Wat is een iPad Air?

Wat is een iPad Air?

Laatste update: 04-08-2021

‘Air’ is één van de iPad-series van Apple. Het is een lichtgewicht en krachtige allound serie die geschikt is voor zowel thuisgebruik, onderweg, studie- en werk gerelateerde taken. Welke refurbished iPads zitten in deze serie? En wat kun je ermee?


Licht van gewicht, krachtig en allround

Wat de Air-serie bijzonder maakt, is dat elke iPad Air licht van gewicht is. Je neemt hem hierdoor ongemerkt overal mee naartoe. Elke iPad Air heeft een dunne, maar stevige behuizing en een beeldscherm van krasbestendig glas. Hij kan dus wel tegen een stootje. Omdat iPads uit de Air-serie nagenoeg even snel zijn als iPads uit de Pro-serie, zijn deze tablets enorm breed inzetbaar. Denk aan tekstbestanden verwerken, e-mails beantwoorden, series streamen, grafisch intensieve games spelen en in Photoshop foto’s bewerken. Voor ieder type gebruiker geschikt dus. Welke iPads vallen onder de Air-serie?

2013 - iPad Air 1

Refurbished iPad Air 1

Op dit moment vallen vier iPads onder de Air-serie. De eerste is de iPad Air 1 refurbished. Deze tablet uit 2013 is een inmiddels vrij langzame en simpele tablet. Je gebruikt deze tablet met 9.7-inch (24.25 cm) beeldscherm voornamelijk voor basistaken als internetten, mobiele spelletjes spelen en je social media bijhouden. Het is dus vooral een tablet die je binnenshuis gebruikt. Ook is de iPad Air 1 met een diepte van 7.5 mm nog vrij dik.

2014 - iPad Air 2

Refurbished iPad Air 2

Een jaar later, in 2014, verscheen de iPad Air 2 refurbished. Met 6.1 mm is de tablet een stuk dunner. Ook is het beeldscherm voor het eerst gelamineerd en bevat het een antireflectiecoating. Hierdoor heb je nagenoeg geen last van weerspiegelingen op het scherm. De iPad Air 2 is de eerste iPad in de Air-serie die je ontgrendelt met Touch iD. Je lokale opslag is hierdoor sneller toegankelijk en beter beveiligd. Ook is deze tablet wat sneller, wat hem beter geschikt maakt voor series streamen en spelletjes spelen.

2019 - iPad Air 2019

Refurbished iPad Air 2019

Maar liefst vijf jaar later werd de opvolger uitgebracht: de iPad Air 2019 refurbished. Deze tablet met krachtige A12-chip is aanzienlijk sneller dan zijn voorganger en kan zich zelfs meten met een iPad Pro. Hierdoor kun je er ook zwaarder werk mee verrichten, zoals foto’s bewerken in Photoshop en multitasken. De iPad Air 2019 heeft een groter 10.5-inch (26.25 cm) beeldscherm die je kunt bedienen met Apple Pencil. Ook is een Smart Connector aanwezig. Hierop sluit je een toetsenbord aan. Met deze optionele accessoires maak je van de iPad Air 2019 een laptop. Dat maakt hem veel breder inzetbaar dan voorheen en geschikt voor studie en werk.

2019 - iPad Air 2020

Refurbished iPad Air 2020

Een jaar later brengt Apple de iPad Air 2020 refurbished uit. Deze tablet is op veel fronten verbeterd en van een nieuw uiterlijk voorzien. Het scherm is voor het eerst voorkant vullend, 10.9-inch (27.25 cm) groot en gemaakt van geoptimaliseerd LCD. De A14-chip maakt de tablet geschikt voor professionele- en grafisch intensieve taken. Ook is de camera achterop een stuk beter én is voor het eerst een usb-c aansluiting aanwezig. Hierdoor sluit je eenvoudig externe apparaten als een monitor en harde schijf op de iPad Air 2020 aan. Die laptop kun je dus wel achterwege laten.

iPad Air refurbished kopen

Alle iPads uit de Air-serie kun je bij Forza refurbished kopen. Refurbished is technisch 100% functioneel én tot 60% voordeliger dan nieuw. Elke iPad Air is in technische nieuwstaat teruggebracht door deze op tientallen technische punten te controleren. Hiervoor zijn speciale software, professionele apparatuur en ervaren technici gebruikt. Omdat we over het Keurmerk Refurbished beschikken, ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop mét 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

ipad air 2020 ipad air 2019 ipad air 2 ipad air 1
← Vorige Volgende →