iPhone 12 scherm: dit had je niet verwacht

07 September 2022 - read time
iPhone 12 scherm: dit had je niet verwacht

Dat het iPhone 12 scherm goed is, kunnen we je alvast verklappen. In dit artikel leggen we je uit waarom het scherm van deze refurbished iPhone zo goed is en wat de techniek achter dit scherm is. We kunnen al één ding verklappen: het sleutelwoord is OLED.


Hoe goed is het iPhone 12 scherm?

Die is goed. De iPhone 12 beschikt namelijk als eerste instap-iPhone over een OLED-scherm. OLED is een speciale techniek waarbij kleuren nóg meer van je scherm spatten en waarbij zwart ook echt zwart. Hoe dat kan? De iPhone herkent zwarte tonen en zet daarmee de pixels uit. Hierdoor is het beeldscherm op de iPhone 12 óók nog eens energiebesparend!

iPhone 12 Scherm / Display

Hoeveel pixels heeft het iPhone 12 scherm?

De beeldschermverhouding van de iPhone 12 telt 2532 x 1170 pixels. Dat zijn 460 pixels per inch, wat betekent dat het scherm dus kraakhelder is. Hoe hoger de pixeldichtheid, hoe scherper het beeld en hoe meer detail je waarneemt.

iPhone 12 schermgrootte

Hoe groot is het iPhone 12 scherm? Nou, dat is 6,1 inch. Dit is het nieuwe standaardformaat voor de iPhone geworden. Hoewel de iPhone Xr en de iPhone 11 ook al een over een 6,1-inch scherm beschikten, had je toentertijd nog de keuze uit een iPhone XS of een iPhone 11 Pro die een tikkeltje kleiner was. De huidige line-up van de iPhone 12 is de iPhone 12 Mini met een 5,4 inch scherm, de iPhone 12 en 12 Pro met een 6,1-inch scherm en de iPhone 12 Pro Max met een 6,7 inch scherm.

iPhone 12 schermgrootte

TrueTone display op het iPhone 12 scherm

Het iPhone 12 scherm beschikt over TrueTone. Dankzij TrueTone worden de kleuren op je beeldscherm automatisch aangepast naar jouw omgevingslicht. Dit betekent dat de intensiteit, de warmte en de helderheid van jouw beeldscherm bijvoorbeeld omlaaggaat wanneer je in een donkere ruimte komt. De kleuren van het beeldscherm blijven wel natuurgetrouw.

Refurbished iPhone 12 kopen

En? Bevalt het scherm? De iPhone 12 bied je een ongekend goede ervaring voor een mooie prijs. Bij Forza is de iPhone 12 refurbished nóg voordeliger geprijsd. Al onze toestellen zijn van A tot Z gecontroleerd en gereinigd. Daarnaast zijn onderdelen vervangen waar nodig. Dit verfijnde proces heeft ervoor gezorgd dat wij met trots over het keurmerk Refurbished beschikken. Bij Forza geniet je daarnaast ook van maar liefst twee jaar garantie en gratis laadaccessoires. Wanneer je op zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur bestelt, heb je de iPhone 12 de volgende dag al in huis. Wil je nog meer weten over de iPhone 12? Lees dan rustig de overige blogs hieronder!

iphone 12
← Vorige Volgende →