Is de iPhone 11 waterdicht?

14 Februari 2021 - read time
Is de iPhone 11 waterdicht?

Ja, de iPhone 11 is waterdicht. Het toestel heeft een IP68-classificatie. Dit houdt in dat de iPhone 11 onder gecontroleerde omstandigheden 30 minuten lang tot maximaal 2 meter diep onder water kan. Tóch raden we aan om contact met vloeistoffen zo veel mogelijk te vermijden.

IP68, wat betekent dat precies?

IP staat voor International Protection. Het is een methode die de beschermingsgraad aangeeft tegen het binnendringen van water en stof. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming tegen stof aan. Dit getal loopt tot 6, dus de iPhone 11 is maximaal beschermd tegen het binnendringen van stof. Het tweede cijfer geeft de mate van bescherming tegen vocht aan. Dit getal loopt tot 9. De 8 staat in dit rijtje voor waterdicht. In het geval van de iPhone 11 houdt dit in dat het toestel 30 minuten lang tot 2 meter diep onder water kan.

De refurbished iPhone 11 is niet waterdicht

Deze IP68-classificatie geldt alleen voor een nieuwe iPhone 11. Bij de refurbished iPhone 11 en elke andere refurbished iPhone kan de waterdichtheid niet meer gegarandeerd worden. De refurbished iPhone 11 is namelijk open gemaakt ter controle, renovatie en reiniging. Waterschade valt dan ook buiten onze garantie. Ook bij een iPhone 11 die je tweedehands koopt moet je oppassen. Door niet te voorkomen gebruikersslijtage kan de mate van waterdichtheid afnemen en kan het toestel alsnog niet volledig waterdicht zijn.

iPhone 11 is waterdicht, tóch vergoedt Apple niets

De iPhone 11 is waterdicht, maar tóch vergoedt Apple waterschade niet. Dit doet overigens bijna geen enkele fabrikant. Het valt namelijk niet te bewijzen dat je het toestel niet langer dan het maximaal aantal minuten, of minder diep dan de maximaal toegestane diepte onder water hebt gehouden. We raden dus aan om contact met water en andere vloeistoffen zo veel mogelijk te vermijden. Niet gaan zwemmen met je iPhone 11 dus!

iPhone 11 toch nat geworden? Dit kun je doen

Is je (refurbished) iPhone 11 nat geworden? Dan is de kans aanwezig dat je toestel waterschade heeft. Wat kun je dan doen?

  1. Controleer of je iPhone vloeistofschade heeft
  2. Zet uit en verwijder alle accessoires
  3. Maak de buitenkant droog
  4. Laat water uit je toestel lopen
  5. Breng je iPhone naar een ervaren reparateur

 Meer informatie vind je hier!

iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?