Laadt je iPhone niet meer op? Dit kun je doen!

Laadt je iPhone niet meer op? Dit kun je doen!

Laatste update: 08-10-2020

Laadt je iPhone niet meer op? Dat komt helaas vaker voor, maar vaak is het vrij eenvoudig te verhelpen. Er zijn een aantal tips en mogelijke oplossingen waardoor je tóch nog je iPhone kunt opladen. Je vindt ze hier.

Gebruik je draadloze oplader

iPhone X draadloos opladen

Vanaf de iPhone 8 beschikken de Apple-devices over een glazen achterkant en dus kun je ze draadloos opladen. Laadt je iPhone niet op via de lightning-poort? Dan kun je het device op je draadloze laadstation leggen. Draadloos laden is wel langzamer én schadelijker dan bekabeld opladen. Het is dan ook een tijdelijke oplossing die voor oudere iPhones helaas niet werkt.

Gebruik een andere oplader

iPhone lightning kabel

Als je iPhone niet meer oplaadt, is de oorzaak vaak een kapotte kabel of adapter. De lightning-kabels zijn niet heel stevig, dus wellicht zit er een kink in de kabel of is het uiteinde beschadigd. Probeer verschillende stopcontacten uit en test je kabel ook in verschillende USB-poorten. Zo kun je snel achterhalen of het probleem in de kabel of de adapter zit. Heb je een niet-originele, goedkope oplader gekocht? Dan kan het zomaar zijn dat jouw iPhone de oplaadaccessoires niet ondersteunt. Probeer in dit geval de standaard meegeleverde oplader eens, want die is namelijk afgestemd op het toestel en hoogstwaarschijnlijk MFi-gecertificeerd.

Maak de lightning-poort schoon

iPhone lightning-poort

Gebeurt er nog niets? Misschien zorgen stof en vuil in de lightning-poort voor een connectieprobleem. Maak in dit geval de lightning-poort schoon. Gebruik hiervoor een plastic- of houten tandenstoker of een satéprikker. Breng de stoker zachtjes in de poort en schraap de viezigheid en pluisjes stof eruit. Let op: duw en por niet, want dat kan de poort onherstelbaar beschadigen. Gebruik ook nooit metalen voorwerpen als een paperclip of een naald, want ook dat kan voor onherstelbare schade zorgen.

iPhone resetten

iPhone resetten

Heb je al verschillende kabels, adapters en stroompunten geprobeerd? Werkt het opladen, ook nadat je de lightning-poort hebt schoongemaakt, nog steeds niet? Misschien laadt je iPhone niet meer op door een softwarefout. In dit geval kun je de iPhone resetten. Bij een harde reset zet je het toestel niet simpelweg uit, maar gebruik je toetsencombinaties om de iPhone geforceerd op te starten. De toetsencombinatie houd je vast totdat het Apple-logo in beeld verschijnt.

  • iPhone SE en ouder: aan/uitknop + thuisknop
  • iPhone 7: aan/uitknop + volume min-knop
  • iPhone 8 en nieuwer: (1) druk kort op de volume plus-knop, (2) druk kort op de volume min-knop, (3) druk de aan/uitknop in

Je kunt hier alles over iPhone resetten lezen.

Accu kalibreren

Na verloop van tijd zal de batterijkwaliteit achteruit gaan. Het kan zomaar zijn dat de batterij snel leeg gaat of dat de iPhone bij 30% capaciteit ineens uitvalt. Ook kan het zijn dat het accupercentage niet meer goed wordt weergegeven, waardoor het lijkt alsof je iPhone niet oplaadt. In deze gevallen kun je de accu kalibreren. Wat je hiervoor moet doen:

  • 1. Sluit je iPhone met de lightning-kabel aan op het stopcontact;
  • 2. Voer de harde reset uit;
  • 3. Laad de iPhone volledig op en laat hem daarna nog 1,5 uur aan de lader liggen. Verwijder de lader tussentijds niet.

Probleem nog steeds niet verholpen?

Laadt je iPhone nog steeds niet op? Dan zijn we bang dat je accu aan vervanging toe is. Heb je een refurbished iPhone en heb je het toestel bij Forza gekocht? Problemen aan de batterij vallen binnen de 2 jaar garantie en worden binnen enkele werkdagen kosteloos verholpen. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice. Je kunt natuurlijk ook een Apple Store of een GSM Repair bezoeken.

Is je iPhone al behoorlijk oud en koop je liever een nieuwe in plaats van te investeren in de batterij? Bij Forza heb je al een refurbished iPhone vanaf €119. Je ontvangt het device mét gratis nieuwe laadaccessoires én 2 jaar garantie, óók op de batterij!

tips & tricks opladen batterij
← Vorige Volgende →