Heeft de iPhone 12 dual sim?

14 Oktober 2022 - read time
Heeft de iPhone 12 dual sim?

De iPhone 12 is door Apple in het najaar van 2020 gelanceerd. Het is een krachtig toestel, maar heeft de iPhone 12 dual sim? Het korte antwoord: ja! Maar wel iets gecompliceerder dan je zou denken. Er kunnen namelijk géén twee fysieke simkaarten in het toestel. Hoe dit dan in elkaar steekt? Dat lees je in dit blog!


iPhone 12 dual sim? Apple noemt het eSIM.

Apple heeft zijn eigen naam aan de dual sim functie gegeven. Je kan namelijk maar op één manier twee simkaarten tegelijkertijd actief hebben en dat is als één van de twee een digitale betreft. Deze digitale simkaart noemt Apple eSIM, wat ‘embedded SIM’ betekent. Dit is heel handig als je je privé- en zakelijke nummer op één device wil hebben. Er hoeft maar één van de twee abonnementen eSIM-ondersteuning te bieden en je kan al gebruiken van dual sim op de iPhone 12 refurbished.

Bij welke providers heb je iPhone 12 dual sim?

Er zijn een aantal Nederlandse telecomproviders die op dit moment eSIM aanbieden. Dit zijn:

 • KPN
 • Vodafone
 • T-Mobile
 • Simyo

Wat is er bijzonder aan iPhone 12 dual sim?

Allereerst is het enorm prettig dat je niet meer met twee losse smartphones hoeft rond te lopen. Je kan nu zowel privé als zakelijk op één iPhone bereikbaar blijven. En wil je soms even niet bereikbaar zijn? Dan zet je de eSIM even uit. Maar misschien de belangrijkste functie van dual sim op de iPhone 12 is dat je met beide simkaarten daadwerkelijk tegelijkertijd bereikbaar bent, in plaats van dat je moet kiezen. Dit is bij veel smartphones namelijk niet het geval. De iPhone 12 dual sim ondersteunt namelijk dual stand-by (DSDS).

iPhone 12 dual sim functie

Mobiel internet gebruiken met dual sim op iPhone 12

Wanneer je met dual sim van mobiel internet gebruik wil maken, moet je dit wel via Instellingen aanpassen. Je iPhone 12 moet namelijk weten van welk abonnement het data mag gaan verbruiken. Het instellen hiervan gaat vrij eenvoudig. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiele data en selecteer het abonnement waarvan jij mobiel internet wil gebruiken.

Hoe stel je op de iPhone 12 dual sim in?

Leuk, dat dual sim, maar hoe stel je op de iPhone 12 dual sim daadwerkelijk in? In deze 7 stappen leggen we het je uit:

 1. Je moet verbonden zijn met wifi
 2. Open Instellingen
 3. Selecteer ‘Mobiel netwerk’
 4. Kies ‘Voeg mobiel abonnement toe’
 5. Scan de QR-code met je iPhone-camera
 6. Voer de activeringscode in
 7. Voltooi de stappen op je scherm

iPhone 12 dual sim instellen

Refurbished iPhone 12 kopen

Bezit jij op dit moment een oudere iPhone en ben je nodig toe aan een nieuwe? Wellicht is de iPhone 12 als refurbished iPhone dan een interessante keuze. Met deze iPhone beschik je over dual sim en nog véle andere toffe functies. Alle iPhones bij Forza zijn op meer dan 50 punten gecontroleerd door ervaren technici en professionele software. Mede hierdoor dragen we met trots het keurmerk Refurbished. Daarnaast geniet je van twee jaar garantie en krijg je gratis laadaccessoires je aankoop. Bestel je op werkdagen óf zondag vóór 22:30 uur? Dan heb je de iPhone 12 refurbished de volgende dag al in huis.

iphone 12
← Vorige Volgende →