63% van alle verkochte iPhones nog steeds in gebruik

19 Maart 2018 - 5 min read time
63% van alle verkochte iPhones nog steeds in gebruik

63% van alle verkochte iPhones nog steeds in gebruik

Onderzoek van Newzoo (2017) toont aan dat 63% van alle verkochte iPhones vandaag de dag nog steeds in gebruik is. Uit cijfers van het onderzoeksbureau blijkt dat Apple sinds de release van de iPhone tot en met maart 2017 maar liefst 1,16 miljard iPhones heeft verkocht. Op dit moment zijn hiervan nog altijd 728 miljoen iPhones in gebruik.

In dit artikel leggen we je graag uit waarom iPhones wereldwijd zo populair zijn en wat de toestellen zo bijzonder maakt.

Waarom iPhones populair zijn

Eén van de grote voordelen van iPhones is de waardevastheid. Oudere toestellen worden nog steeds voor veel geld verkocht. Dit is onder meer te danken aan de hoogwaardige kwaliteit van de onderdelen van deze toestellen. Naast de hoogwaardige kwaliteit van iPhones, draagt Apple ook grote zorg voor continue updates. Hierdoor presteert zowel de hard- als software uitstekend.

De iPhone 5S, die in september 2013 werd gereleased, is nog steeds ‘compatibel’ met iOS-11. Deze nieuwe iOS-versie zal hoogstwaarschijnlijk in september van dit jaar worden gereleased. Helaas zijn de iPhone generaties voor de 5S niet meer compatibel met iOS-11. Wil je toch iOS-11 gaan gebruiken? Overweeg dan om te upgraden naar een 5S of nieuwere iPhone generatie.

63% procent van alle verkochte iPhones zijn nog in gebruik

Bron: Newzoo’s Global Smartphone and Tablet Tracker

De populairste iPhones van dit moment

In de afgelopen vier jaar is het aantal verkochte iPhones enorm gestegen in vergelijking tot de jaren daarvoor. Bij de wereldwijd meest populaire iPhones van dit moment behoren de iPhone 6 (Plus) met 30%, iPhone 6S (Plus) en iPhone SE met 29% en de iPhone 7 (Plus) met 19%. Het minst populaire toestel is de iPhone 4 met slechts 1% van het totaal aantal toestellen die in omloop zijn. Dit toestel verscheen in 2010 op de markt.

De eerder genoemde ‘high-end’ iPhone modellen zijn onder meer populair doordat ze beschikken over een prachtig retina-display, touch-ID, krachtige processor en veel opslag. Ook zijn de iPhones compatibel met LTE-netwerken, beter bekend als 4G. Hierdoor kun je (vrijwel) overal razendsnel internetten.

iPhone 6 (Plus): wereldwijd het meest gebruikt

Uit onderzoek van Newzoo (2017) blijkt dat de iPhone 6 en de 6 Plus nog steeds een aandeel van 30% hebben van de in totaal 728 miljoen iPhones die in april van 2017 werden gebruikt. Eén van de grootste oorzaken van dit langdurig gebruik is de levensduur van iPhones. Deze gaan namelijk steeds langer mee. Dit is zeker het geval bij de ‘high-end’ modellen.

iPhone 6 (Plus) behoort tot 30% van de actieve iPhones

 Bron: Newzoo’s Global Smartphone and Tablet Tracker  

De prijs van een nieuwe iPhone

Als er een ding is waar Apple devices bekend om staan is dat naast de hoogwaardige kwaliteit de ‘hoogwaardige’ prijs. Een voordeel van die hoge prijs is dat de toestellen bijzonder waardevast zijn, waardoor ze ook financieel interessant zijn om in te ruilen. Om die reden zijn iPhones dan ook erg duurzaam.

Ben je van plan om een nieuwe iPhone 7 Plus te kopen? Dan mag je flink in de buidel tasten. In september 2016 verscheen deze iPhone op de markt met een introductieprijs van € 909. Dit model heeft ‘slechts’ 32GB aan opslag. We zeggen expres ‘slechts’, omdat 32GB aan opslag niet erg veel is voor een iPhone van bijna € 1.000. Niet gek dat er steeds meer vraag komt naar refurbished iPhones.

Refurbished iPhones steeds populairder

Omdat de meeste mensen niet (meer) bereid zijn om € 1.000 te betalen voor een nieuwe iPhone, wordt het steeds aantrekkelijker om een refurbished iPhone te kopen. Naast het kopen van een nieuwe iPhone als los toestel is het combineren met een abonnement ook minder aantrekkelijk geworden. Dit komt omdat je doorgaans vastzit aan een duur abonnement van één of twee jaar.

Naast een duur abonnement levert het je ook nog eens een BKR-registratie op. Hierdoor word je gekort op je maximaal te lenen hypotheek. Dit is een belangrijke reden waarom steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van een refurbished iPhone.

Wat zijn refurbished iPhones?

Als je nog niet bekend bent met de term ‘refurbished’, dan vraag je je waarschijnlijk af wat dit precies is. In het Nederlands betekent refurbished letterlijk ‘gereviseerd’. Refurbished toestellen van Forza Refurbished ondergaan een grondige inspectie. Eventuele defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen. Bovendien krijgen de toestellen een professionele reiniging. Hierdoor functioneren de toestellen niet alleen weer als nieuw, ze ogen ook vele malen beter.

Wil je meer weten over refurbished? Lees dan ook eens Wat is refurbished?

Waar komen refurbished iPhones vandaan?

In de meeste gevallen zijn refurbished iPhones eerder gebruikt. Vaak was er sprake van technische mankementen waardoor de toestellen zijn geretourneerd of ingeruild voor een ander toestel. Bij Forza Refurbished controleren, repareren en reinigen we deze iPhones. Vervolgens worden er productcondities aan de toestellen toegekend en mogen ze als ‘refurbished iPhone’ worden verkocht.

Toch betekent refurbished niet altijd dat een toestel eerder is gebruikt. Er zijn ook toestellen die nog nooit zijn gebruikt. Deze werden bijvoorbeeld gepresenteerd op beurzen of zijn afkomstig uit voorraad overschotten. Hierdoor mogen ze niet meer als nieuw worden verkocht terwijl ze dit eigenlijk wel zijn.

Robot biedt zekerheid bij refurbished iPhones

Er verschijnen steeds meer refurbished leveranciers op de markt. Toch levert niet iedere aanbieder dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Bij Forza Refurbished garanderen we een unieke hoogwaardige kwaliteit dankzij onze gespecialiseerde robots. Onze robots controleren de iPhones op meer dan vijftig verschillende punten.

Naar aanleiding van de rapportage van de robot worden eventuele defecte onderdelen door onze techniekers vervangen. Vervolgens worden de iPhones nog een keer gecontroleerd door de robot waarmee defecten 100% uitgesloten worden. Bekijk maar eens de onderstaande video.

Tot slot

Ben je op zoek naar een andere iPhone? Dan is het zeker de moeite waard om eens naar een refurbished iPhone te kijken. Je ontvangt een hoogwaardige kwaliteit iPhone voor een zeer scherpe prijs. Standaard ontvang je ook nog eens drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) waardoor je zeker bent van een kwalitatief uitstekende aankoop!

 

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?