Achtergrond iPhone veranderen, hoe doe je dat?

26 Oktober 2021 - read time
Achtergrond iPhone veranderen, hoe doe je dat?

Als je eenmaal een refurbished iPhone in je bezit hebt, wil je het liefst je toestel zo snel mogelijk van jou maken door hier persoonlijkheid aan toe te voegen. Eén van de manieren om dat goed te doen is door de achtergrond van je iPhone te veranderen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?


1. Instellingen-app openen

Achtergrond iPhone veranderen instellingen

Je iPhone achtergrond veranderen werkt via de Instellingen-app. Open deze app, tik op Achtergrond en tik vervolgens op Kies een nieuwe achtergrond. Je kunt nu een afbeelding kiezen.

2. Afbeelding kiezen

Afbeelding kiezen nieuwe achtergrond

Voor je iPhone achtergrond heb je meerdere keuzes. Bij een stilstaande achtergrond heb je een ruime keuze uit niet-bewegende standaard achtergronden. Je kunt ook voor een dynamische achtergrond gaan. Dat is een standaard afbeelding waar een beweging in zit. Houd er rekening mee dat dit een grotere belasting is op de batterijduur. Je kunt ook kiezen voor een Live achtergrond. Dit is een Live Photo die je als achtergrond instelt, of terwijl: een mini video van je zelf gemaakte foto. Bij de iPhone SE 2020 refurbished en de iPhone XR refurbished heb je deze optie helaas niet. Tot slot kun je een foto uit je eigen galerij als achtergrond instellen.

3. Positie afbeelding aanpassen

Positie achtergrond veranderen

Nadat je de afbeelding gekozen hebt, kun je de afbeelding slepen, verkleinen of vergroten. Zo krijg je het gewenste deel van de afbeelding in de uiteindelijke achtergrond. Verder kun je kiezen om het Perspectief-effect aan of uit te zetten. Wanneer dit ingeschakeld staat, beweegt de achtergrond mee op het moment dat je de iPhone kantelt.

4. Weergave instellen

iPhone achtergrond instellen

Je kunt nu je achtergrond veranderen. Kies of je dit wilt doen voor het toegangsscherm, het beginscherm óf allebei. Het toegangsscherm is het scherm dat je ziet wanneer de iPhone vergrendeld is. Het beginscherm is het scherm waarop je apps staan. Je ziet dat nadat je de iPhone ontgrendeld hebt.

tips & tricks iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?