Verschil iPad Air 1 en iPad Air 2

Verschil iPad Air 1 en iPad Air 2

Laatste update: 09-04-2021

In 2013 introduceerde Apple de iPad Air 1, de eerste iPad uit de veelzijdige Air-serie. Een jaar later, in 2014 werd deze tablet opgevolgd door de iPad Air 2. In het eerste opzicht lijken de tablets veel op elkaar, maar er zijn tóch behoorlijk wat verschillen. Welke dat zijn, lees je hier.


Dunnere vormgeving, verbeterd beeldscherm

De iPad Air 1 refurbished is even breed en even lang als zijn opvolger, de iPad Air 2 refurbished. Wel is Apple erin geslaagd om de tablet uit 2014 19% dunner te maken. Dat verschil merk je ook terug in het gewicht. De iPad Air 1 kan dankzij zijn 7.5 mm dikte en gewicht wat lomper aanvoelen. Bij de iPad Air 2 is het allemaal net wat verfijnder. Het beeldscherm is op beide tablets 9.7-inch (24.25 cm) groot, maar bij de iPad Air 2 zit er een anti-reflectie coating overheen. Hierdoor wordt reflectie door bijvoorbeeld de zon verminderd, en kun je alles een stukje beter zien.

Ontgrendel verschil iPad Air 1 en 2

De iPad Air 2 is in tegenstelling tot zijn voorganger uitgerust met Touch ID. Onder de thuisknop bevindt zich een vingerafdrukscanner. Je vingerafdruk geeft dus toegang tot de tablet. Deze scanner is bij de iPad Air 1 niet aanwezig. Deze tablet ontgrendel je dus met een viercijferige toegangscode.

iPad Air 2 Touch ID ontgrendelfunctie

Snelheidsverschil iPad Air 1 en 2

De iPad Air 1 beschikt over 1GB werkgeheugen en draait op de A7-chip. De iPad Air 2 heeft 2GB werkgeheugen en bevat de verbeterde A8-chip. Deze chip beschikt over iets meer rekenkracht, waardoor je zwaardere taken sneller kunt uitvoeren. Zo zal de iPad Air 2 minder moeite hebben met mobiele games en het gebruik van meerdere apps tegelijkertijd dan de iPad Air 1. Als het op lichte taken aankomt is er niet echt een merkbaar verschil. Zowel op de iPad Air 1 als de iPad Air 2 kun je snel internetten, social media gebruiken en standaard spelletjes spelen.

Besturingssysteem: iOS vs iPadOS

In 2019 introduceerde Apple een nieuw besturingssysteem: iPadOS. Het is speciaal ontworpen voor de iPad en bevat veel laptop-achtige functies. Hierdoor kun je de iPad veelzijdiger gebruiken dan voorheen mogelijk was, toen iPads nog op het besturingssysteem iOS draaiden. Momenteel is de meest recente versie iPadOS 14 en de iPad Air 2 kan hier wel mee overweg, maar de iPad Air 1 niet. Dat komt omdat de hardware van de iPad Air 1 zwakker is en deze tablet het besturingssysteem simpelweg niet aankan. De iPad Air 1 gebruik je dus met het oude iOS. Meer informatie vind je hier.

iOS iPad Air 1 en iPadOS iPad Air 2

Conclusie

Het verschil tussen de iPad Air 1 en 2 is redelijk groot. Zo heeft de iPad Air 2 een beter scherm, levert de tablet snellere prestaties én maakt de tablet gebruikt van Apple’s recente besturingssysteem. Dit maakt de iPad Air 2 beter geschikt voor langdurig en intensief gebruik dan de iPad Air 1. Is dat allemaal niet belangrijk voor jou? Bijvoorbeeld omdat je de tablet voor de kleinkinderen koopt, of omdat je de tablet alléén voor basistaken als internet en spelletjes gaat gebruiken? Dan volstaat de iPad Air 1 ook nog prima. Je betaalt dan niet onnodig meer voor functies die je toch niet gebruikt. Let er wel op dat deze tablet niet meer met de nieuwste software ondersteund wordt.

iPad Air refurbished kopen

Of je nu voor de iPad Air 1 of de iPad Air 2 kiest; bij Forza haal je hem refurbished lekker voordelig in huis met 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = de volgende werkdag gratis thuisbezorgd.

Bekijk iPad Air 1 Bekijk iPad Air 2

verschillen overeenkomsten ipad air 2 ipad air 1 ipad
← Vorige Volgende →