen we al eerder terug bij de 3e- en 4e generatie iPads. Door de hoge resolutie van 2048 x 1536 pixels spreken we van een retina-display. Dit betekent dat pixels nauwelijks met het blote oog te onderscheiden zijn. Naast de scherpe weergave, zorgt een retina-display ook voor een optimale kleurweergave en een duidelijk contrast.

Design van de iPad Air

De iPad Air lijkt qua design erg veel op de iPad Mini, alleen dan als een grotere variant. Apple heeft de randen van de iPad Air in het nieuwe design lager en zo dun mogelijk gemaakt. Hierdoor is de iPad aanzienlijk smaller geworden: slechts 7,5 millimeter breed. Qua lengte is de iPad Air net zolang gebleven als de voorgaande generaties.

Kleuren

De iPad Air is leverbaar in de kleuren zwart (spacegrijs) en wit (zilver). Hoewel de kleur zwart niet nieuw is voor een iPad, is de toevoeging van spacegrijs aan de achterkant van het device wel nieuw. De witte iPad Air heeft nog steeds dezelfde glossy voorkant en de aluminiumkleurige achterkant.

Camera’s

De iPad Air beschikt over een 1.2-megapixel front-camera, die geschikt is om te FaceTimen of voor het maken van een selfie. Met de front-camera kun je in HD filmen met 720 pixels. Aan de achterzijde van de iPad Air bevindt zich een 8-megapixels camera. Hiermee kun je video’s opnemen in Full-HD (1080 pixels). Daarnaast beschikt de camera aan de achterzijde ook over videostabilisatie, 3x videozoom, een verlichtingssensor en gezichtsherkenning.

Accuduur iPad Air

De accu van de iPad Air is tot wel 25% kleiner dan voorgaande iPad-modellen. Toch heeft Apple het voor elkaar gekregen om de accuduur gelijk te houden. Volgens Apple komt dit door de nieuwe A7-processor, die een stuk zuiniger werkt. Bij normaal gebruik (lees: internetten en video’s bekijken) gaat de batterij tussen de 10 en 12 uur mee.

iOS versie iPad Air

Dankzij de A7-processor met 64-bits architectuur is de iPad Air geschikt voor iOS 11. Hierdoor kun je ook op de iPad Air 1 genieten van de nieuwste functies die iOS 11 te bieden heeft.

Prijs van de iPad Air

Toen de iPad Air werd gereleased in 2013, kostte het toestel gemiddeld tussen de € 550 en € 600. Bij Forza Refurbished ben je verzekerd van een betaalbare iPad Air van de allerhoogste kwaliteit. Zo is een refurbished iPad Air 32GB (A-grade) bij ons al verkrijgbaar vanaf € 299. Naast een kwalitatief uitstekende aankoop, ontvang je standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laad accessoires (lightning kabel en adapter).

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?