Dit is de iPad Mini 5 uit 2019

Dit is de iPad Mini 5 uit 2019

Laatste update: 07-10-2020

In 2019 heeft Apple de iPad Mini 5 op de markt gebracht. Het is de langverwachte opvolger van de iPad Mini 4 uit 2015. In die vier jaar tijd heeft Apple niet stilgezeten. Ze hebben een tablet uitgebracht die compact, krachtig en enorm veelzijdig is. Wat haal je met de iPad Mini 5 uit 2019 in huis? En wat maakt deze kleine tablet zo bijzonder? Je leest het hier.

Gebruik iPad Mini 5 met Apple Pencil

Apple Pencil iPad Mini 5
De iPad Mini 5 uit 2019 is de eerste Mini-tablet van Apple die je met Apple Pencil kunt gebruiken. Met deze stylus pen kun je speciale handelingen op het beeldscherm uitvoeren. Zo kun je er handgeschreven notities mee maken, bestanden ondertekenen, formulieren invullen en zelfs tekenen en schetsen. Apple Pencil maakt van je iPad Mini 5 een notitieblok dat je overal mee naartoe neemt.

Een gedetailleerd en slim beeldscherm

Over het beeldscherm gesproken: hierop komt elk detail tot leven en heb je een maximale kijkervaring. Het compacte 7.9-inch (19.75 cm) beeldscherm heeft 3 miljoen pixels die zorgen voor natuurgetrouwde details en haarscherpe tekst en beeld. Het beeldscherm heeft een antireflectie-coating en beschikt over True Tone. Deze functie past de witbalans automatisch aan, zodat alle kleuren er in alle soorten licht even mooi uitzien. Of je nu in de felle zon of in het donker op het beeldscherm kijkt; True Tone geeft de beste kijkervaring die prettig voor de ogen is.

iPad Mini 5: gemaakt voor zware taken

Game op iPad Mini 5
De taken die we met een iPad willen uitvoeren worden steeds zwaarder en vragen dan ook om steeds meer kracht. Gelukkig heeft Apple hier in 2019 rekening mee gehouden. De iPad Mini 5 wordt aangestuurd door de A12-chip. Met het vermogen van deze chip kun je zware apps als Adobe Photoshop gebruiken, een game vol graphics spelen, Augmented Reality ervaren, presentaties maken of al deze dingen tegelijkertijd doen.

8MP en 7MP camera

De iPad Mini 5 uit 2019 beschikt over een goed stel camera’s. Hiermee kun je schitterende foto’s maken, scherpe videogesprekken voeren en zelfs met Augmented Reality de nieuwe inrichting van je slaapkamer bekijken. Foto’s en video’s die je hebt gemaakt kun je direct met bewerkingssoftware aanpassen en bewaren op de tablet of Apple iCloud.

Het ideale formaat voor onderweg

De iPad Mini 5 uit 2019 is perfect voor onderweg en dat is niet voor niets. Hij weegt maar 300 gram en is maar 6.1 mm dik. Verder is hij 20.3 cm lang en 13.5 cm breed. Hij heeft het formaat van een dun boek, dus je neemt hem in bijna iedere tas onopgemerkt mee. Over boeken gesproken: de iPad Mini 5 doet het ook als e-reader erg goed. Dit komt omdat je de tablet eenvoudig met één hand vasthoudt en het beeldscherm het perfecte leesformaat heeft.

iPadOS haalt alles uit iPad Mini 5

iPad Mini 5 uit 2019
iPadOS 14 is vanaf eind september 2020 het besturingssysteem van de iPad Mini 5 uit 2019. In dit besturingssysteem zijn apps opnieuw ontworpen zodat je ze prettiger kunt gebruiken. Ook kun je twee apps / bestanden naast elkaar zetten zodat je ze tegelijkertijd kunt gebruiken en kun je met de Bestanden-app al je bestanden - in iCloud Drive en op je iPad Mini 5 - op één plek beheren. Met iPadOS op de iPad Mini 5 uit 2019 haal je het maximale uit de meest compacte tablet van Apple.

Kies de variant die bij je past

Met de iPad Mini 5 uit 2019 kies je zelf hoe veelzijdig je hem gebruikt. Hij is verkrijgbaar met 64GB en 256GB opslag. Ook heb je de keuze uit een wifi- of cellular-model. Laatstgenoemde geeft je de mogelijkheid om een simkaart in de iPad Mini 5 te plaatsen, zodat je óók via 4G verbonden kunt zijn met het internet. Met de optie uit de kleuren Space Grey, Silver en Gold is er altijd een variant die geschikt is voor jou.

iPad Mini 5 refurbished kopen

De iPad Mini 5 uit 2019 is lekker compact, maar helaas is de aanschafprijs bij Apple aan de hoge kant. Forza biedt een betaalbaar én betrouwbaar alternatief: de refurbished iPad Mini 5. Refurbished is bij Forza technisch van topniveau, omdat de tablet op meer dan 50 technische punten is gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en gereinigd. Dankzij het Keurmerk Refurbished ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop mét 2 jaar garantie. Dat is een jaar meer dan bij Apple! Daarnaast ontvang je gratis laadaccessoires zodat je meteen aan de slag kunt. Vandaag vóór 22:30 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd.

ipad mini 5 ipad
← Vorige Volgende →