iPhone 12 uitzetten, aanzetten of resetten, hoe doe ik dat?

03 December 2022 - read time
iPhone 12 uitzetten, aanzetten of resetten, hoe doe ik dat?

Je iPhone 12 uitzetten: het zou zo simpel moeten zijn. Toch heeft Apple sinds een aantal generaties er een extra handeling aan toegevoegd om je iPhone 12 refurbished uit te zetten. In dit artikel leggen we je uit hoe je je iPhone 12 uitzetten kan. Ook vertellen we je hoe je de iPhone 12 resetten kan.


Zó kan je de iPhone 12 uitzetten

Op vrijwel alle iPhones met Touch ID kan je het toestel uitzetten door de aan-/uitknop aan de zijkant in te drukken. Bij iPhones met Face ID, zoals de iPhone 12, gaat dat net eventjes anders. Wanneer je namelijk de iPhone 12 hebt, moet je nóg een knop je indrukken om de iPhone 12 uit te zetten. Zó kan je de iPhone 12 uitzetten:

 

1.     Druk op de aan-/uitknop aan de rechterzijde

2.     Druk vervolgens op de volume plus-knop

3.     Er komt een scherm tevoorschijn waarbij je, door middel van een veeg naar rechts, de iPhone 12 uitzetten kan.

iPhone 12 uitzetten, zo doe je dat

De iPhone 12 aanzetten

Nadat het je gelukt is om het toestel uit te zetten, moet je de iPhone 12 aanzetten. Dit gaat vrij eenvoudig. Je houdt nu namelijk wél alleen de aan-/uitknop ingedrukt. Houd tijdens het aanzetten van de iPhone 12 de knop net zolang ingedrukt tot dat het Apple log in je scherm verschijnt.

Redenen voor iPhone 12 resetten

Wanneer je iPhone 12 uitzetten of aanzetten niet werkt, kan het verstandig zijn om je iPhone 12 te resetten. Hier zijn een aantal redenen waarom je de iPhone 12 resetten moet.

iPhone 12 loopt vast

De eerste reden om je iPhone 12 te resetten is wanneer je iPhone 12 helemaal vastloopt. Je iPhone 12 uitzetten heeft geen zin meer en je scherm vertoont geen beweging meer. Je iPhone 12 resetten is de enige uitweg.

Applicaties vertonen haperingen

Wanneer je apps haperingen beginnen te vertonen, kan een reset helpen om je iPhone 12 weer vloeiend te laten werken. Je doet er goed aan om eerst al je apps weg te vegen uit je multitask-overzicht en daarna je iPhone 12 te resetten.

Camera iPhone 12 werkt niet

De camera heb je vaak op spontane momenten nodig. Hoe vervelend is het dan als deze niet werkt? Als je een zwart scherm krijgt bij het openen van je camera, is een reset een goed optie.

Accu wordt warm

Soms gebeurt het dat je iPhone warm wordt. Dit kan natuurlijk ook komen door frequente blootstelling aan de zon, maar ook door hevig gebruik. Vaak koelt de iPhone 12 zelf wel af. Maar soms gebeurt dit ook niet. Het kan namelijk zijn dat er, om wat voor reden dan ook, er iets is wat veel kracht van je processor vraagt. Hierdoor wordt je iPhone 12 warm. Door de harde reset forceer je de processor om te stoppen.

Zó kan je de iPhone 12 resetten

Druk te knoppen in het stappenplan achter elkaar in voor een succesvolle reset.

1.     Druk kort op de volume plus-knop

2.     Druk kort op de volume min-knop

3.     Houd de aan/uit-knop ingedrukt

iPhone 12 resetten

Refurbished iPhone kopen

Een iPhone die kuren vertoont is nooit fijn. Afhankelijk van je garantie, kan je misschien je iPhone 12 nog terugsturen voor onderzoek of reparatie. Wat je óók kan doen is overstappen op refurbished. Een refurbished iPhone van Forza is op tientallen punten gecontroleerd door ervaren technici en professionele software. Hierdoor zijn de iPhone naar technische nieuwstaat teruggebracht. Daarnaast krijg je bij Forza drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én gratis laadaccessoires meegeleverd. Op werkdagen óf zondag vóór 22:30 uur besteld = de volgende dag al in huis!

reset iphone 12
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?