Wat is het verschil tussen een iPad en een tablet?

09 Oktober 2022 - read time
Wat is het verschil tussen een iPad en een tablet?

iPads en tablets. We kennen allemaal wel iemand die er een heeft, of we hebben er in ieder geval zelf een. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en vooral tijdens de coronacrisis is het gebruik ervan flink toegenomen. Toch heerst er bij velen de vraag: “wat is het verschil tussen een iPad en een tablet?”. In dit blog gaan we je daar antwoord op geven.


Dit is het verschil tussen een iPad en een tablet

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: in feite is een iPad ook een tablet. Het begrip ‘tablet’ is de verzamelnaam voor de Apple iPad en voor tablets van andere elektronicabedrijven. De Apple iPad is echter zó populair en de naam is zó kort en krachtig dat het in de volksmond gewoon vaker iPad wordt genoemd dan ‘tablet’. Sommigen noemen een tablet van een andere maker ook nog wel eens ‘iPad’, terwijl dit dan niet terecht is. De Apple iPad heeft gewoon een groot aandeel in de tabletmarkt in handen en dat werpt deze vruchten af.

iPad

Samsung tablet

Welke tablets zijn populair?

Naast de iPad zijn er dus tablets van andere partijen die allemaal hun eigen naam geven aan het apparaat. Hieronder staan een aantal tablets opgesomd die niet van Apple zijn:

  • Samsung Galaxy Tab S-serie
  • Samsung Galaxy Tab A-serie
  • Lenovo Tab P-serie
  • Lenovo Tab M-serie
  • Lenovo Yoga Tab-serie
  • Nokia T-serie
  • Microsoft Pro-serie
  • Microsoft Surface

De tablets van Samsung, Lenovo en Nokia draaien op het besturingssysteem Android. Microsoft draait daarentegen op Windows.

Welke tablets zijn van Apple

De allereerste iPad werd in 2010 door Apple gepresenteerd en sindsdien zijn er vele uitvoeringen bijgekomen. Hieronder staan de vier series opgesomd die Apple op de markt heeft. Door op de link te klikken, krijg je meer informatie over de serie.

Alle iPads op een rij

Moet ik een iPad of een tablet kopen?

Dat is een persoonlijk keuze. Het grote voordeel van Android is dat een open besturingssysteem is. Je kan er dus ook programma’s van buiten de AppStore op downloaden en je hebt dus meer vrijheid. De andere kant van de medaille is dat je ook makkelijker kwalijke software op je tablet binnenhaalt. Wanneer je voor een iPad kiest, zit je in Apple’s ecosysteem. Daarmee ben je dus goed beveiligd. Hoewel een Apple iPad over het algemeen duurder is, zijn refurbished iPads vaak stukken goedkoper. Maar wat misschien nog wel het grootste voordeel van de iPad is, is de lange levensduur. Een gemiddelde iPad gaat rustig 5 jaar mee.

iPad als zeer veelzijdige tablet

Nog een groot voordeel van de iPad? Nou, de ondersteuning voor een verscheidenheid aan accessoires. Ben jij een echte creatieveling en ben je fan van tekenen? Dan is de Apple Pencil uitstekend geschikt. Deze accessoire werkt namelijk naadloos samen met een groot aantal iPads en is ook nog eens drukgevoelig. Je hebt dus écht het gevoel dat je aan tekenen bent op papier. Verder heeft Apple ook nog een aantal draadloze toetsenbordhoezen in haar assortiment welke ook naadloos op de iPads zijn afgestemd. Wil je meer weten? Lees dan even het artikel over de iPad hoezen.

Apple Pencil

Refurbished iPad kopen

Zoals gezegd is een refurbished iPad stukken goedkoper dan wanneer je er een gloednieuw aanschaft. Maar wist je ook dat je het milieu er een beetje mee helpt? Wanneer je namelijk een refurbished iPad aanschaft, hoeft er geen nieuwe iPad geproduceerd te worden. Dat scheelt weer graafprocessen naar schaarse delfstoffen. CO2 en liters water worden dus bespaard! Bovendien worden onze refurbished iPads op meer dan 50 punten door ervaren technici en professionele software gecontroleerd en gereinigd. Waar nodig worden onderdelen vervangen. Neem anders eens een kijkje in onze webshop!

ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?