Batterijconditie van mijn iPhone: wat is dat?

16 Februari 2022 - read time
Batterijconditie van mijn iPhone: wat is dat?

Welke smartphone je ook koopt, de batterij heeft altijd een bepaalde levensduur. Dat komt omdat je de batterij bijna dagelijks oplaadt. Bij elke laadbeurt raakt de batterij beetje bij beetje beschadigd. Dit is een normaal proces, maar het zorgt er wel voor dat de conditie langzaam verslechtert. Hoe erg is dat? En vanaf wanneer is je iPhone-batterij zó slecht dat deze aan vervanging toe is?


iPhone-batterij vervangen bij 70% batterijconditie

De batterijconditie kan je als een soort uithoudingsvermogen zien. Bij 100% presteert je iPhone optimaal en kun je er het langst mee doen. Wanneer de batterijconditie afneemt, zal je merken dat je iPhone iets korter mee gaat op een volle acculading. Wij merken dat bij 70% batterijconditie een iPhone vaak niet meer de dag doorkomt op een volle lading. Ook kan de batterij bij zwaardere taken, zoals een game spelen of meerdere apps tegelijk gebruiken, de gevraagde power niet altijd goed leveren. Hierdoor kunnen apps spontaan stoppen of kan de iPhone gaan haperen. 70% batterijconditie is dan ook een ondergrens waarbij de batterij vervangen dient te worden.

Minimaal 85% batterijconditie bij een refurbished iPhone

Bij normaal gebruik neemt de batterijconditie van een iPhone elke twee jaar met ongeveer 15% af. Na twee jaar is de batterijconditie dus gemiddeld 85% en kun je er nog eens twee jaar ongestoord mee vooruit, voordat de ondergrens van 70% wordt bereikt. Om die reden kiezen wij er bewust voor om de originele Apple-batterij in onze refurbished iPhones te laten zitten, indien de conditie 85% of hoger is. Hierdoor kunnen we voor jou de prijs laag houden en dragen we meteen ons steentje bij aan het milieu.

Batterijmelding op iPhone

Minder dan 85%? Nieuwe batterij!

Treffen wij tijdens ons refurbishment-proces een batterij aan met een conditie van minder dan 85%? Dan plaatsen wij een nieuwe batterij in de iPhone. Deze reparatie is door een ervaren technieker uitgevoerd, welke een niet-officiële Apple-reparateur is. De software in de iPhone registreert dat en toont jou vervolgens een batterijmelding. Dit is slechts een loze waarschuwing die na twee weken vanzelf weer verdwijnt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Het is juist een goed teken, want jouw refurbished iPhone is door ons van een nieuwe batterij voorzien.

Waar kun je de batterijconditie van jouw iPhone zien?

De batterijconditie van je iPhone vind je onder Instellingen > Batterij > Batterijconditie. Hier vind je ook de keuze tot ‘geoptimaliseerd opladen’. Hiermee vertraag je het verouderingsproces van je batterij, omdat je iPhone namelijk je dagelijkse oplaadroutine gaat herkennen en zich hierop aanpast.

Batterijconditie vinden in je iPhone

Refurbished iPhone kopen

Bij Forza Refurbished heb je standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023).! Koop je een refurbished iPhone en duikt de batterijconditie binnen de garantietermijn onder de 70%? Dan vervangen wij de batterij kosteloos, zodat jij er weer tegenaan kan. Kortom, bij Forza heb je altijd een sterke batterij in je refurbished iPhone waarmee je minimaal drie jaar zorgeloos vooruit kunt.

iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?